"אמת הביאר" נפתחה מחדש לקהל הרחב

"אמת הביאר" נפתחה מחדש לקהל הרחב

אמת המים העתיקה אשר הובילה מים מאזור גוש עציון לירושלים נפתחה מחדש למבקרים בטקס חגיגי שנערך אתמול (יום שלישי) בגוש עציון בהשתתפות שר התיירות יריב לוין, השר לירושלים ומורשת זאב אלקין, ראש מועצת גוש עציון שלמה נאמן, ראש מועצת אפרת עודד רביבי, ומנהל בית ספר שדה כפר עציון ירון רוזנטל.

"אמת הביאר" העתיקה נבנתה על ידי המלך הורדוס בימי הבית השני, במטרה להוביל מים מגוש עציון לירושלים בתקופה בה מים היו מצרך נדיר בעיר שהלכה וגדלה, כפי שנכתב "ת"ר פעם אחת עלו כל ישראל לירושלים ולא היה מים לשתות, הלך נקדימון בן-גוריון אצל אדון אחד ואמר לו : הלווני שתים עשרה עיינות מים לעולי הרגלים ואני אתן לך שתים עשרה ואם איני נותן לך הריני נותן לך שתים עשרה כיכר כסף וקבע לו זמן. כיוון שהגיע הזמן ולא ירדו גשמים שלח לו, שגר לי מים או מעות … נכנס נקדימון לבית המקדש כשהוא עצב נתעטף ועמד בתפילה אמר לפניו: רבונו של עולם גלוי וידוע לפניך שלא לכבודי עשיתי ולא לכבוד בית אבא עשיתי אלא לכבודך עשיתי שיהיו מצויים מים לעולי רגלים. מיד נתקשרו השמים בעבים ונתמלאו שתים עשרה עיינות מים" מסכת תענית, דף י"ט, עמוד ב'.

לאחרונה נערכו שיפוצים ושדרוגים באמה בעלות של 2 מיליון שקלים, ובטקס החגיגי שנערך אתמול הוצג גם חיזיון אורקולי המספר את ההיסטוריה של האמה.

השרים שיבחו את עבודת השדרוג שבוצעה באמה; שר התיירות יריב לוין ציין כי פרויקט אמת הביאר הינו רק אחד מתוך שורה ארוכה של פרויקטים תיירותיים שיצאו וייצאו לפועל בעתיד, ושאין ספק שתיירים רבים יגיעו לבקר בה ולהתפעל ממנה.

כמו כן הוסיף השר לירושלים ומורשת זאב אלקין, כי "היום, אור לכ"ה בכסלו, נר ראשון של חנוכה, יום יסודו של בית המקדש השני, אנחנו חונכים את אמת הביאר שאותה בנה הורדוס על מנת להוביל מים מגוש עציון לירושלים, לבית המקדש. האירוע הזה מסמל עבורי שלושה דברים: הראשון הוא המים, שמסמלים חיים; השני הוא הקשר ההדוק והישיר בין ירושלים לגוש עציון, כמקום מגוריי אשר עשיר בארכיאולוגיה, ירושלים בירתנו אשר יחד עם גוש עציון הם שני המקומות האהובים עלי. והשלישי הוא, הסמליות של הפתיחה המחודשת של אמת הביאר ביום סמלי זה- נר ראשון של חנוכה ויום יסודו של בית המקדש השני. אני גאה להוביל את הפרויקט ומזמין את כולם להגיע לבקר פה".

שלמה נאמן, רק המועצה האזורית גוש עציון, הודה לשרים משתפי הפעולה עם הפרויקט " השרים – אנו רואים בכם שותפים גדולים לדרך. אנו שמחים שזה קורה. המים שזרמו כאן סופקו והחייו את ירושלים עד תקופת הבריטים ושימשו בעבודת ביהמ"ק. היום אנו זוכים לספר את הסיפור הזה. מודה לראשי המועצה הקודמים שיזמו את הפרוייקט. מודה למנהל בית ספר שדה ירון רוזנטל למשרד התיירות ומשרד ירושלים ומורשת שסייעו להקמת הפרוייקט".

ראש המועצה המקומית אפרת, עודד רביבי, פיאר את אמת הביאר כמפעל הנדסי מדהים שאפילו המהנדסים הגדולים כיום ייתכן שיתקשרו לשחזר, והמשיך ואמר כי אמת המים הנה מקור להשראה לפרויקטים מודרניים כיום.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
למה צריך לבחור אם אפשר גם וגם
כאשר בחרנו להקים את The DUKE לנגד ענינו ראינו דבר...
רגע לפני המראתה לייצג את ישראל באירוויזיון: יובל רפאל קיבלה את ברכת נשיא המדינה
רגע לפני שיוצאת לייצג את ישראל באירוויזיון 2025 שיערך בשוויץ,...
סט לחלאקה – מתנה ייחודית לרגע בלתי נשכח
אירוע החלאקה הוא רגע משמעותי בחיי הילד והמשפחה, המסמל את...
משלוח מתוק שמגיע עד הדלת
כאשר רוצים להפתיע ולרגש, מארז שוקולדים משלוח הוא הבחירה המושלמת...
ספא בגליל המערבי – חוויה מושלמת של רוגע ושלווה בקאנטרי גן עברון
הגליל המערבי, עם נופיו הפסטורליים והאוויר הצלול, הוא המקום המושלם...
בערב גאלה מיוחד יובל סקופינסקי תלמיד מירושלים ינגן יצירה שחיבר בהשראת ארועי ה-7 באוקטובר
תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינגן...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות
לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, משרד הביטחון, אגף משפחות,...
קרדיט צילום: נגה מלסה, לע"מ
כ 3,400 עולים חדשים הגיעו לאזור ירושלים והסביבה מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
מחפשים עיסוי איכותי? כך תבחרו את העיסוי הטוב ביותר עבורכם
כל אדם יודע כיום שעיסוי מציע את החוויה הגופנית והנפשית...
דילוג לתוכן