תאונות עבודה הן תופעה נפוצה מאוד. למרות המודעות הגדולה לחשיבות השמירה על כללי הבטיחות בעבודה, עדיין יש עובדים רבים שמתחילים יום עבודה לכאורה שגרתי ונפגעים במהלכו באופן חמור, בינוני או "קל" (שגם הוא עלול לגרום לנזק ממשי). החוק מקנה לנפגעי תאונות העבודה זכאות לפיצויים, ובכתבה זו תמצאו מידע מקיף בנושא.
תביעה כנגד הביטוח הלאומי
הגוף הראשון שאותו ניתן, ורצוי, לתבוע אחרי תאונת עבודה הוא הביטוח הלאומי. מוסד זה מחויב לשלם קודם כל דמי פגיעה עבור אובדן כושר עבודה במשך עד 91 ימים, ובמקרים מסוימים יהיה זכאי העובד לתשלום גמלה: אם הפגיעה משמעותית הוא יקבל קצבה חודשית, ואם היא "קלה" יחסית הזכאות היא למענק חד-פעמי.
בכדי לברר את היקף הפגיעה יזומן העובד לוועדה רפואית. חשוב לציין כי על-פי החוק, העובד מורשה להביא אתו עורך דין, רצוי כמובן עו"ד תאונות עבודה מומלץ. במעמד הוועדה עורך הדין מוסמך לענות על כל שאלה בשם העובד ולהציג את טיעוניו. עוד קודם לכן עורך דין מומחה לנזקי גוף מסייע בארגון המסמכים הרפואיים, כולל השגת חוות דעת שיבהירו את מידת חומרת הפגיעה כדי להגיע למקסימום אחוזי נכות ובהתאם למקסימום פיצוי.
תביעה כנגד המעסיק
לעתים כשהתאונה מתרחשת בגלל רשלנות של המעסיק, ניתן לתבוע גם אותו. במקרה כזה האתגר של עו"ד נזקי גוף הוא כפול – גם להוכיח את קיומה של הרשלנות, בין אם מדובר על מחדל של המעסיק ובין אם על מעשה שהוביל ישירות לתאונה, וגם להציג את מלוא הנזק ואת היקף הפגיעה בעובד. תביעת נזיקין במקרים אלה יכולה לכלול פיצויים גם עבור הפסדי שכר, כאב וסבל וגם עבור ההוצאות שהיו לעובד בעקבות התאונה. הסכומים שמתקבלים מהביטוח הלאומי אמנם מקוזזים מהתשלום של חברת הביטוח של המעסיק, אבל גם כך מדובר בתוספת משמעותית לפיצויים.
בכל מקרה חשוב מאוד למצוא עו"ד תאונות עבודה מומלץ. לעו"ד לירון ארהרדט ניסיון רחב היקף בתחום הספציפי הזה, והוא מתורגם לשירות מועיל. דגש נוסף הוא פעולה מידית כדי להוביל לקבלת הפיצוי המרבי תוך זמן קצר ככל האפשר.