אטרקציה תיירותית חדשה בעיר

אטרקציה תיירותית חדשה בעיר

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעיריית ירושלים אישרה הפעלתו של כדור תצפית פורח עולה ויורד  לגובה של כ- 150 מטר, המאפשר תצפית מרהיבה על העיר, כל רבע שעה. הפעלתו של הכדור, המופעל ע"י הליום שהינו גז ידידותי לסביבה: אינו נפיץ, אינו דליק ובטיחותי על-פי תקנים בינלאומיים מוקפדים, תתבצע במתחם התחנה הראשונה בירושלים בכל עונת השנה, ובכל פעם יוכלו לעלות על הכדור כ- 30 אנשים בכל גיל, כולל ילדים. מערכות תצפית מסוג זה פועלות בבירות ברחבי העולם כולו מזה שנים רבות וזוכות להצלחה רבה.

 כאשר לא יהיה פעיל בתחום תצפיות הנוף, ישמש הכדור לצורכי הקרנה של סרטים ומשחקים והשימוש בו יכלול הדרכות בשפות שונות. הפרויקט הינו פרויקט תיירותי ירוק וידידותי לסביבה, כאשר יצור החשמל להפעלתו מושג בין השאר מעליית הכדור וירידתו.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת אמר כי "כשיוצב בקרוב כדור התצפית הפורח, יהיה ניתן לראות את יופייה של ירושלים לא רק מלמטה, אלא גם ממעוף הציפור. מחתם התחנה החדש שאישרנו היום את הרחבתו ולצידו פארק המסילה שהקמנו הפכו להיות מוקד משיכה אטרקטיבי לכל המשפחה".

רמי סימני, יזם פרויקט "העין של ירושלים" ציין כי "מדובר באטרקציה תיירותית שלא הייתה כמוה בארבעים השנים האחרונות מאז שאוחדה לה העיר יחדיו. המבקרים יוכלו להגשים חלום בין 2,000 שנים ולראות את נופה מרהיב של ירושלים של מעלה ממעוף הציפור".

בנוסף, אישרה היום הוועדה המקומית בעירייה להרחיב את מתחם התחנה הראשונה צפונה, עד לקצה מסילת הרכבת. במסגרת הבקשה יפותח המרחב הציבורי ויוצבו מבנים ניידים שישמשו לצורכי תרבות, פנאי ובילוי. כמו כן,  תשוחזר סככת הקטרים ההיסטורית שנהרסה, יוצב קטר היסטורי שישוחזר, ויוצב כדור התצפית הפורח, כל זאת ברוח המתחם שנפתח לפני כשלושה חודשים וזוכה להצלחה רבה.

כמו כן, אישרה הוועדה הסבת שני מבנים הנמצאים לאורך פארק המסילה ששימשו בעבר לצורכי תפעול של הרכבת כקיוסקים או פעילות מסחר – לטובת המבקרים והמטיילים לאורך פארק המסילה.

שני המבנים המדוברים הינם בית הכוון (מאחורי מבנה חברת חשמל, ליד מגרש החניה), ששימש בעבר לצורכי הכוונת תנועה של הרכבת, וביתן השומר (בצומת הפארק ודרך בית לחם – צומת הכניסה לקולוני), אשר בו הוצב שומר שהיה אחראי על הרמת והורדת מחסום הרכבים בעת חציית הרכבת את כביש דרך בית לחם.

יש לציין כי פארק המסילה מהווה טיילת ושדרה עירונית והסבת המבנים נולדה מתוך ראייה אורבאנית של הוספת שימושים מסחריים,  במשורה, לאורך התוואי, כל זאת לשירות הפארק ולטובת המשתמשים והמבקרים בו.

גורמי תיירות בכירים בעיר ציינו בסיפוק כי מבחינתם הפרויקט הוא הגשמה של חלום ולהערכתם יביא לעליה משמעותית בביקור ובלינות התיירים בירושלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כבוד לנוער!
עם פתיחת החופש הגדול- התנדבו 340 בני ובנות נוער ממועצה אזורית מטה בנימין, לשני ימי...
מסעדת אושי אושי נפתחה בקניון מבשרת
"אושי אושי" רשת המסעדות האסייתיות הפופולרית פתחה בקניון מבשרת מסעדה...
תשעת הימים בגולדיס: תפריט ספיישל דגים וטאבון לחובבי טעמים ונשמה
לקראת תשעת הימים, גולדיס מעדניית הגורמה של ישראל והמובילה בתחום...
מבקר המדינה מתריע על ליקויים בפעילות עיריית ירושלים והמועצה האזורית מטה יהודה
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, מצא ליקויים בשורה של נושאים שבדק:...
לאחר שעשתה היסטוריה וזכתה בגביע ארבע האומות: נשיא המדינה אירח את נבחרת ישראל בכדורגל לקטועי גפיים
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום שלישי, כ”ו בתמוז,...
לאחר ארבע שנים ללא שגריר: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של שגריר פולין בישראל. שגריר מלטה הגיש גם הוא את כתב ההאמנה לנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל היום, יום שני, כ״ה בתמוז,...
ביקוש בירושלים והסביבה למטפלות סיעודיות
לאור הביקוש הגדול למטפלות עבור ציבור הקשישים עמותת מטב יוצאת...
ICC College מחזור רביעי לאקדמיה להפקות אירועים וכנסים בבנייני האומה יוצא לדרך עם חידוש פורץ דרך לראשונה בישראל שילוב לימודי AI בקורס הפקת אירועים המתקיים בבנייני האומה בירושלים
לראשונה בארץ, שילוב לימודי AI  ו ChatGPTבמסגרת הקורס הרביעי להפקת...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך! פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים
השקה מתחם התרבות החדש "בוסתנא" * עשרות תערוכות בגלריות ובמרכזי...
המנהלת החדשה של תיכון אמית ממלכתי טכנולוגי ירושלים: נעה שיין
במכרז שערכה עיריית ירושלים יחד עם רשת אמית ומשרד החינוך,...
דילוג לתוכן