בדיון שקיימה היום הועדה לזכויות הילד בכנסת, גילה יו"ר הועדה ח"כ דני דנון מהליכוד כי בכוונתו להניח בקרוב על שולחן הכנסת הצעת חוק שבמרכזה סעיף הקובע כי המדינה תפקח על המזון שמוכנס לתחומי בית הספר ובראש ובראשונה המזון שנמכר במזנונים ובקפיטריות שבתחומי בתי הספר. ח"כ דנון אמר כי במרכז הצעת החוק שלו יהיה סעיף האוסר על הכנסת מכונות שתיה קלה וחטיפים לתחומי בית הספר, ובבתי ספר שבהן ניצבות כיום מכונות כאלה, יהיה צורך לסלקן מתחום בית הספר.
בדיון הסבירו רופאים שעוסקים בבריאות הילד כי הילדים במדינת ישראל נמצאים במקום השלישי ברשימת המדינות שבהן אחוז ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער גבוה, מובילות את הרשימה ארה"ב ויוון. בישראל גם לא מתבצעות פעולות בניסיון להקטין את מימדי תופעת ההשמנה ובראש ובראשונה ניסיון להגביל את הפירסומות למזון ושתיה בערוצי התקשורת, זאת בניגוד לנעשה במדינות המערב האחרות, שבהן נלחמים בתופעת ההשמנה.
במהלך הדיון הוצג דו"ח של מרכז המחקר והמידע בכנסת ושעל פיו התגלה כי 22.5% מכלל התלמידים בישראל בגילאי כיתות א-ט, כלומר מגיל 6 עד גיל 13, סובלים מעודף משקל. 8% מבין הסובלים מעודף משקל מוגדרים כסובלים מהשמנת יתר. הדו"ח גם מגלה כי בישראל אין תכנית לאומית למאבק בהשנת ילדים למרות שמדברים עליה זמן רב
ד"ר צחי גרוסמן, מזכ"ל האיגוד לרפואת ילדים בישראל המליץ לאמץ את המודל הבריטי שעל פי נאסר להקרין בטלוויזיה פירסומות למזון בתכניות שהן פופולאריות לגילאים הללו ושילדים רבים צופים בהן.