חניכי יהודה הצעיר הגיעו לארץ להתנדב בקהילות

חניכי יהודה הצעיר הגיעו לארץ להתנדב בקהילות

החניכים פגשו את ננסי פלצ'וק, הנשיאה העולמית של נשות הדסה וניר ברקת, ראש עיריית ירושלים

לרגל שנת ה-100 לתנועת הנוער יהודה הצעיר, הקורס השנתי בחסות נשות הדסה, מרחיב את פעילותו לשלושה מוקדים ברחבי הארץ: ירושלים, בת ים וערד. בעיר הבירה יתגוררו המשתתפים בלב שכונת בקעה ובכך יחוו מקרוב את החיים בעיר הבירה.

למרות המשבר הכלכלי העולמי, יותר מ-300 חניכים, צעירים יהודים בני 18-19, מארה"ב, קנדה, בריטניה ומדינות נוספות, הגיעו בימים אלה לישראל להשתתף בקורס השנתי של יהודה הצעיר, תנועת הנוער של ארגון נשות הדסה. הקורס שיימשך כ-9 חודשים יכלול לימודי יהדות, ציונות ועברית וכן התנדבות של החניכים בשלושה מוקדים ברחבי הארץ.

בעת שהותם למשך כשלושה חודשים בבת ים, יתנדבו החניכים במגן דוד אדום וכן רבים מהם יעבירו שיעורי אנגלית בבתי הספר, תכנית שהביאה לשיפור אדיר בהישגי התלמידים בעיר בשנים האחרונות. יהודה הצעיר אף מרחיבה את פעילותה ההתנדבותית באזור הנגב. התוכנית תכלול מגורים של המשתתפים בערד והתנדבותם למשך סמסטר שלם בנגב, בעקבות דרכו של בן-גוריון.

ננסי פלצ'וק, הנשיאה העולמית של ארגון נשות הדסה, אשר פגשה השבוע את הצעירים בירושלים, אמרה להם, כי: "המלחמה האחרונה הוכיחה עד כמה הדרום מהווה אזור הזקוק לתמיכה וחיזוק. אתם מקבלים את ההזדמנות ליצור היסטוריה, על ידי סיוע לפיתוח הנגב הישראלי, ממש בדומה לחניכי יהודה הצעיר בשנות ה-70, שהקימו את קיבוץ קטורה בנגב. החזון שלנו, נשות הדסה, לשלוח אתכם להתנדב בדרום, נובע מאמונתנו החזקה שעלינו לספק לכם מבט אמיתי אל תוך החברה הישראלית הרב-תרבותית. מרכיב זה בקורס השנתי יאפשר לכם לחקור את מקורות הארץ ויחבר אתכם למקורותיכם היהודים".

במהלך חודשי הלימוד וההתנדבות בירושלים, יתגוררו חניכי הקורס ב"בית אראל", המצוי בלב השכונה ה"טרנדית" בקעה, ובכך יחוו באופן פעיל ובאמצעות שלל תכניות את האווירה הצעירה והחיים העשירים והמגוונים בעיר הבירה. תכנית ההתנדבות שלהם תכלול, בין השאר, את גן החיות התנכ"י, חפירות ארכיאולוגיות בעיר העתיקה וסיוע בבית הלוחם לחיילים פצועים וקורבנות טרור.

ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת הצטרף השבוע לפגישתה של נשיאת הארגון פלצ'וק עם החניכים שהגיעו לעיר. ברקת הביע את שביעות רצונו מכך, שנשות הדסה ממשיכות לתרום ללא הרף לעיר הבירה, בדרכן המיוחדת: "בקרוב אתן פותחות בעיר את בית הספר הרפואי הצבאי הראשון בארץ, וזאת בביה"ס הדסה-האוניברסיטה העברית, מגדל האשפוז החדיש בהדסה עין-כרם בבנייה נמרצת והנה, כאן אתם, חניכי יהודה הצעיר, שבאתם לגלות לעומק את ירושלים התוססת ולתרום לה מרוח הנעורים שלכם. אני גאה במיוחד בתכניתכם במסלול המיוחד ללימודי עסקים, אשר יאפשר ללומדים בו, להתנסות בסדנאות עם החברות המובילות במשק ולהפנים עד כמה מדינת ישראל יכולה להציע לצעירים היהודים בעולם אתגרים וכיווני חיים ועבודה מרתקים".

עוד במסגרת המסלולים המיוחדים ייפתחו מסלולי רפואה, ספורט, אמנות ובישול. בנוסף, ייערך מסלול "עולמי", שבו חלק מן המשתתפים ייצאו למסע בקהילות יהודיות אבודות בפורטוגל, אוגנדה, הודו ודרום אפריקה.

הקורס השנתי של תנועת "יהודה הצעיר" כולל צעירים אחרי תיכון, בוגרי בתי"ס ציבוריים ויהודיים, מכל זרמי היהדות (החל בחילוניים, דרך רפורמים וכלה באורתודוקסים). החניכים כולם מאוחדים במסירותם לציונות. הקורס ממומן על-ידי ארגון נשות הדסה ומשתף-פעולה עם "מסע" של הסוכנות היהודית. בקרב בוגרי "יהודה הצעיר" יש שיעור גבוה של עלייה ארצה ושיעור של מעל 90 אחוז בנישואים יהודיים.

בימים אלה גם הגיעו לארץ 63 משתתפי תכנית "ווג'ס ישראל הדסה". התוכנית כוללת צעירים יהודים בגילאי 21-35, בוגרי לימודים גבוהים מרחבי העולם, המגיעים לארץ למסלול בן חמישה חודשים וחצי. התכנית מספקת לצעירים המשתכנים בירושלים או בתל אביב, הזדמנות ללימודים בנושאי יהדות וציונות, או להתמחות מקצועית בגופים ובחברות, בתחום שבו למדו. "ווג'ס ישראל הדסה" אף מעבירה למשתתפים שיעורים בעברית וכן מעודדת אותם להתנדב בקהילה. כ-25-30% ממשתתפי התכנית בוחרים בשנים האחרונות להישאר ולחיות בארץ.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
נשיא המדינה ורעייתו אירחו בבית הנשיא את ארוחת האיפטאר המסורתית לשבירת צום הרמדאן
נשיא המדינה פתח האירוע בהתייחסות למצב החירום בחברה הערבית: אי...
דילוג לתוכן