בשנים האחרונות מפעילים אגף התנועה במשטרת ישראל והרשות הלאומית לבטיחות בדרכים את פרויקט "מתנדבים בתנועה", במסגרתו מוזמנים אזרחים להצטרף לשורות מתנדבי המשטרה ולשמש כשוטרים לכל דבר. בין היזמים של הפרויקט הייתה גם עמותת "אור ירוק", אך בשנים האחרונות, ספג הפרויקט מכה קשה כשאיבד ניידות רבות כתוצאה מבלאי הרכב.
בסוף שנת 2013, יצאה תכנית לחידוש מלאי הניידות והשבת המתנדבים לפעילות בצורת "מנות", כאשר מדי שלושה חודשים 25 ניידות חדשות ייכנסו לפעילות. כעת, שלוש שנים לאחר "מנת הניידות הראשונה", עומד להסתיים חוזה הליסינג של הניידות. למרות חשיבות הפרויקט לבטיחות בדרכים, טרם חודש החוזה: 25 ניידות עומדות לצאת משימוש ללא ניידות שצפויות להחליפן. המשמעות היא, כי בערים רבות מתנדבים שתפקידם הוא לתפוס עבריינים בכבישים ולמנוע את תאונות הדרכים – לא יוכלו להמשיך ולעשות זאת כיוון שאין להם ניידת לפעול בה.
בין תחנות המשטרה בהן צפויה להתבטל ניידת גם שלוש תחנות בירושלים, בהן אמורות להתבטל שלוש ניידות.
מתנדבי התנועה פועלים בשיתוף לשוטרים המקומיים. המתנדבים פועלים בצוותים של שניים במשמרת ומבצעים פעילות אכיפה, ביום וגם בלילה. פעילות המתנדבים מכוונת לאכיפת משטרה, על פי הדרישות והיעדים של אגף התנועה. הדגש הוא על עבירות המגודרות כעבירות איכות, הכוללות עבירות כגון: עקיפה על קו לבן, חציית צומת במופע אור אדום, אי מתן זכות קדימה, אי ציות לתמרור עצור ובדיקות אלכוהול.
עמותת אור ירוק: "פרויקט 'מתנדבים בתנועה', הוא פרויקט בעל חשיבות עליונה. התוצאות המרשימות מלמדות על חשיבות מערך המתנדבים במסגרת האכיפה המשטרתית. הקיצוץ בתקציב הבטיחות בדרכים, שמביא גם לקיצוץ בפרויקט מתנדבים בתנועה, מהווה מכה אנושה למאבק בכבישים להצלת חיי אדם. המדינה חייבת לדאוג לכך שיועברו התקציבים הנדרשים בכדי להפסיק לחשוף את אזרחי המדינה לסכנות בכבישים ולאפשר לאגף התנועה של משטרת ישראל להגביר את האכיפה".