יו"ר הכנסת רובי ריבלין מזהיר, "אסור לנו לפגוע בברית שבין ישיבות ההסדר ובין הצבא וחלילה לנו מלערב

יו"ר הכנסת רובי ריבלין מזהיר, "אסור לנו לפגוע בברית שבין ישיבות ההסדר ובין הצבא וחלילה לנו מלערב

 כך אמר הערב יו"ר הכנסת רובי ריבלין בחנוכת בית המדרש החדש ביישוב כרמל שבאזור חברון. יו"ר הכנסת התייחס למשבר עם ישיבת ההסדר בהר ברכה. יו"ר הכנסת שביקר הערב באזור חברון הוסיף כי "התרומה של ישיבות ההסדר גדולה מדי מכדי שנוכל להטיל בכולה דופי," אמר ריבלין והדגיש "חיילי ההסדר וקציניו המצויינים, הם אלו ההולכים לפני המחנה. תרומתן של ישיבות ההסדר גדולה מדיי וקריטית מדיי מכדי שנוכל להטיל בכולה דופי". 

ריבלין הזהיר, "אסור לנו לפגוע בברית שבין ישיבות ההסדר ובין הצבא וחלילה לנו מלערב בה צרכים אישיים או פוליטיים, אפילו למראית עין"  אסור לנו8 גם לנהוג עימה באמות מידה חריגות שעלולות לחסל אותה לחלוטין. פגיעה בברית עם ישיבות ההסדר או אפילו כרסום בה, תביא בהכרח גם לפגיעה  בעיקרון הקונצזוסאלי הקדוש שצה"ל  הוא צבא העם שמצוי מחוץ לכל שאלה פוליטית ומחוץ לכל קריאת תיגר על פקודתו". 

יו"ר הכנסת קרא לשר הביטחון ולרב מלמד להתעשת ולהניח בצד כל שיקול אישי וליישב את המחלוקת לפני שיהיה מאוחר מדי. לדבריו "לא גורלם הפוליטי או הציבורי מצוי על הכף, אלא אחד מהאדנים שהחברה הישראלית כולה יושבת עליו".   

בהתייחסו לחנוכת בית המדרש בימים של הקפאה אמר ריבלין "היום נוסף עוד נדבך בבניינה של בתולת ישראל.  היום אנו מעמיקים עוד את שורשי אחיזתנו באדמת הארץ הטובה הזו מתוך אמונה שלמה שכאן נשאר ולעד!! 

הרב דוב ליאור רבה של קרית ארבע וראש ישיבת ההסדר התייחס לפרשת ישיבות ההסדר ואמר  : "אלו בחורים צעירים שמזכירים את התקופה הנפלאה של דוד המלך ובר כוכבא שבצבאו היה רבי עקיבא.  המצב היום הוא מעין מצב שהיה אז התמודדות עם הרשעים בחוץ. הנוער הזה שנוהר לישיבות הסדר הוא פאר הנוער.  אנו מחנכים את הבחורים שהולכים לצבא אפילו אם נותנים לכם פקודה שנראית מטופשת או לא סבירה אל תתחכמו איתם. אין מושג של סרבנות בציבור שלנו.

הבעייה שהתעוררה לאחרונה אם נותנים פקודות והוראות דברים שנוגדים להשקפת עולמם.  הבעיה אינה אלא שרוצים לכוף דברים נגד תורה ישראל. אלה שנותנים את הפקודות צריכים לדעת עם מי יש להם עסק. לא לכוף אנשים על דברים שהם נגד התורה . פה הבעיה היא עם אלו שנותנים את הפקודות. לא לכוף את האדם נגד הדת.

 הרב הראשי לישראל הר יונה מצגר :  ישיבות ההסדר הן ישיבות חביבות. אני אחד בבוגריהן. אני הרב הראשי הראשון בוגר ישיבת ההסדר. ישיבת רעותא היא מעין פיצוי על גוש קטיף ויש בה חביבות יתר. אני אומר לשר הביטחון למה מה שאסור לרבני ישיבות ההסדר מותר למרצים באוניברסיטאות. אפשר למצוא נוסחה.  אני הצעתי לשר הביטחון שהרבנות הראשית כרבנות ממלכתית ורואה את הכאב ורבנות שרואה את תרומתן של ישיבות ההסדר למערכת הביטחון ולצה"ל. הם מהאידיאליסטים שיש לנו היום ואיזו תרומה יש להם לצה"ל ולכל אלה שיחד איתם שאינם חובשים כיפות.  כדאי שתקום ועדה שתמצא נוסחה יחד עם משרד הביטחון ישיבות ההסדר והרבנות הראשית למצוא דרך לאחות את הקרע כדי לשמור על מדינתנו היחידה .

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהכרה מדינית לשותפות: נשיא סומלילנד נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל בירושלים
נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ביקר היום (ראשון), ביוזמת קק״ל,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״שתי המדינות פעלו באומץ -  ישראל הכירה בסומלילנד...
יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: כמה מנות דם נתרמו השנה? מה זה דם מלא? איזו עיר בפסגת הרשימה?
היום (א') מציינים בישראל וברחבי העולם את יום תורם הדם...
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה להפקיד בתנאים את פרויקט הפינוי בינוי של אב-גד בסן מרטין 17 בירושלים בדרך של הרחבת תחום תוכנית סן מרטין 7-15
היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט הינו כ-124 מיליון שקל (לא כולל...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, בטקס פרס ביטחון ישראל
״שום רחפן או כטב"מ של חזבאללה לא מבחין בין ישראלי...
פסטיבל הקולנוע ירושלים ה-43 ייפתח עם סרטו החדש של הבמאי משה רוזנטל - "עצמאות"
הסרט בהפקת גרין פרודקשנס וסרטי יונייטד קינג בכיכובם של אסי...
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
דילוג לתוכן