ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות

ירוס זלקה אחותו של ימנו זלקה ז״ל בועידת הנשיא למחר ישראלי משות
קרדיט צילום שרון אליאסי

״אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה של אובדן חיים כתוצאה ממקרי אלימות חסרי הגיון. את אחי זה לא ישיב אליי. אבל אולי זה ימנע את הרצח הבא״

ירוס זלקה, אחותו של ימנו זלקה ז״ל, נשאה היום נאום מרגש במסגרת ועידת הנשיא למחר ישראלי משותף – ״מחליפים מילה | בונים יחד״, שהתקיימה היום, יום רביעי, כ״ו באייר, 13 במאי, בבנייני האומה בירושלים.

במהלך נאומה שיתפה ירוס בסיפורה האישי, על האובדן הכבד ובמסע ההתמודדות מאז רצח אחיה, לצד הקריאה לשימור הזיכרון ולהמשך עשייה מתוך הכאב.

קרדיט צילום – DeboArt Photography

מדבריה של ירוס זלקה: ”אחי, ימנו ז״ל, נרצח באירוע אלים, מיותר, בלתי נתפס. שנים של אובדן שליטה, של חוסר אחריות, סדק חברתי שהפך ברגע אחד לשבר ענק עבורי, ועבור משפחתי. עבור מדינה שלמה.

אני יודעת שימנו הפך להיות חלק ממדינה שלמה, שכואבת ובוכה על האובדן שלו מבלי להכיר אותו. אבל אני עומדת כאן לא רק כדי לספר על המוות שלו אלא כדי לספר קצת על החיים שלו.

ימן בשבילי היה אדם של שמחת חיים. הוא היה מסוג האנשים שברגע שנכנס לחדר, היה מרים את כולם. הייתי מתחננת אליו שנצא ביחד לאכול או כל דבר אחר כי הכי כיף איתו.

לימן שלנו, הייתה נדיבות מולדת וטבעית, כזו שלא מחפשת הכרת תודה ואינה רודפת אחר כל תמורה. הוא ידע לראות אנשים, אבל באמת לראות אותם.

קרדיט צילום קובי גדעון לע״מ

מאז הרצח הנורא, קיבלנו כל כך הרבה תמיכה ועזרה: מהמשפחה, מחברים ומאנשים שלא הכרנו מעולם. זה חיזק בי את ההבנה שהחברה הישראלית היא לא רק הכותרות השליליות על פילוג. לעם ישראל יש לב. לב ענק! יש בחברה הישראלית הרבה רצון טוב וזה מרגיש שיש בה אנשים שמוכנים להתייצב אחד בשביל השני גם כשהם חלוקים בדעותיהם.

המוות של ימן אחי לא היה גזירת גורל. הוא היה תוצאה של חברה שנשחקה, של סדקים שלא טופלו בזמן. ואם יש משהו שאני מבקשת היום זה שניקח אחריות אקטיבית. שנדרוש אותה ממנהגינו, וניישם אותה בעצמנו, ושנדע שכל בחירה קטנה שלנו יוצרת את החברה שבה נחיה מחר.

אסור שהרצח של אחי יהיה עוד שורה שנכנסת לסטטיסטיקה המרה של אובדן חיים כתוצאה ממקרי אלימות חסרי הגיון. את אחי זה לא ישיב אליי. אבל אולי זה ימנע את הרצח הבא״.

קרדיט צילום – DeboArt Photography
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
"עשיתי המון החייאות במהלך 45 השנים שלי במד"א, אבל אותה לעולם לא אשכח": סיפור הצלת החיים של יעל בת ה-5
בבוקר יום שבת רגיל לחלוטין יעל אתרוג בת ה-5 מצור...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לפגיעה בביתו של השופט סולברג, במסגרת טקס פרס חיים הרצוג לתרומה ייחודית למדינת ישראל
״בבוקר הזה, כשאנו מתכנסים להענקת פרס לזכר אבי, הנשיא השישי...
RISING: הסרט הראשון על המאבק למען הדמוקרטיה בישראל בהקרנת בכורה עולמית בסינמטק ירושלים
הסרט ״RISING: קולות של מאבק ותקווה״ מביא תיעוד נדיר של...
רבוע כחול נדל"ן וכלל ביטוח ופיננסים קיבלו אישור תב"ע לפרויקט במתחם קניון הדר בירושלים
רבוע כחול נדל"ן, חברת הנדל"ן המניב והמגורים שבשליטת איש העסקים...
הדגל שמעל ההר: הבופור, הביטחון והבית הישראלי מאת אל"מ (מיל') ד"ר רונן איציק
כשאני כותב על הבופור, אני לא כותב כפרשן רחוק או...
מד"א ערוך לאבטח רפואית את מצעד הגאווה והסובלנות ה-24 בירושלים
לקראת מצעד הגאווה והסובלנות שיערך ביום חמישי (4.6) בשעות אחר...
דילוג לתוכן