גלוטן הפך בשנים האחרונות למילת גנאי בכל מה שקשור לתזונה בריאה, ואנחנו שלמדנו להקשיב ברצינות ובשימת לב לכל ניע שפה של תזונאים, התחלנו לחשוש ממנו לאחרונה. האם גלוטן הוא אכן כל כך לא מומלץ כמו שמספרים לנו, ומה ניתן לעשות עם העובדה הזו? אז קודם כל, גלוטן אינו רעל, ואת זה חשוב לזכור בראשית הדברים, כדי שאם חלילה תגיעו למסיבה הלילה ותגלו עוגה ממש מגרה- לא תצטרכו לסבול יותר מדי, אבל אם אתם שואלים מה מומלץ- כן, לא ניתן להתעלם מן העובדה שגלוטן עלול להיות בלתי מומלץ עבור חלקים נרחבים באוכלוסייה, ולמעשה רבים מהאנשים שסובלים ממנו כלל אינם מודעים לכך. למרות שברשת עפים המון מתכונים ללא גלוטן, ואזהרות חמורות אודותיו נשפכות בכל פודקאסט בריאות, אנחנו עדיין לא חושבים לקשר זאת למה שאנחנו מרגישים. לא חראם? בהחלט שכן, אז מה עושים? מתחילים ללמוד את הנושא.
מהו גלוטן ולמה זה לא בריא
כפי שהתחלנו, יש אנשים רבים שעבורם גלוטן הוא בריא לגמרי והכל טוב לחלוטין. הבעיה מתחילה אצל אנשים שסובלים מאי סבילות לגלוטן, או שמסיבה אחרת גופם אינו מסוגל או אינו מעוניין לעכל את הגלוטן באופן תקין. כך קורה שהגלוטן, שהוא בעצם חלבון, אינו מתעכל בגוף ומזיק לו במקום להתפרק ולהיכנס למחזור הדם. רבים מהאנשים שסובלים מקשיי עיכול, או אפילו מבעיות רפואיות אחרות שאינם נראות לכאורה כקשורות למערכת העיכול, למעשה סובלים מאי סבילות מסוימת לגלוטן, שמשפיעה על גופם בדרכים כאלו ואחרות. מה עושים אם מגלים שהגוף שלנו אינו אוהב גלוטן, או אם מעוניינים לבדוק האם זו הסיבה למה שאנחנו מרגישים? בשביל זה יש מוצרים ללא גלוטן.
מה אפשר לאכול בלי גלוטן
בעבר אם רצינו להתנזר מגלוטן היינו צריכים להיות רעבים כמעט כל היום, ולבסס את התזונה שלנו על תפוחי אדמה ועוד ירקות ופירות, זה נחמד אבל לא תכלס. היום, עם התפתחות ההבנה והתרבות התזונתית הנרחבת, בעידוד ידוענים וארגונים בתחום, אפשר למצוא על מדפי החנות האינטרנטית שלנו ברי פרי או בשאר חנויות הטבע והבריאות, עושר של מוצרים מצוינים נטולי גלוטן, קמחים שונים, ועוד הרבה. ככה משלבים הרבה פירות והרבה ירקות עם מוצרים נטולי גלוטן, בודקים האם התזונה החדשה מקלה עלינו, ואם כן- מרחבא:) ברוכים הבאים למועדון, יש לנו המון מה להציע לכם כדי שתהיו בריאים ותרגישו הכי טוב בעולם.