באירוע מרגש ורב משתתפים הסתיים בשבוע שעבר מחזור ד' של תוכנית שוב"ל – שווה בלימודים באוניברסיטה העברית בירושלים. את הקורס סיימו 14 בוגרים עם מוגבלות, אשר השתתפו במפגשים אקדמאיים מעשירים בפסיכולוגיה, משפטים ויישומי מחשב, ביוזמת עמותת אלווין ישראל ובהנחיית סטודנטים מהאוניברסיטה העברית אשר שימשו כמנטורים לאורך הקורס. תוכנית שוב"ל נועדה להעניק חוויה אקדמית מותאמת לבוגרים עם מוגבלות קוגניטיבית. התוכנית גם מהווה הזדמנות לסטודנטים של האונ' העברית להכיר את האנשים עם המוגבלות הקוגניטיבית ואת חוזקותיהם, לצד האפשרות לסייע בידם בחיזוק תחושת השייכות והביטחון העצמי שלהם .
במסגרת תוכנית שוב"ל עוברים הסטודנטים הכשרה ייחודית, על-ידי הצוותים המקצועיים של עמותת אלווין ישראל, הכוללת בין השאר, הסבר על פישוט לשוני והיכרות עם האוכלוסייה ולאחריה הם בונים תוכנית לימודים מותאמת. לסטודנטים המיוחדים מוצמדים סטודנטים – מנטורים המלווים אותם ועוזרים להם להתחבר לחיי החברה בקמפוס ומסייעים להם בהבנת החומר הנלמד.
דור ברנע , סטודנט בשנה ב' למשפטים ומנהל עסקים שהוביל את התוכנית באונ' העברית: "היה לי חשוב לעשות פעילות חברתית והסתקרנתי מהרעיון של שילוב אנשים עם מוגבלות באוניברסיטה. גיוס המנטורים היה מאתגר לאור אירועי התקופה ולאור העובדה שסטודנטים רבים נמצאים בשירות מילואים פעיל. השתחררתי ממילואים באמצע פברואר ומיד התחלתי לחפש סטודנטים שישמשו כמנטורים. משתתפי התוכנית מספרים שהמפגש היה מיוחד מאוד, חלקם ללא ניסיון והכרות עם אנשים עם מוגבלות והם הופתעו מהיכולות ומהעניין שהסטודנטים של אלווין הביעו בשיעור".
מיכל, סטודנטית עם מוגבלות קוגניטיבית המשתתפת בתוכנית מספרת: "התרגשתי ללמוד באוניברסיטה יחד עם החברים שלי ועם סטודנטים רגילים שעזרו לנו. השיעורים וההרצאות היו מעניינים מאד ואני מאושרת שניתנה לי ההזדמנות להרגיש איך זה להיות סטודנטית".
מרגלית פילר, מנכ"לית אלווין ישראל: תוכנית שוב"ל ממשיכה לצמוח ומופעלת כבר במספר אוניברסיטאות ברחבי הארץ. עשרות אנשים עם מוגבלות קוגניטיבית, מקבלי שירות של אלווין ישראל, זכו לחוות את החוויה הסטודנטיאלית ולהרגיש כאחד האדם. אני רוצה להודות לדיקן הסטודנטים, ליחידה למעורבות חברתית, לצוות אלווין סניף ירושלים וכמובן לסטודנטים שהתגייסו לקחת חלק בתוכנית, על הפתיחות וההבנה בחשיבות תוכנית מסוג זה ליצירת חברה מחבקת ומשלבת תוך הסרת חסמים ודעות קדומות. התוכניות להמשך גדולות וארוכות טווח כשהרצון הוא להרחיב את הפרויקט ולפתוח את הדלת האקדמית ברחבי הארץ".