בית האמנים ירושלים מציג תערוכה קבוצתית חדשה: שורש רע

בית האמנים ירושלים מציג תערוכה קבוצתית חדשה: שורש רע
קרדיט: רועי כהן

פתיחה חגיגית : שבת 18.5.2024 בשעה 12:00

הכניסה חופשית

נעילה: 3.8.2024

אמנים משתתפים: רועי כהן, דניאל קאפ, ירון אתר, אנה ווילד, ליהי ניידיץ, אורי וויינשטיין, רון אסולין, רגב עמרני, לי נבו, עידו גורדון, איתמר שטמלר, יהונתן רון

התערוכה שורש רע עוסקת ברוע האנושי, מבקשת להפנות מבט אל הצדדים האפלים בטבע האדם, על דחפיו ועל יצריו הבלתי מרוסנים, ומצביעה על הקלות הבלתי נתפסת, השרירותית לעתים, שבה מתחוללת הידרדרות מוסרית ונחצים גבולות אתיים. העבודות בתערוכה מציגות היבטים שונים של רוע אנושי, ללא שיפוטיות הן מצביעות על נוכחותו האימננטית של הרוע בכל חברה ובכל אדם, ועל דפוסי התנהגות המקבעים ואף מנרמלים אותו במסגרת מבנים חברתיים, תרבותיים ומדיניים.

לרוע פנים רבות. הוא אינו רק מושג בינארי, העומד ביחס ישיר לטוב ומעלה שאלות כבדות משקל בתורת המוסר. בין שהוא נובע מכוונת מכוון ובין שהוא תוצר של אובדן שליטה, רוע הוא רוע הוא רוע. הוא נוכח

בחיינו באופנים שונים וכרוך בבורות, במניפולציה, בשקר, בניצול, בבריונות, בשעבוד ובפגיעה פיזית ומנטלית.
מאז ומעולם העסיק מקור הרוע האנושי הוגים וחוקרים ממגוון תחומי דעת ועורר שאלות רבות, ביניהן התהייה, האם הרוע הוא תכונה מוּלדת, המצויה בכל אדם ואדם, כפי שסבר הרמב"ן בפרשו את הפסוק "יצר לב האדם רע מנעוריו" (בראשית ח, כא). הפילוסוף ז'אן ז'אק רוסו, לעומתו, ראה באדם "פרא אציל", שכולו טוב בעת לידתו, ודווקא הציוויליזציה והסביבה הן המשחיתות את נפשו, ופרויד, מנגד, טען כי אדם בא לעולם עם מערכת יצרית קיימת, וכיצור חברתי עליו ללמוד לווסתהּ בעזרת חוקים וכללי התנהגות נרכשים. עבודות מן השנים האחרונות ועבודות תלויות-מקום, שנוצרו במיוחד עבור התערוכה הנוכחית, נשזרות אלו באלו. הן עוסקות, בין השאר, ברצח בתוך המשפחה, בגזענות מעמדית, בהכפפת נשים ובמיזוגניה, בהיררכיות של שליטה, בניצול לצורך רווחים כלכליים ובעדויות על מעשי אלימות– נושאים, המייצגים רק את קצה קצהו של הזדון השורר סביבנו.
המחשבות והעבודה על התערוכה שורש רע החלו לפני למעלה משנה, בטרם התרחשו אירועי 7 באוקטובר, שטלטלו שוב את תפיסתנו על קנה המידה של האכזריויות והרוע האנושי. על אף המורכבות והקושי לעסוק בנושא זה לאור האירועים הקשים והטרגיים שעברנו, בחרנו לקיים את התערוכה ולהישיר מבט אל הרוע.

קרדיט: ירון אתר
קרדיט: רון אסולין

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
 שוקלים להפוך את העסק לחברה? היעזרו בעורך דין מומחה בתחום
כאשר מקימים עסק, על הבעלים לבחור האם להגדירו כעוסק פטור,...
ירושלים של זהב, של נשים וסיפורים
מתי בפעם האחרונה יצא לכם להציץ לתוך בית ירושלמי? זה קורה...
מהדורתו ה-42 של פסטיבל הקולנוע ירושלים (17-26 ביולי) תיפתח בהקרנת בכורה של הסרט זוכה פסטיבל קאן "ערך סנטימנטלי"
"ערך סנטימנטלי", יצירת מופת בבימויו של יואכים טרייר שזכתה בפרס...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך! פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון"
22-26  ביולי בירושלים - השקה מתחם התרבות החדש "בוסתנא" *...
האצת נשים ירושלמיות לעולם היזמות הטכנולוגית
האצת נשים ירושלמיות לעולם היזמות הטכנולוגית   בין המיזמים שפותחו: פלטפורמה גיאוגרפית...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך!
פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים *השקה של מתחם...
איך מייצרים פנים חדשות בלי לפגוע בעור
פילינג זו ממש לא מילה ששמורה דווקא לנשים. אצלנו בקליניקה...
אביזרים משלימים בהישג יד: הפתרונות המובילים בתחום
כשמדובר בחדשנות בתעשייה, השוק מציע מגוון פתרונות עיצוביים ומעשיים שמטרתם...
פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים ה-42 ייפתח במועדו ויתקיים בין התאריכים 17-26 ביולי
צוות פסטיבל הקולנוע הבינלאומי ירושלים מודיע היום, כי המהדורה ה-42...
להתחיל דרך חדשה אחרי גירושין: כך תעשו את זה
למעשה, כולם מתחילים דרך חדשה אחרי הגירושין, גם אם מדובר...
דילוג לתוכן