פרויקט "לא פוסחים על אף סוללה" יוצא לדרך בירושלים

פרויקט "לא פוסחים על אף סוללה" יוצא לדרך בירושלים
צילום: תאגיד מ.א.י

במסגרת תוכנית החינוך העירונית 'מאשפה להשפעה' שהחלה החודש, מתקיימת בירושלים פעילות "לא פוסחים על אף סוללה" – מבצע הסברה ואיסוף של סוללות ישנות למיחזור מהקהילה, המתקיים בכ-50 בתי הספר במערב ומזרח העיר.

עיריית ירושלים ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית ממשיכים לפעול יחד ולהביא לשינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת. החודש מתקיים מבצע הסברה ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות בירושלים, שיכלול פעילויות חינוך והסברה ענפות בכ-50 בתי ספר.

פעילות 'לא פוסחים על אף סוללה' – מבצע עירוני להעלאת המודעות ואיסוף של פסולת אלקטרונית וסוללות. פעילות ייחודית וחדשנית שמטרתה הסברה ואיסוף פשוט ויעיל של סוללות למיחזור. הפעילות משלבת את מערכת החינוך העירונית, כדי לאפשר התמרת ערכים סביבתים לפעולה אקטיבית של איסוף סוללות מהבתים למיחזור. במהלך הפעילות התלמידים יוצרים קמפיין הסברה יישומי ויצירתי לאיסוף סוללות מהקהילה, ומקבלים שקית יחודית לאיסוף סוללות. תוצאות הקמפיין ומשקל האיסוף הכולל יפורסמו בעמוד הרשות המקומית ובאתר מ.א.י. לפעילות שותפים תאגיד המיחזור מאי, היחידה לחינוך לקיימות, במינהל החינוך של עיריית ירושלים ובתי הספר בעיר.

תושבי ירושלים יכולים כמובן למחזר פסולת אלקטרונית לאורך כל השנה. ברחבי העיר מוצבים דרך קבע מתקנים לאיסוף פסולת אלקטרונית. מיקומי נקודות האיסוף וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר העירייה ובאתר תאגיד מ.א.י.

בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית בכל שנה. היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: "תלמידי ישראל של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי ירושלים, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה".

יערה סרי לוי, מובילת תכניות חינוך לקיימות בעיריית ירושלים: "מיחזור הפסולת האלקטרונית והסוללות מהווה חלק משמעותי בשמירה על איכות הסביבה. תלמידי ירושלים מכל חלקי העיר, שמחים לקחת חלק בתכנית, ומובילים בעצמם פעילויות הסברה רבות המעודדות שמירה על הסביבה באופן כללי, וטיפול בפסולת אלקטרונית בפרט. אנו שמחים על שיתוף הפעולה הפורה עם תאגיד מ.א.י ובתי הספר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך אדע האם יהיה לי טוב בבית אבות
בימים לא רחוקים כל כך הבירורים, ההחלטות והטיפול בענייני בית...
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
למה כדאי לפנות לאנשי מקצוע בכל הנוגע לרכב שלנו
אתם ואנחנו יודעים כי המכונית שלנו היא הרבה יותר מאשר...
תערוכת "ויהי אור"-חנוכיות אבן ירושלמית של האמן איתי בר מנשה
תערוכת חנוכה בשדרות אלרוב ממילא בין התאריכים : 8.12.2024-15.1.2025 בתערוכה זו, תוצג...
יוזמה ייחודית בירושלים: תמיכה בסבים וסבתות של חיילים פצועים
עיריית ירושלים, באמצעות מינהל קהילה ויד שרה במחלקת יד לתומך...
לראשונה בישראל פסטיבל "בכורות 2024" חגיגת אמנות רב-תחומית בבירה, פרי שיתוף פעולה בין המוסדות להשכלה הגבוהה לאמנות הפועלים בעיר
חנוכה, רביעי- חמישי 25-26.12.2024 הכניסה ללא תשלום האקדמיה לאמנות בצלאל מרכז העיר קמפוס...
פרס ידידי ישראל הוענק לנשיא פרגוואי מר סנטיאגו פנייה פלאסיוס
מוזיאון ידידי ישראל קיים אמש ערב הוקרה לנשיא פרגוואי, מר...
סתיו ירושלמי בניחוח אנגלי "שעת תה" במלון אמריקן קולוני
מלון אמריקן קולוני הוא פנינה אירופאית בלב ירושלים, אשר אימץ...
טיפולים אסתטיים מתקדמים במרכז הארץ
חוויית טיפול ייחודית ומקצועית ענת בן יוסף, יזמית ואשת עסקים בשותפות...
הפתרונות העדיפים על פני פניה לבית משפט בעת גירושין
רגע לפני שבוחרים בסגירת הדלת לפתרונות שעלולים להציל את היחסים...
דילוג לתוכן