Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

מתכונים בריאים וטעימים לחגי תשרי

מתכונים בריאים וטעימים לחגי תשרי
credit PIXABAY

שנה חדשה בפתח וכולם מחכים ומצפים לחגי תשרי. חגי תשרי מסמלים את החגיגיות של שנה חדשה, את המפגש עם בני המשפחה המורחבת, את המאכלים המסורתיים והמשפחתיים שכולם אוהבים. יחד עם זאת, רבים חוששים מתקופת החגים המתחילה בראש השנה. מדובר על תקופת חגים אינטנסיבית שבעיקר מלאה בארוחות טעימות. ישנם לא מעט אנשים שמקפידים על תזונה בריאה ושמירה על הגזרה וחוששים כי חגי תשרי העומדים על הפרק, יהרסו להם את כל העבודה הקשה של אכילה בריאה ומאוזנת. לכן, חשוב מאוד לדעת כיצד לשלב מאכלים בריאים ובד בבד טעימים גם בארוחות ראש השנה וזאת בכדי להמשיך לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת, גם באינטנסיביות של חגי תשרי.

credit PIXABAY

איזה מאכלים מייחדים את חגי תשרי?

המאכלים המייחדים את חגי תשרי הם מאכלים מיוחדים. מכיוון שמדובר על שנה חדשה, אשר כולם מייחלים שתהיה טובה ומתוקה, הרי שהמאכלים הנאכלים בחג הם מתוקים יותר. הם משלבים בהם דבש, סילאן, פירות יבשים או כל דבר מתוק אחר. הם חגיגיים וטעימים. כמובן שכל משפחה מכינה מאכלים כמיטב המסורת שלה. מה שחשוב הוא שבסופו של דבר, כל ארוחות החג יהיו טעימות וחגיגיות וישלבו בהן את מהות החג הלא הוא המתיקות של שנה חדשה העומדת בפתח. אם אתם מחפשים מתכונים בריאים, טעימים וטובים אשר בד בבד מאפיינים את החג, הנה כמה מתכונים טובים וטעימים.

סלט פטריות אקזוטיות צלויות

בכדי שארוחת החג תהיה גם בריאה וגם טעימה, חשוב מאוד להוסיף בה מתכונים בריאים וטעימים של סלטים. סלט פטריות אקזוטיות צלוי הוא בהחלט סלט שיכול לשדרג לכם לחלוטין את ארוחת החג. בכדי להכין אותו יש להכין מראש חבילה של פטריות, 10 בצלצלי שאלוט, שיני שום קצוצות, 2 כפות של ג'ינגר קצוץ דק, 2 כפות של שמן שומשום, 3 כפות סויה, כפית דבש, 2 כפות של חומץ אורז או חומץ בלסמי רגיל. בכדי להכין את הסלט יש לחתוך את הפטריות, לצלות אותן במחבת על להבה גבוהה כאשר היא חמה מאוד כ3 דקות, יחד עם הבצל. לאחר מכן להוריד את הפטריות והבצל מהאש, להוסיף את שאר הרכיבים ופשוט לערבב הכל.

סביצה סלמון אנדיב ורימונים

מדובר על מנת פתיחה מושלמת לסעודת החג המתבססת על אחד מסימני החג. בכדי להכין את המנה יש להכין מראש 2 ראשי אנדיב אדום ו2 ראשי אנדיב לבן המופרדים לעלים, מנגו גדול שפורסמים לפרוסות דקות, 6 צנוניות פרוסות, סלק חתוך למקלות, חצי כוס של רימונים, עלים מ5 של גבעולי נענע, חופן גדול של נבטי חמנייה, בצל סגול אחד, 2 גבעולים של בצל ירוק שפורסים דק ו300 גרם של סלמון טרי. מסדרים הכל בצורה יפה על הצלחת ומכינים רוטב ויניגרט. את הרוטב שופכים על הצלחת ומגישים עם עלי הנענע מעל. מדובר על מנה טעימה, קלילה, בריאה ואיכותית שללא ספק יכולה להעניק הן לכם והן לאורחים שהזמנתם, חוויה קולינרית טעימה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
צוואה הדדית- מה חשוב לדעת
כאשר אדם מגיע לגיל מבוגר, הוא מתחיל לעכל את העובדה...
תכנון נכון מבטיח עתיד מאושר!
ההחלטה מה לעשות עם הפנסיה שלכם יכולה להיות אחת ההחלטות...
הורידו עומס מבלי להתפשר על איכות- הזמינו מפעיל ליום הולדת לילדים
יש הרבה חלקים נעימים כשזה מגיע לתכנון מסיבת יום הולדת...
הצלחה באכלוס פרויקט קריית היובל של אשטרום מגורים להשכרה ארוכת טווח בירושלים
בזמן קצר מאד הושכרו כ 350 דירות מתוך 396 דירות...
מרפאה וטרינרית היא הרבה יותר מחיסונים בלבד
טיפולים רבים שמקבלים היום במרפאה וטרינרית הפכו אותה למרכז רפואי...
חדשנות בשילוב נוחות
ישיבה ממושכת עלולה לגרום לאי נוחות, כאבי גב ואפילו פריצות...
איך למנוע סכסוכי ירושה?
סדרת הטלוויזיה "יורשים" זכתה בשורה ארוכה של פרסים, וגם באהבת...
איך לעבור דירה ולהישאר בחיים
מעבר דירה יכול להיות תהליך מרגש אבל באותה נשימה גם...
מה חשוב לדעת על שירותי ענן לעסק?
למרות שאתם אוהבים טכנולוגיה, העסק שלכם תקוע מאחור? לא ברור...
אלכוהול, גמילה, ומה שביניהם
אלכוהוליזם כבר מזמן אינו מושג נידח בחיי האנושות, ב2023 אנחנו...