נשיא המדינה יעניק את "עיטור הנשיא" לנשיא ארצות הברית במהלך ביקורו בישראל בשבוע הבא

נשיא המדינה יעניק את "עיטור הנשיא" לנשיא ארצות הברית במהלך ביקורו בישראל בשבוע הבא
צילום: דוברות בית הנשיא

במהלך ביקורו הממלכתי בישראל בשבוע הבא, יעניק נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס חגיגי בבית הנשיא את 'עיטור הנשיא' לנשיא ארצות הברית ה-46, ג'ו ביידן, על היותו ידיד אמת של מדינת ישראל, העם בישראל והעם היהודי; על מחויבותו ארוכת השנים וחסרת הפשרות לביטחון ישראל; על תרומתו להעמקת, ביסוס ובניין הברית האיתנה והבלתי מסויגת בין ישראל וארצות הברית; ועל מאבקו כנגד קולות של שנאה אנטי ישראלית ואנטישמית בכל רחבי העולם.

עיטור הנשיא מוענק למועמדות או מועמדים שתרמו תרומה יוצאת דופן למדינת ישראל או לאנושות, בכישרונם, בשירותם או בדרך אחרת. העיטור, פרי יוזמתו של הנשיא התשיעי של מדינת ישראל, שמעון פרס ז"ל, הוענק לראשונה ב-2012. בעבר, הוענק העיטור ל-26 זוכות וזוכים, בהמלצתה של ועדה מייעצת בראשותו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס, מאיר שמגר ז"ל.

עם כניסתו לתפקיד, כונן נשיא המדינה יצחק הרצוג ועדה מייעצת בראשותו של שופט בית המשפט העליון (בדימוס), פרופ' יורם דנצינגר לבחינת מועמדים לקבלת העיטור.

בין היתר, הוענק העיטור בעבר לנשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה, קנצלרית גרמניה לשעבר אנגלה מרקל, הרב הראשי לישראל לשעבר ישראל מאיר לאו, חתן פרס נובל לשלום אלי ויזל ז"ל, יו"ר יד ושם לשעבר אבנר שלו, מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר הנרי קיסינג'ר הרב עדין שטיינזלץ זצ"ל ועוד.

בשבוע הבא, יוענק העיטור על ידי נשיא המדינה במהלך ביקורו של נשיא ארצות הברית בטקס חגיגי בבית הנשיא.

מנימוקי הוועדה המייעצת לנשיא המדינה בעניין ״עיטור הנשיא״ לנשיא ארצות הברית:

הנשיא ביידן הוא ידיד אמת של מדינת ישראל ושל העם היהודי. ארצות הברית היא בת בריתה הקרובה ביותר של ישראל, ונשיא ארצות הברית מבטא זאת בהתבטאויותיו ובמעשיו. החל מראשית הקריירה הציבורית העשירה של הנשיא ביידן, בשנות ה-70 של המאה הקודמת, מיצב עצמו הנשיא כאוהב ישראל וידיד אמת של העם היהודי באשר הוא.

מזה יובל שנים מתייצב הנשיא לצידה של מדינת ישראל, תומך ללא סייג בזכות קיומה ונאבק בכל מאודו כדי להרחיב את הסיוע האמריקני שיוענק לה.

בכך, נותן ביטוי בהתבטאויותיו ובמעשיו לחשיבות הברית בין שתי המדינות, למחויבותו להעמקת שיתוף הפעולה ביניהן, לתמיכתו בביטחון ישראל, ולמחויבותו להתמודד בנחישות באנטישמיות.

על פי תקנון עיטור הנשיא:

עיטור הנשיא יוענק לאדם או למי שהתקיימה בו לפחות אחת מאמות המידה הבאות:

א. המועמד/ת תרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל או לתיקון עולם או הטביעו חותם על החברה בפעילותם או בהישגיהם.

ב. העלו את קרנה של מדינת ישראל ותרמו תרומה ייחודית לתדמיתה בעולם.

ג. דוגמא ומופת ליזמות, חדשנות, יצירתיות וחזון.

צילום: דוברות בית הנשיא
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה בביקור עם מפקד פיקוד העורף: ״אנחנו מאמינים ביכולותינו ואנחנו יודעים שננצח - צריך לעבור את זה ביחד. אני מאוד גאה להיות כאן עם הלוחמות והלוחמים שנמצאים בכל זירה, מוכנים לכל משימה ומסייעים לכל עם ישראל״.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום חמישי, כ”ג באדר,...
נשיא המדינה בפגישתו עם שגריר ארה״ב בישראל: ״הכוח הייחודי של הטוב טמון בשותפות בין ארצות הברית לישראל במלחמה שמטרתה לשנות את עתיד האזור ולהוביל אותו לעבר שלום״
שגריר ארה״ב בישראל: ״הנשיא הרצוג הוא אחד הידידים החשובים ביותר...
נשיא המדינה במוקד המבצעי של מגן דוד אדום: ״חשוב מאוד שמי שיכול יגיע לתרום דם למאגר של מד״א - כדי שנהיה נכונים לכל תרחיש״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, ט״ו באדר,...
נשיא המדינה ביקר את פצועי הפגיעה הקטלנית בבית שמש, בניהם פנינה כהן ששכלה את בעלה וחמותה
נשיא המדינה ביקר היום, יום שני, י״ג באדר, 2 במרץ,...
איך לעשות שינוי בחיים: מציאת זוגיות, קריירה והגשמה
אימון למציאת זוגיות אימון למציאת זוגיות הוא תהליך משמעותי שמטרתו לעזור...
נשיא המדינה אירח את ראש ממשלת הודו בבית הנשיא
נשיא המדינה: “הודו היא חלק חיוני מהעתיד הגדול של המזרח...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אתיופיה
במסגרת ביקורו הממלכתי באתיופיה, נפגש נשיא המדינה יצחק הרצוג, היום,...
נשיא המדינה אירח משלחת שגרירים לאו״ם בבית הנשיא
 "על מדינות האו״ם לגלות בהירות מוסרית, אך הן אינן עושות...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
דילוג לתוכן