נשיא המדינה הודיע על הקמת פורום האקלים הישראלי בחסות בית הנשיא

נשיא המדינה הודיע על הקמת פורום האקלים הישראלי בחסות בית הנשיא

נשיא המדינה יצחק הרצוג הודיע היום, יום שלישי, י"ג בחשוון, 19 באוקטובר, על היוזמה להקמת "פורום האקלים הישראלי". פורום מוביל בדיון על משבר האקלים ועל תפקידה של מדינת ישראל בהתמודדות עמו. בפורום יהיו נציגים מענפים שונים: ממשלה, כנסת, אקדמיה, שלטון מקומי והמגזר העסקי והתעשייתי. הפורום יפעל בחסות בית הנשיא ויתכנס מספר פעמים בשנה.

הנשיא הרצוג החליט למנות את חבר הכנסת לשעבר, ד"ר דב חנין לנהל את הפורום אשר פעילותו תעשה עם ארגון ״חיים וסביבה״ ארגון הגג של הארגונים הפועלים בתחום זה.

עוד בנאום ההשבעה שלו בכנסת הודיע נשיא המדינה כי שם לו למטרה לעסוק במשבר האקלים. כוונתו היא להעלות את המודעות הציבורית הלאומית לסוגיית המשבר ולהניע את הטיפול בו בשיתוף כל המגזרים בחברה הישראלית.

הקמת הפורום תסמן את מחויבותה של מדינת ישראל לעמוד בקדמת הדיון בעולם בסוגיית משבר האקלים, תעלה את המודעות לסוגיית המשבר וחומרתו בקרב המנהיגות הישראלית על כל גווניה, תקדם שיתופי פעולה בין משרדי הממשלה העוסקים בנושא יחד עם הקבוצות והמגזרים השונים בחברה הישראלית ותקדם שיתופי פעולה אזוריים ובינלאומיים לקידום הטיפול במשבר האקלים.

״חיים וסביבה״ הוא ארגון הגג הרשמי של התנועה הסביבתית בישראל, המאגד תחתיו למעלה מ-130 ארגוני סביבה בישראל. ל"חיים וסביבה" מעמד כארגון יציג בחקיקה הישראלית במסגרת חוק ייצוג גופים ציבוריים שענינם בשמירת איכות הסביבה (תיקוני חקיקה), התשס"ג-2002.

ד״ר דב חנין, 63, חבר כנסת לשעבר, מראשוני העוסקים במשבר האקלים בזירה הציבורית בישראל, קידם בשירותו הציבורי נושאים סביבתיים וחברתיים והעביר בכנסת חוקים רבים העוסקים בהם. בין היתר הוא הוביל ועדות בכנסת בענייני סביבה ובריאות, תחבורה ציבורית, הזיהום במפרץ חיפה וכן את השדולה הסביבתית-חברתית. בשנה האחרונה הוביל חנין את יוזמת "שינוי כיוון"  להתמודדות עם המשבר שגובשה באוניברסיטת תל אביב, בה הוא מלמד היום.

לקראת יציאת המשלחת הישראלית בראשות ראש הממשלה נפתלי בנט לועידת גלזגו לשינוי האקלים 2021, שתתקיים בנובמבר, יארח נשיא המדינה בבית הנשיא בשיתוף עם השרה והמשרד להגנת הסביבה כנס ייחודי שמטרתו להעלות את המאבק בהתחממות הגלובלית לשיח הציבורי דרך המגזר הציבורי, העסקי והחברתי בישראל. בכנס ישתתפו השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג, שרת האנרגיה קארין אלהרר, חברי המשלחת הישראלית בגלזגו ומובילים חברתיים.

נשיא המדינה הדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה לפתרון משבר האקלים ואמר: ״משבר האקלים העולמי הפך למצב חירום בינלאומי. הוא משפיע על חיינו בכל התחומים, החל מהכלכלה ועד לביטחון הלאומי. הקמת הפורום מדגישה את חשיבות קיומו של דיאלוג בין כל חלקיה של החברה הישראלית. אני מקווה שנוכל לשים את הדאגה לעתידם של ילדינו ולגורלו של כדור הארץ לפני המחלוקות בינינו. כל מדינות העולם ניצבות יחד בחזית הבין-לאומית בהתמודדות עם אתגר זה, שהפך למצב חירום בינלאומי. עלינו להתעורר, לשנות הרגלים ולמנוע ממשבר האקלים להמשיך ולהחריף. המשבר מייצר איתו גם הזדמנויות שאסור להחמיץ אותן. היתרון של מדינת ישראל הוא יכולתה לתרום לפתרון הבעיה דרך חדשנות חברתית וטכנולוגית ושינוי דפוסי חשיבה עולמיים בצורה מהפכנית.״

חבר הכנסת לשעבר, ד״ר דב חנין: ״נשיא המדינה מוביל מהלך חשוב לגייס את החברה שלנו כולה לשנות כיוון ולהתגייס להתמודדות עם משבר האקלים המאיים על העתיד שלנו. זה אתגר עצום שאסור לברוח ממנו. מצב חירום מחייב צעדי חירום. ישראל יכולה וחייבת להיות חלק מהפתרון. אני קורא לכל מנהיגי הציבור להצטרף למהלך.״

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דניאלה וכסלר –תערוכת יחיד רטרוספקטיבה או תערוכה חדשה?
פתיחה חגיגית :יום שישי , ה- 6.6.2025 בשעה : 11:00 אוצרת...
נשיא המדינה בירך את נבחרת ישראל בכימיה על הישגיה המרשימים באולימפיאדת מנדלייב
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, שוחח עם חברי נבחרת ישראל בכימיה...
נשיא המדינה נשא דברים בעצרת הממלכתית לציון 58 שנים לשחרור ואיחוד ירושלים
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
מצטיין משרד החינוך לשנת תשפ"ה: גילי כץ, תושב גבעת שמואל המלמד באמית נחשון חבל מודיעין
גילי כץ, תושב גבעת שמואל, רכז שכבה, מחנך כיתה, מחנך...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה לחללי מלחמת ששת הימים ומלחמת ההתשה
נשיא המדינה: ״עלינו להודות ולתגמל את מי שמגנים עלינו יום...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
רשת H&O פותחת סניף דגל בקניון עזריאלי ירושלים בהשקעה הנאמדת בכ-4 מיליון ₪
הסניף ניפתח בקונספט חדשני המאגד תחת קורת גג אחת את...
מדברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בחוג התנ״ך שנערך לרגל יום ירושלים
״במשנה במסכת אבות, נאמר כי ׳על שלושה דברים העולם קיים...
קפה DIA חוגג את יום ירושלים עם מנה חדשה: מגש בוקר ירושלמי וחידת סלנג מקורית
אז איך אומרים בירושלמית לאפה, ליקריץ וסוכריה על מקל? לרגל...
ביום ירושלים חוגגים את יום ירושלים ביקבי ירושלים – עם יין, מוזיקה ונוף עוצר נשימה
לרגל יום ירושלים, ביקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית מזמינים אתכם...
דילוג לתוכן