ברקת בכנס הרצליה: "טראמפ תיקן את המדיניות הכושלת של אובמה"

ברקת בכנס הרצליה: "טראמפ תיקן את המדיניות הכושלת של אובמה"

ראש העיר ירושלים ניר ברקת בכנס הרצליה: "טראמפ תיקן את המדיניות הכושלת של אובמה שחיזקה את ציר הרשע, החלישה את בעלות הברית של ארה"ב במזרח התיכון והביאה לכאוס מוחלט. להיות טוב לטובים ורע לרעים זו המדיניות שהחזירה את השקט לירושלים וזו השפה היחידה שעובדת במזרח התיכון"

 

ברקת הוסיף בנאומו כי "הנשיא טראמפ הגיע להכרה שמדיניות החוץ של הנשיא אובמה קרסה והוכחה כבלתי מתקבלת לחלוטין. הניסיון להתחנחן ולשדל את הילד הרע בשכונה, איראן, חוסר רצון להתעמת איתם גם כשצריך והתפיסה לפיה ננסה להיות טובים עם הרעים לא החזיקה מים. במזרח התיכון בתקופת אובמה ציר הרשע התחזק, בעוד בעלות הברית של ארצות הברית נחלשו. זו היתה תפיסה שמנוגדת לחלוטין להיגיון שעובד במזרח התיכון. תפיסת אובמה  פעלה נגד האינטרסים של מדינת ישראל ושמה את כל ידידי ארה"ב במזרח התיכון בקונפליקט בעייתי שלא  היה ברור בו מי הרעים ומי הטובים. התוצאה היתה כאוס מוחלט במזרח התיכון. הנשיא טראמפ עשה שינוי של 180 מעלות, יצר מדיניות ברורה שתומכת באופן מוחלט בבעלי הברית של ארה"ב באיזור ומעמידה קיר ברזל מול ציר הרשע ההחלטה לפרוש מהסכם הגרעין מבטאת בצורה ברורה סדר מחודש במזרח התיכון".

 

עוד ציין ברקת כי "להיות רע לרעים וטוב לטובים זו בדיוק התפיסה שהנהגתי בירושלים וכך הצלחנו להחזיר את השקט לבירה בעידן כל כך סוער, כנגד כל מנבאי השחורות.  גם תושבי מזרח ירושלים שואלים את עצמם אם הם רוצים להיות דומים לתושבים הערבים של מדינת ישראל וחלק ממנה, או דומים לשונאי ישראל. התשובה ברורה. שנה אחרי שנה הבהרנו מדוע כדאי לפנות לטוב ולא לרע. מצבם הטוב ביותר של הערבים במזרח התיכון הוא של הערבים הישראלים שהם חלק ממדינת היהודים. ככל שהערבים במזרח התיכון יותר שונאים את ישראל כך מצבם גרוע יותר. ככל שהם משתפים יותר פעולה עם ישראל מצבם טוב יותר".

 

ברקת הוסיף כי "יש היום חלון הזדמנויות היסטורי לקבע כללי משחק חדשים במזרח התיכון, להרחיב את שיתופי הפעולה עם המתונים ולעבות את קיר הברזל מול הקיצונים. זהו שבוע היסטורי ומרגש בעיר ירושלים, העברת השגרירות לירושלים היא תזוזה של לוחות טקטוניים שזזים עקב השינוי המהותי והחיובי שהנהיג הנשיא טראמפ, אל עבר שינויים עצומים וחיוביים במזרח התיכון שיחזקו את מדינת ישראל".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון: כל מה שחשוב לדעת על תופעת העישון בישראל
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון, המצוין בישראל ובעולם ב-31 במאי,...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט בירושלים: שמואל נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
זה היה עוד יום רגיל עבור שמואל, גבר בן 63...
כ-100 אנשי טיפול השתתפו ביום עיון של ביה"ח אלי״ן וארגון 'סאסא סטון'
היום התקיים בבית החולים אלי״ן, המתמחה באבחון ושיקום ילדים ונוער,...
רשת טיב טעם גייסה כ-142,000 ₪ למען קידום בני הנוער המתגייסים ליחידות הקרביות בצה"ל
הכספים יועברו לאליפות ישראל בכושר קרבי לזכרו של סרן עדן...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
שלומי לייזרוב "חולם על תקווה" תערוכת יחיד. אוצרת : יהודית גידלי הפקה : אי.סי.יו פתיחיה חגיגית : יום שלישי ה2.6.2026 בשעה 15:00
בתערוכת יחיד זו , אשר מוצבת כבר בימים אלו -...
גלה את סגנון האופנה המושלם לגברים
מכנסי דגמח לגבר מכנסי דגמח לגבר הם הבחירה האידיאלית לכל מי...
נשיא המדינה אירח את אירוע השקת תוכנית האוריינות האזרחית במגזר הממלכתי-חרדי
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל אירחו היום, יום רביעי,...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
דילוג לתוכן