5000 ציורי ילדים ברכבת הקלה בירושלים שהפכה לגלריה נוסעת

5000 ציורי ילדים ברכבת הקלה בירושלים שהפכה לגלריה נוסעת
הרכבת הקלה. גלריה נוסעת. צילום באדיבות דוברות עיריית ירושלים

תערוכת ציורים של ילדי הגנים בירושלים, הכוללת אלפי ציורים מכל המגזרים בעיר, מתנוססת על תקרת קרונות הרכבת הקלה בירושלים.

על תקרות קרונות הרכבת הקלה יצרו תערוכת ציורים של ילדי הגנים בירושלים, כ- 5,000 ציורים שצוירו בידי ילדי גן חובה מכל רחבי ירושלים- יהודים, נוצרים ומוסלמים, חילונים, חרדים, ממזרח ירושלים, מהחינוך הדתי ומהחינוך המיוחד. הפרויקט חסר תקדים בהיקפו.

הרעיון העומד מאחורי הפרויקט- הרכבת הקלה כציר ירושלמי, מהווה קו תפר בין החלקים והשכונות השונות בעיר. כולם נוסעים בה, ממערב העיר למזרחה ולהיפך, נוסעים במרחבים משותפים, נוסעים עם חלומות משותפים ושונים, עם מזוודות של שמחות ודאגות. מוסלמים, יהודים ונוצרים, חילונים דתיים וחרדים מוצאים בה מקום לשבת. ילדי גן חובה מכל רחבי ירושלים יצרו יצירה שכולה תקווה לעיר ירושלים. שאיפה לחיים משותפים בעיר אשר מיליוני אנשים מתפללים בכל העולם לשלומה.

הרכבת הקלה. גלריה נוסעת. צילום באדיבות דוברות עיריית ירושלים

התערוכה מזמינה את הנוסעים להביט למעלה, להתבונן בציורים ולחלום על ירושלים כפי שהיא משתקפת מעיניהם של הילדים.

הפרויקט נולד לכבודה של ירושלים ובעקבות בחירת העיר ירושלים כנושא השנתי של מערכת החינוך. מדובר ביוזמה משותפת של ארגון ההורים, משרד החינוך, מנהל החינוך בירושלים, המחלקה לאומנות פלסטית ומינהל תרבות, חברה, ספורט ופנאי בעיריית ירושלים וחברת סיטיפס הרכבת הקלה בירושלים.

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים: "ירושלים היא עיר שעושה כל ישראל חברים. דווקא לעיר שלנו תפקיד חשוב בחיפוש אחר המשותף והמחבר. הרכבת הקלה היא ציר המחבר בין כל החלקים, השכונות והגוונים השונים בעיר ובחברה שלנו. הפרויקט המקסים הזה הוא עוד דרך יצירתית ומקורית לפעול למען אחדות ושפה משותפת בין המגזרים השונים. זרע של אחדות שנזרע בגיל צעיר ילווה את הילדים עוד שנים רבות".

"ילדים שמתחנכים בירושלים לסובלנות ולכבוד לזולת, הם העתיד והתקווה לירושלים אחרת, מאחדת ומקרבת, אשר יודעת לחבק את כל תושביה, ומביאה בשורה למדינת ישראל ולכל העולם" מסביר ישראל אליסף מ'ארגון ההורים למערכת החינוך בירושלים' ומיוזמי הפרויקט. "לא מדובר בנאיביות או תמימות, אלא בראיה מפוכחת היודעת כי שינוי יכול להתחולל רק אם מתחילים בגיל הגן ועם עשייה ממשית".

מנכ"ל סיטיפס הרכבת הקלה בירושלים, ירון רביד, ציין כי "פרויקט ציורי הילדים ברכבת הקלה הינו הזדמנות נוספת עבורנו לתמוך בפעילות קהילתית – חברתית חשובה המאחדת ומעצימה את עיר הבירה כפי שאנו עושים לאורך השנה בפרויקטים שונים המחוברים עם הקהילה. הצגת יצירותיהם של ילדי ירושלים ברכבת הקלה מרגשת אותנו והיא תעשה טוב הן לילדים ולמשפחות והן לציבור הנוסעים ברכבת הקלה. נמשיך לפעול יחד עם הקהילות בעיר כדי להמשיך ולעשות טוב לירושלים".

מרב סליימן מפקחת מתאמת משרד החינוך: "מפקחות גני הילדים בעיר ירושלים גאות לקחת חלק במיזם ייחודי זה, המאפשר ביטוי אומנותי לילדי הגנים מכלל המגזרים בעיר".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
תערוכה חדשה בבנייני האומה "דברים שרואים משם" צילומי רחפן של נורי הס-אשכנזי
תערוכת צילום יחיד ראשונה היא אירוע מכונן, המשקף את הרגע...
מסעדת קיטשן בראסרי בממילא ירושלים מארחת את יקב צובה לערב טעימות יין
מפגש חד פעמי המשלב יינות ישראלים משובחים עם תפריט קולנרי...
נוסטלגיה ירושלמית בשחור לבן: תערוכה חדשה בבנייני האומה מציגה את ירושלים מבעד לעדשתו של הצלם ראובן מילון
מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים ממשיך לקדם אמנות ישראלית...
בתמונה משמאל לימין: עו"ד צביקה אגמון, ראש עיריית ירושלים משה ליאון ורו"ח דן אטיאס
בכירים במשק נפגשו בכנס BDO ירושלים השנתי שנערך במלון וולדורף אסטוריה ירושלים
מלון וולדורף אסטוריה ירושלים אירח בשבוע שעבר את כנס ירושלים...
סיפורי חברות ירושלמיים שמחממים את הלב
עכשיו זה הזמן: סיפורי חברות ירושלמיים שמחממים את הלב מתנדבים וניצולי...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
מנכ"ל הרל"י הנכנס ביקר במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
שיתוף הפעולה יורחב – קידום תכניות סטאז' בתעשיה והכשרת מהנדסים...
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לדוד בן גוריון ז״ל
מצורפים עיקרי דבריו של נשיא המדינה: ״ברשותכם, במקום המקודש הזה –...
תמונות מאושרות לשימוש ללא תמורה
פסטיבל Winter Dreams II
חוויית החורף האירופאית שסחפה את העולם מגיעה לירושלים! אורות, טבע, צלילים...
המסע שלך בעולם האמנות: תולדות, תערוכות וקורסים 
תולדות אמנות: מסע מרתק בהיסטוריה תולדות אמנות הן נושא רחב ומגוון,...
דילוג לתוכן