"תמול שלשום", המסעדה, בית הקפה, חנות הספרים ומרכז התרבות הירושלמי המקסים משתדרג.
החל מהשבוע מוגש תפריט חדש, חלבי וכשר, שנבנה בידי השף-יועץ והאופה המחונן, ירון וינקלר (ארקדיה). התפריט מקפיץ את הקולינריה של המוסד הותיק למחוזות עדכניים וכולל מנות ים תיכוניות צבעוניות ומלאות בטעם: קבב של ים, לביבות מנגולד וסטייק טונה.
להלן הצצה לתפריט החדש:
ראשונות:
סלט אמנדה – קישואים טריים ופטריות פורטובלו מוקפצים בחומץ בלסמי, מוגשים על מצע ירקות טריים עם גבינת פטה וחציל (49 ₪).
קבב של ים – מוגש על סלט אורגולה טרי, פלפלים, חציל קלוי, וגבינת עיזים (41 ₪).
לביבות מנגולד ריחניות עם רוטב של נענע ויוגרט (31 ₪).
עיקריות:
מאפה בצק פילו במילוי זוקיני, פטריות ומוצרלה פריכה (51 ₪).
סטייק טונה עסיסי על מצע של פטריות פורטבלו ומנגולד (78 ₪).
רביולי אגסים ורוקפור (49 ₪).
מתוקים:
קרם ברולה קלאסי (28 ₪).
עוגת גבינה מנצחת (28 ₪).
סחלב סיני עם ריבת חלב ופלחי בננות (21 ₪).
הבעלים, העיתונאי והסופר דוד ארליך ודן גולדברג, החליטו לשדרג את התפריט על מנת לאפשר לקהל שמגיע ל"תמול שלשום" בכדי לקרוא ספר מצוין, להאזין להרצאה של משורר ולהיפגש לקפה ועוגה עם חברים, להגיע גם לארוחת ערב חגיגית. לדברי ארליך, מדובר בהתרחבות טבעית של ההיצע שתמול שלשום מציע ללקוחות הקבועים וללקוחות חדשים.
רקע: כבר 14 שנים ש"תמול שלשום" מהווה כור היתוך ירושלמי של תרבות, אוכל טוב וחום אנושי. המקום משמש מרכז רב תרבותי חי ומשגשג ומציע ספרים חדשים וישנים למכירה לצד קפה ואוכל איכותי.
"תמול שלשום" ממוקם בשכונת נחלת שבעה הירושלמית, בבית אבן עתיק בן כ-130 שנה שחולק לשני חללים מרכזיים וביניהם מרפסת שטופת שמש. בכל אחד מהחללים תמצאו מדפים עמוסי ספרים, ריהוט עתיק ותאורת נרות רכה שתשכיח מכם מיד שיש עולם שלם בחוץ.
לאורך השנים, הפך "תמול שלשום" למוסד תרבות ובית שני ליוצרים ואמנים. בין השמות שהעניקו, בנוכחותם, קסם נוסף לתמול שלשום ניתן למנות חלק נכבד מעמודי התווך של היצירה הישראלית וביניהם, דויד גרוסמן, אתגר קרת, אשכול נבו, יהודה עמיחי, יהודה אטלס ועוד רבים ומכובדים.