Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility MEKOMONET-->

5 טעויות נפוצות בניהול עסק

5 טעויות נפוצות בניהול עסק

בעלי עסקים יכולים ללמוד המון מעסקים מצליחים, משגיאות של בעלי עסקים אחרים, אבל בסופו של דבר כאשר הם מנסים לנווט את ספינתם, עליהם להתמודד עם אתגרים בלתי פוסקים. מהם הדגשים שחשוב שכל בעל עסק ידע? ומהי הדרך הנכונה לנהל את העסק?

 (מאגר תמונות אישי)

5 הטעויות הנפוצות בניהול עסק

רוב בעלי העסקים מתקשים לנהל את העסק בצורה נכונה. כל בעל עסק שואף לחתירה מתמדת להגדלת הרווחים וההכנסות. אחד מהגורמים הישירים המשפיעים על כך הוא ניהול העסק, שדורש ידע וניסיון בלא מעט תחומים. לפניכם מספר שגיאות שעושים בעלי עסקים בניהול העסק.

  1. בעל העסק עושה הכל בעצמו

האמונה השגויה שאנחנו יודעים הכל הכי טוב ושכדאי שנסמוך רק על עצמנו, מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם כלא נכונה. כיועץ עסקי בעל 25 שנות ניסיון בניהול עסקים, נתקלתי בבעלי עסקים רבים שסירבו לקחת עובדים נוספים. גם המנהל הכי מוכשר בשוק לא יכול לנהל את העסק לגמרי לבד וזקוק מדי פעם לעצה מיועץ עסקי מומחה לניהול עסקים, בעל ניסיון שטח רב.

ניהול העסק היא משימה לא פשוטה כלל, ההתמודדות עם האתגרים המורכבים שבניהול עסק: שיווק ופרסום, הנעת עובדים, לוגיסטיקה, רכש, מימון ועוד אילוצים שעליהם מבוססת ההצלחה של כל עסק, היא מורכבת ודורשת השקעה רבה, ידע, ניסיון וקשרים. מכיוון שבעלי עסקים רבים מומחים בתחומם ולא מומחים בתחומים המשיקים, מומלץ לקחת לתהליך יועץ עסקי שיש לו ניסיון של ייעוץ עסקי בשטח, הוא ידע לבחון אילו פעולות כדאי לבצע בכדי למנף את העסק מצד אחד, ומהצד השני להקל מהעומס המוטל על כתפיו של בעל העסק ולאפשר לו גם ליהנות ולקיים חיי משפחה.

  1. טיפול בדחוף ולא בחשוב

בתור יועץ עסקי, אני שואל בעלי עסקים רבים כיצד הם קובעים את סדרי העדיפויות שלהם, על מנת להבין את אופן הארגון והניהול של העסק. רוב בעלי העסקים עונים לי שהם קובעים במה לטפל קודם לפי מצב הדחיפות, לדוגמה: אם עכשיו חסר מוצר אז עוזבים הכל ועוסקים בהזמנה ואם חסר תקציב אז מכינים תוכנית עסקית בכדי לבקש הלוואה מהבנק. אני שואל: ככה אפשר לנהל בהצלחה עסק רווחי?

בעסקים רבים הטיפול בדחוף, לפני הטיפול בחשוב הוא החולייה החלשה, בניית תוכנית עבודה והגדרת לוחות זמנים היא חשובה ביותר ליישום התוכנית העסקית והיעדים שהצבנו לעצמנו. כמובן שחשוב שתוכנית העבודה תהיה ישימה ויתבצע מעקב לבדיקה – האם התוכנית מבוצעת כהלכה ובהתאם להגדרות מנהל העסק.

(מאגר תמונות אישי)
  1. בעל העסק בחזית

בעסקים רבים נתקלתי בתופעה בה בעל העסק נמצא בחזית העסק ומעניק בעצמו שירות ללקוחות, אם בעל העסק עסוק ב"לעמוד בדלפק" הוא אינו יכול להתמקד בניהול העסק. זוהי טעות נפוצה, מאחר ובעמדה זו צריכים להיות העובדים ובעלי המקצוע שבעל העסק בחר לעצמו.

לא כל בעיה צריכה להגיע ישר לבעלים, חשוב שיקבעו רמות שונות של טיפול. כך שהפנייה לבעל העסק תהיה רק בנושאים רלוונטיים באמת. כפועל יוצא, העומס וההתעסקות עם ה"הפרעות" יפחית את העומס ויסייע להתמקד בניהול העסק ובפיתוחו. כך שגם הלקוח יצא מרוצה כי הוא לא יצטרך להמתין עד שמנהל העסק יתפנה בכדי לתת לו תשובה או יחס בנושא וגם בעל העסק יחוש הקלה רבה בכך שיתעסק בקידום העסק ולא במתן מענה מידי ללקוח שעומד בדלפק.

  1. בעל העסק הוא החסם המרכזי

בעלי עסקים רבים מרגישים לעתים שהעסק שלהם תקוע במקום, לא מתקדם ולא מתפתח כפי שהם היו רוצים. האבסורד הוא שהחסם שמונע בדרך כלל את העסק מלהתקדם הוא בעל העסק עצמו. נכון, זה נשמע די מוזר, איך בעל העסק שרוצה שהעסק שלו ירוויח ויתקדם חוסם אותו מלהתפתח? התשובה היא ריכוזיות, בדרך כלל בעל העסק סומך בעיקר על עצמו.

מכיוון שבעל העסק הוא העובד המצטיין, ישנה נטייה שלא לבזר את המשימות ולא להיעזר בעובדים אחרים וכך בעל העסק הופך להיות "צוואר הבקבוק". כדי להתמודד בהצלחה עם המשוכה, במקום להעסיק עובד שכיר בעסק, ניתן גם לשכור שירותים של בעלי מקצוע למספר שעות או מפגשים, אלו ישפרו את המצב נקודתית ויאפשרו לבעל העסק לבחון איזה סיוע נדרש באופן נקודתי ואיזה סיוע נדרש באופן קבוע בכדי לשפר את מצב העסק "ולפנות" אותו לעסוק בניהול העסק.

  1. ביצוע תהליכים ב"בליץ"

ניהול עסק דורש התמודדות עם מצבים דינאמיים שמשתנים חדשות לבקרים, אלו עלולים להיות מגבילים ולכן ישנה חשיבות מרובה להתאמת העסק לגורמים המשפיעים ולאילוצים וזאת בכדי  להגביר את רווחיות העסק. אבל כיצד יש לבצע תהליכים בצורה נכונה? כזו שבאמת תשיג את מטרתה ותביא לצמיחת העסק? הסוד הוא בביצוע פעולות מתוכננות היטב, ממוקדות ושהגיעו לנקודת ההבשלה המתאימה.

כיועץ עסקי וותיק בתחום ניהול עסקים וקביעת אסטרטגיה, נתקלתי בבעלי עסקים שחוו הצלחה מסחררת ומיד רצו לכבוש את הפסגה הבאה. אבל פעולות מהירות יכולות לגרום דווקא לחוסר הצלחה. שינויים אלו יש לעשות בזהירות מרובה ובתכנון קפדני ויסודי.

לדוגמה, אם ביציאה ממערת נטיפים חשוכה נחשף ישר לאור ישיר ובוהק, העיניים שלנו יכאבו. התהליכים האפקטיביים ביותר נעשים ברגע שמשתמשים בהם באמצעות חשיפה איטית וקבועה ולא ב"בליץ". מעבר חד וקיצוני, כמו המעבר מאפס למאה, אינו מועיל ואף יכול לסכן את העסק. ולכן, כאשר ההצלחה מגיעה, חשוב לדעת כיצד לשמר אותה ויותר מכך כיצד למנף אותה נכון.

* הכותב, אייל פז, הינו בעלים של חברת ייעוץ עסקי המתמחה בהגדלת רווחיות לעסקים. במהלך 25 השנים האחרונות אייל משמש כיועץ עסקי ואסטרטג שיווקי המוביל בעלי עסקים להצלחות כלכליות, עסקיות ואישיות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הטיפים שיעזרו לכם לבחור רופא שיניים מתאים
הבריאות שלנו היא לא משהו שאנחנו יכולים לשחק איתו, וודאי...
איך להפוך את ערב החברה לא רק למהנה אלא גם למגבש?
אם אתם רוצים לתכנן עבור העובדים שלכם ערב חברה, שלא...
שחזור דיסקים קשיחים לחברות ניהול נכסים
עבור חברות ניהול נכסים, המידע שיש ברשותן קריטי להצלחתן; פרטי...
אחזקת מגוון מבנים בצורה מקצועית
ניהול ואחזקת מבנים הם מרכיבים קריטיים בהבטחת איכות החיים והערך...
להחזיר את הזמן לאחור- ככה תעשו את זה
לפני הכל, לא התכוונו ללמד אתכם לבנות מכונת זמן כי...
תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים
בעת תכנון העתיד המשפחתי והבטחת זכויות היורשים, יש חשיבות רבה...
גדר מעוצבת - הדרך המושלמת לשדרג את הבית
גדר אלומיניום מעוצבת היא הבחירה האולטימטיבית לכל מי שרוצה להוסיף...
טיפים להתמודדות חכמה עם תביעת לשון הרע שהוגשה נגדכם
חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965, נועד להגן על כבודו ושמו...
שחזור מידע בירושלים
כך תפעלו כשהקבצים החשובים לכם נעלמו [פתרון] איבוד מידע חשוב הוא...
הבחירה המושלמת לגבר המודרני
רשת סוואג 69, שהוקמה בשנת 2017 על ידי מעצב האופנה...