47% מהישראלים יסכימו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר משותפים לתלמידים חילונים, דתיים ומסורתיים. כך עולה מסקר שערך השבוע ארגון 'צו פיוס' לקראת כינוס מיוחד בנושא: החינוך המשלב – מההיבט של בתי ספר המיועדים לתלמידים חילונים, דתיים ומסורתיים, שיתקיים ביום ראשון, 17.1.10 בבית אבי חי בירושלים.
הסקר נערך על ידי מכון הסקרים "מותגים" בקרב 500 מרואיינים המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל. על פי הסקר, עיקר הקושי לשלוח ילדים לבתי ספר משותפים מגיע מצידם של החרדים, הדתיים והדתיים הלאומיים, כאשר 4% מהחרדים, 17% מהדתיים ו- 34% מהדתיים הלאומיים יסכימו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר משותפים. לעומתם, 58% מהחילונים ו- 57% מהמסורתיים השיבו שיסכימו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר משותפים.
נתון נוסף שעולה מהסקר מצביע על כך שהישראלים לא מודעים לקיומם של בתי ספר משותפים לחילונים, דתיים ומסורתיים בישראל. 71% מהאוכלוסייה לא שמעה כלל על בתי ספר משותפים, כשהפילוג הוא: 76% מהחילונים, 67% מהמסורתיים, 58% מהדתיים, 75% מהחרדים ו- 45% מהדתיים הלאומיים לא ידעו על קיומם.
עליזה גרשון, מנהלת ארגון 'צו פיוס' אומרת: "יש לברך על כך שציבור גדול מעוניין באפשרות של חינוך בבתי ספר משותפים לחילונים, דתיים ומסורתיים. עם זאת אני מצרה על כך שכל כך הרבה אנשים אינם יודעים שבמדינת ישראל קיימים בתי ספר משותפים, במיוחד לאור העובדה שלפני כשנה וחצי התקבל בכנסת חוק חינוך ממלכתי משלב שבין היתר אמור לקדם את המסגרות החינוכיות המשותפות. הסקר מעלה את האפשרות שרבים מההורים ישקלו לשלוח את ילדיהם לבתי ספר משותפים אם יידעו על קיומן של מסגרות אלו, בהן נוצר מפגש והיכרות עם "האחר", תוך שמירה על הזהות המובדלת של כל תלמיד, מבלי לכפות את אורח חייו של האחד על האחר. נתון זה עולה בקנה אחד עם העובדה שבשנתיים האחרונות עלו יוזמות חדשות רבות במקומות שונים ברחבי הארץ וזה גרם לנו ב'צו פיוס' להבין שיש צורך לתרגם את הרצון והביקוש לכדי ביצוע. בכינוס שייערך ביום ראשון אנו נשמע את מנכ"ל משרד החינוך ד"ר שמשון שושני ונלמד כיצד הוא מתכוון לקדם וליישם את החוק".