נשיא המדינה ורעייתו השתתפו באירוע לציון יום העצמאות האמריקני

נשיא המדינה ורעייתו השתתפו באירוע לציון יום העצמאות האמריקני
קרדיט צילום: חיים צח/ לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל השתתפו הערב, יום שני, י"ד בתמוז, 3 ביולי, באירוע חגיגי באירוח שגריר ארצות הברית בישראל, תום ניידס, לציון יום העצמאות האמריקני ה-247. עוד השתתפו המארחים שגריר ארה"ב בישראל תומאס ניידס ורעייתו ווירג'יניה, ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו״ר הכנסת אמיר אוחנה, ראש עיריית ירושלים משה ליאון, שרי ממשלה, חברי כנסת, שגרירים ודיפלומטים זרים. הנשיא ברך ואמר ״נפלא להיות כאן איתכם, לחגוג את יום העצמאות ה-247 של אמריקה. מזל טוב לארצות הברית של אמריקה! מזל טוב לנשיא ג'ו ביידן – שביקר אותנו בדיוק לפני שנה – ולסגנית הנשיא קמאלה האריס, שניהם ידידים גדולים של ישראל. הנשיא וסגנית הנשיא ממש כמו קודמיהם בתפקיד, הראו שאין חברה גדולה לישראל מארצות הברית.

אני חייב להתחיל את החגיגות של הערב באמירה קודרת יותר. שוב, מדינת ישראל נאלצת להתמודד עם שנאה וטרור. אני רוצה לשלוח חיזוק וכוחות לחיילי צה״ל האמיצים ולכוחות הביטחון הפועלים כעת בג'נין. הם מסכנים את חייהם כדי להגן על עם ישראל ועל כולנו מפני הטרור. הם עושים הכל על מנת לשמור על חיי חפים מפשע, בנסיבות כה קשות. אני מתפלל שיסיימו את משימתם ויחזרו לביתם בשלום. אנחנו גם מתפללים, שאומותינו יהיו מאוחדות, יחד, במאבק בטרור. אנחנו חולקים את התקווה למטרה הסופית: שלום ושגשוג, גם כאשר אנו נלחמים.

חברים, האומות שלנו חולקות מורשת היסטורית עמוקה ואמונה עמוקה ומתמשכת בערכים של דמוקרטיה, חיים, חירות וצדק. אין ספק שכוחה של הברית שלנו הוא שאין שני לה: בטוב שהיא הביאה לעולם, ובהבטחה שהיא טומנת בחובה לעתידנו. שיתוף הפעולה שלנו, שחוצה כל מגזר ותחום אפשרי, היווה עוגן קריטי של ביטחון, יציבות ושלום עבור שתי מדינותינו, והביא את ההבטחה לתקווה ושגשוג לאזור זה.

חברים יקרים, אני רוצה לנצל הזדמנות זו להודות ליו"ר הקונגרס לשעבר, לחברת הקונגרס ננסי פלוסי, וליו"ר הנוכחי קווין מקארתי, על שהזמינו אותי לנאום בפני שני בתי הקונגרס בהמשך החודש, בשם האומה שלנו. זו זכות וכבוד עצום. אבל יותר מכל, כנשיא ישראל, אני מצפה לחלוק את הסיפור הייחודי של ישראל עם העם האמריקאי בשם כל ישראלי. סיפורה של אומה שעלתה כעוף החול מתוך אפר ההרס הבלתי נתפס, לאומה מודרנית משגשגת בחזית המאמצים לעשות עולם טוב יותר לכולנו: מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית שלנו. לסיום, חברים יקרים, כמה מילות פרידה מהשגריר טום נידס, ואשתו היקרה, וירג'יניה – המארחים שלנו הערב. תום היקר, במהלך כהונתך כשגריר ארצות הברית בישראל, מצאנו בך מיכל ואני חבר אמיתי. אני לא יודע אם כילד בדולות', מינסוטה, אי פעם דמיינת שתמצא את עצמך בתפקיד הזה, למרות שאני יודע שמורי בית הספר העברי שלך האמינו בך מההתחלה.

מה שברור הוא שבתקופתך כאן שירתת את העם האמריקאי בפטריוטיות עמוקה ובכבוד. אבל, אתה גם שירת את הסיבות הגדולות יותר של דיאלוג בין אומות, של צדק, דמוקרטיה ושלום. הבאת כמה תכונות קריטיות לפוסט המאתגר הזה: אנרגיה חסרת גבולות, אופטימיות ומיומנות. בזמנים סוערים אלו, תמיד הפגנת מחויבות בלתי מתפשרת לביטחון ישראל ולשלום ושיתוף פעולה עם שכנינו. לא פחדת לומר דברים בצורה ברורה, ישירה וכל הזמן. בסגנון ישראל! וגם הצלחת להקשיב. למרבה המזל, הישירות שלך תמיד באה יחד עם חוש הומור בריא ומפותח מאוד, שכולנו הערכנו אותו. אני לא בטוח איך נסתדר בלי "שבת שלום" שלך! בבסיס הכל, האהבה שלך לארצך שלך – ולשלנו ולעם שלנו – זרחה באור. טום, אנו מודים לך ומאחלים לך בהצלחה (בהצלחה)! אני גם רוצה להוסיף מילת תודה לאשתך היקרה, וירג'יניה. וירג'יניה, הנוכחות והתמיכה שלך כל כך ניכרות לאורך כל הדרך. מיכל ואני נתגעגע אליך גם כן, ונשתף את כל משאלותינו ככל שתמשיך לפרק הבא. חברים, אני מאחל שארץ החופשיים ובית האמיצים, וארץ ישראל הזו ידעו רק שלום ושגשוג, ביטחון והצלחה. מי יתן והקשרים העמוקים והמתמשכים שלנו ימשיכו להיות סמל נוצץ למה שיכול להיות אפשרי בין אומות.״

קרדיט צילום: חיים צח/ לע״מ
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מהכרה מדינית לשותפות: נשיא סומלילנד נטע עץ זית ביער האומות של קק"ל בירושלים
נשיא סומלילנד, אבדירחמן מוחמד עבדילאהי, ביקר היום (ראשון), ביוזמת קק״ל,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה אירח את נשיא סומלילנד בבית הנשיא
נשיא המדינה: ״שתי המדינות פעלו באומץ -  ישראל הכירה בסומלילנד...
יום תורם הדם הבינלאומי במד"א: כמה מנות דם נתרמו השנה? מה זה דם מלא? איזו עיר בפסגת הרשימה?
היום (א') מציינים בישראל וברחבי העולם את יום תורם הדם...
תזמורת הבארוק ירושלים גאה להציג: פסטיבל באך העשירי
 פסטיבל המוזיקה היחיד בישראל לציון יום הולדתו של באך תשעה קונצרטים,...
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה בירושלים אישרה להפקיד בתנאים את פרויקט הפינוי בינוי של אב-גד בסן מרטין 17 בירושלים בדרך של הרחבת תחום תוכנית סן מרטין 7-15
היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט הינו כ-124 מיליון שקל (לא כולל...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, בטקס פרס ביטחון ישראל
״שום רחפן או כטב"מ של חזבאללה לא מבחין בין ישראלי...
מחפשים בילוי משפחתי לקיץ?
מוזיאון ידידי ישראל משיק סיורי ערב ומעניק גישה למיצג ההולוגרמות...
לקראת מונדיאל 2026: ESET חושפת אתרי הונאה שמתחזים ל-FIFA
חוקרי חברת אבטחת המידע והסייבר ESET זיהו אתרים מזויפים שמציעים...
לראשונה מאז המלחמה – להקת מחול בינלאומית בישראל: יגאל פרי הכוריאוגרף הישראלי שכבש את ניו יורק ולהקתו 'פרידאנס' Peridance מגיעים לישראל 5.7.26 בתיאטרון ירושלים
״מקוריות מופלאה, ברק ותנועה רבגונית המובילים לשיא רגשי״. NY Times "מגוון...
מפצחים את המנהיגות: אלפי תלמידים משתתפים בפרויקט תיבות הבריחה של מרכז בגין
הפרויקט החדשני, בשיתוף המועצה הציבורית להנצחת נשיאי ישראל וראשי ממשלותיה,...
דילוג לתוכן