15 בתי ספר בירושלים יחליפו את מועצת האו"ם וידונו בסוגית הפליטים העולמית ואיום דעא"ש

15 בתי ספר בירושלים יחליפו את מועצת האו"ם וידונו בסוגית הפליטים העולמית ואיום דעא"ש

כ-200 תלמידי כיתות י'-יב' מ-15 בתי ספר ברחבי העיר יקיימו סימולציה של וועידת האו"ם בבירה וידונו בסוגיות המהותיות העומדות על סדר היום העולמי, במסגרת כנס מודל האו"ם IMUN- Israeli Model United Nation, ביניהן לראשונה תתכנס וועדה שתדון בסוגיית הפליטים העולמית. כמו גם וועדות בנושא האיום הביטחוני מצד דעא"'ש, הסכסוך הישראלי – פלסטיני ועוד.

הכנס העשירי של הפרויקט העירוני הייחודי יתקיים השנה בין ה- 23-25 בפברואר, 2016. הפתיחה החגיגית תיערך ביום הראשון של הכנס, יום ג, ה- 23.2.16, בשעה 15:00 במעמד ראש העיר, ניר ברקת, מייסד כּנס מוֹדל האו"ם הישׂראלי, מר רוני אדם ושגריר ישראל לשעבר באו"ם, רון פרושאור.

בנוסף ינכחו בטקס נציגת הקרן לירושלים, טלי פדרמן, מנהל ביה"ס ליד"ה, גלעד אמיר, נכבדים מהאו"ם ואנשי משרד החוץ. הדיונים יתנהלו במשך יומיים החל מהשעה 08:30 עד 18:00 בבית ההארחה ע"ש רבין, ויתמקדו בסוגיות מרכזיות העולות בוועדות השונות באו"ם: זכויות אדם, פירוק מנשק, מועצת הביטחון, סכסוכים, איכות הסביבה, פליטים, הסכסוך הישראלי- פלסטיני ועוד. הכנס יינעל בטקס חגיגי שבו מוקראות הצעות ההחלטה ונערכת הצבעה על כל אחת מהן.

הפרויקט העירוני הוקם ביוזמת תיכון ליד"ה ומשרד החוץ ובתמיכת מנהל החינוך של עיריית ירושלים וקרן ירושלים כאשר ייחודו הוא ניהול הדיונים בעברית. בשנה הראשונה לקיומו השתתפו בו שבעה בתי ספר בלבד והשנה ישתתפו בו 16 בתי-ספר ממזרח ומערב העיר, דתיים וחילונים ועוד. המפגש הייחודי בין האוכלוסיות השונות מסייע לשבירת סטראוטיפים, היכרות האחר וכבור כלפי האחר.

בתי הספר המשתתפים השנה בפרויקט הם: בית חינוך, זיו, בויאר, הרטמן בנות, הרטמן בנים, רנה קאסן, הדו- לשוני, סליגסברג, מקיף גילה, תיכון ליד"ה, אורט מכללה, קשת, ובית צפאפה, אוולינה- תהילה והימלפרב .

הכנס המתקיים זו השנה העשירית בירושלים, מהווה את סיומו של תהליך חינוכי, בו לומדים תלמידי התיכון מתחילת שנת הלימודים על עבודת ארגון האו"ם, ובכך נחשפים לפעילות הדיפלומטית בעולם. מטרת הכנס הינה לעודד תלמידים לרכוש הבנה על אירועים המתרחשים בעולם של ימינו, ולהתנסות במחקר ובדיפלומטיה. הדיונים והכנס מנוהלים על ידי התלמידים עצמם, כאשר נציגות מטעם התלמידים משמשת בתפקיד מזכירות העצרת. כל הוועדות מנוהלות בידי יושבי ראש המתמנים מהמשלחות השונות.

במהלך ההכנה לכנס מתבקש כל בית ספר לבחור קבוצת תלמידים המצטיינים ברטוריקה, מתעניינים בנושאים גלובאליים ובאקטואליה ובעלי שליטה טובה באנגלית. תלמידים אלה עורכים מחקר מעמיק על המדינה אותה ייצגו בכנס, כאשר במהלך ההכנה שומעים התלמידים הרצאות רקע על אותה מדינה מדיפלומטים מהשגרירויות השונות או ממומחים ממשרד החוץ ומהאקדמיה. בסה"כ נמשך התהליך מספטמבר עד פברואר, בו מתקיים הכנס עצמו. הדרכת התלמידים נעשית במשותף על ידי חברי המזכירות של הכנס, נציגים ותיקים של בתי הספר עצמם ומורה מלווה מכל בית ספר האחראי על המשלחת.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
נשיא המדינה נפגש עם ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי בפרלמנט האוסטרלי בקנברה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נפגש היום, יום רביעי, כ״ד בשבט,...
נשיא המדינה התקבל בטקס רשמי על ידי המושלת הכללית של אוסטרליה
במסגרת ביקורו הרשמי באוסטרליה, נשיא המדינה יצחק הרצוג, התקבל היום,...
נשיא המדינה פתח את ביקורו הרשמי באוסטרליה בטקס זיכרון באתר פיגוע הטרור בחוף בונדי
נשיא המדינה: “הטרוריסטים הנתעבים הללו כיוונו באופן מדויק כדי לפגוע...
דואוMAO : הפסנתרן אוראל אושרת ונגן כלי ההקשה מעין דוארי באירוע חגיגי עם הכנר אלעד לוי במסגרת ליין המוזיקה של בית הקונפדרציה - המציע מניפה רחבה של יוצרי סצנת מוזיקת העולם בארץ בית הקונפדרציה יום חמישי, 19.2.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים, בניהולו האמנותי של אפי בניה, מעלה מופע...
לרגל ט"ו בשבט: נשיא המדינה ערך מסע נטיעות ברחבי הארץ
הנשיא ביקר ונטע עץ בבית חלוצי האור במוצא עילית, סייר...
לאור מצב החירום בחברה הערבית, העלייה במקרי הרצח והאלימות- נשיא המדינה ביקר בסח'נין
נשיא המדינה: ״המאבק בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית חייב לעמוד בראש...
נשיא המדינה בהרצאה השנתית של מכון ז'בוטינסקי בבית הנשיא
"עם שלם התרגש עד דמעות, הלב של כולנו עם הוריו...
נשיא המדינה שוחח עם טליק ואיציק גואילי - הוריו של רני גואילי ז״ל
עם קבלת הבשורה על השבת גופתו של רני גואילי ז״ל...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
דילוג לתוכן