12 בני אדם אושפזו בירושלים ובית שמש במחצית שנת 2015, עקב תאונת אופניים חשמליים או קורקינט ממונע

12 בני אדם אושפזו בירושלים ובית שמש במחצית שנת 2015, עקב תאונת אופניים חשמליים או קורקינט ממונע

12 בני אדם אושפזו בבתי החולים בעקבות מעורבות בתאונת דרכים, בירושלים ובית שמש, עם אופניים חשמליים או קורקינטים ממונעים (כ-6% מסך המאושפזים), כך עולה מניתוח נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני מכון גרטנר.

בחציון הראשון של שנת 2015 אושפזו בבתי חולים 213 בני אדם בתאונות אופניים חשמליים לעומת 70 בני אדם שאושפזו בתקופה המקבילה בשנת 2014 -פי שלושה יותר. 90% מהמאושפזים היו הרוכבים עצמם ו-10% הולכי הרגל, כאשר אחד מכל שלושה שאושפז היה ילד מתחת לגיל 14-גיל אסור לרכיבה.

האם רכיבה על אופניים תהיה חוקית מגיל 16 ומעלה? ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ איתן כבל אישרה ב-29 בדצמבר 2015 להאריך את ההסדרה הקיימת באשר לשימוש באופניים חשמליים כהוראת שעה לחצי שנה נוספת בלבד, ולא לשנתיים כפי שביקש בתחילה משרד התחבורה.

היו"ר כבל אמר בפתח הדיון כי "האופנים החשמליים זה כלי שהורג – ארבעה נהרגו מאז תחילת השנה ומעל 300 נפצעו. המדרכות בחלק מיישובי ישראל הפכו לשדה קרב וקטל – ואם מישהו יבוא יאמר שאי אפשר לעשות כלום כי אי אפשר לאכוף אז הוא צריך לשים את המפתחות וללכת הביתה". חבר הכנסת כבל אף דרש תשובות באשר לחובת רישום הכלים ורישוי, גיל הרוכבים, תשובות באשר לסוגית הביטוח ועוד. עוד ציין ח"כ כבל כי יקיים בחודשים הקרובים דיון למעקב אחר התקדמות הטיפול בנושא ואמר: "אנחנו הולכים להוביל מהפכה ואם בעוד חצי שנה לא נהייה במקום אחר לגמרי לא נאריך יותר את התקנות וכל מי שיבקש הארכות נוספות ללא שינוי משמעותי של המצב יהיה שותף לפשע".

עו"ד יניב יעקב מעמותת אור ירוק אמר כי "התקנות קובעות כי הרכיבה מגיל 14 תהייה רק בשבילי אופניים, אבל השבילים לא קיימים. הוא הציג נתונים מסקר שערכה העמותה ממנו עולה כי 76% מהציבור סבורים שצריך להעלות את גיל הרוכבים ל-16 ו-69% מהציבור סבורים שאסור להתיר רכיבה על המדרכות".

שמואל אבואב מנכ״ל אור ירוק בירך על ההחלטה: ״מספר הנפגעים בתאונות אופניים חשמליים רק הולך וגדל בייחוד בקרב ילדים מתחת לגיל 14, וזה מוכיח כי משרד התחבורה נכשל. קיימים כיום אופניים חשמליים רבים שלא עומדים בתקן ומגיעים למהירויות גבוהות ולכן אלו אופנועים לכל דבר. הפתרון הוא בהעלאת גיל הרכיבה מ-14 לגיל 16 והחזרת הביטחון להולכי הרגל במדרכות. במקביל במשרד לבטיחות בדרכים חייבים לקדם חקיקת חובת חבישת קסדה גם לבגירים כפי שהתחייבו. בנוסף יש לאפשר סמכויות אכיפה גם לרשויות המקומיות".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לקראת יום הזיכרון, נשיא המדינה אירח משפחות שכולות של צה״ל וכוחות הביטחון
לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, נשיא...
כוחות מד"א ערוכים לאבטח רפואית את מרתון Winner ירושלים
מרתון Winner ירושלים, על מקציו השונים, יוזנק ביום ו' (17.4)...
מיצרי הכישלון
מרגע שהחלה הפסקת האש נראה שהעולם מתחיל לחזור למסלולו, קווי...
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
נאום נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הפתיחה הממלכתית של אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה
אחיותיי ואחיי, אזרחיות ואזרחי ישראל, הימים הלאומיים שבים אלינו השנה,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה יעניק לנשיא ארגנטינה בביקורו בישראל את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
בשנת ה-78 לעצמאותה של מדינת ישראל, נשיא המדינה יצחק הרצוג,...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
נשיא המדינה אירח את מדליקי המשואות בעצרת הממלכתית לפתיחת יום הזיכרון לשואה ולגבורה
״הזיכרון הזה חייב להדהד מדור לדור - זו חובתנו לספר...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
דילוג לתוכן