תערוכת ציורים צבעוניים במתחם התחנה הראשונה

תערוכת ציורים צבעוניים במתחם התחנה הראשונה
צילום: ליבי ברגמן

בלב ליבה של עיר הבינה, בנקודת מפגש בין העיר העתיקה לעיר החדשה נמצא מתחם התחנה הראשונה. אותו מתחם היה תחנת הרכבת הראשונה בארץ ולאחר שפסקה לפעול הושאר המתחם ללא פעילות. כאשר מסתובבים במתחם ניתן לחוות את המבנה ששופץ ושומר ברוח התקופה לצד המסעדות החדשות, אירועי תרבות ומוסיקה, דוכנים ותערוכות. כך השתלבה התערוכה 'תחנה בצבע' בטרמינל, אחד מחדרי התחנה.

צילום: ליבי ברגמן

התחנה שומרת על האווירה ועל הערכים המיוחדים של המבנה ההיסטורי מצד אחד ומציעה מבחר פעילויות ואטרקציות מודרניות ליחידים ולמשפחות מצד שני. אחד מחדריה השמורים והמוכרים פחות נקרא 'הטרמינל'. החלל ששימש בעבר כפאב מסעדה נותר היום חלל ריק שמשמש לאירועי בוטיק קטנים ומיוחדים. התערוכה 'תחנה בצבע' נבחרה להיות מוצגת בחלל זה- חיבור בין הישן לחדש, בין האפור והחום של המבנה לשלל הגוונים והצבעים בציורה הרב גוניים של האמנית אנה עייש.

אנה, אמנית ישראלית שיצרה כבר עשרות של סדרות ציורים תחת נושאים כאלה ואחרים, יצרה לאחרונה סדרה העונה לשם 'ירושלים של צבעים' סדרה זו מכילה חמישה ציורים המייצגים עבור האמנית את העיר. אנה התגוררה בעיר כעשור בשלהי המאה הקודמת ולמדה לתואר ראשון באוניברסיטה העברית, והאהבה לעיר נשארה בליבה לעד. יצירת הסדרה הציתה באנה את הרצון להציג את האמנות שלה בירושלים וכך נבחר הטרמינל בתחנה.

הטרמינל הינו שחזור של החדר המקורי בו המתינו הנוסעים בתחנת הרכבת שזו תגיע. הוא קם לתחייה בשנת 1892 וביום התערוכה קם לתחייה מחדש מלא בציורים בגדלים שונים ובשלל צבעים. החדר כולו התמלא במבחר ציורים מסדרות שונות שציירה אנה במהלך השנים, בגדלים שונים ובצבעוניות רבה המאפיינת אותה. בין הציורים היה ניתן לראות גם את הציורים השייכים לסדרת 'ירושלים של צבעים', אשר בעקבותיה קם הרעיון להציג בירושלים.

לאנה, שמתגוררת כעת בשכונת עיר ימים בנתניה נשארה פינה חמה לעיר ירושלים והסדרה שיצרה אינה האחרונה והתערוכה שהציגה היא רק תחילתה של פעילות ענפה בעיר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הבחירה המושלמת לשמלות כלה: חלקות, סטרפלס ומידות גדולות
שמלות כלה חלקות שמלות כלה חלקות הן הבחירה האידיאלית לכלות שמחפשות...
מתגייסים למען מילואימניקים לוחמים: מלון היוקרה בירושלים: מלון התיאטרון יארח לראש השנה חיילי מילואים ולוחמים כאות הוקרה למאמצם ופועלם
מלון היוקרה בירושלים, מלון התיאטרון, פותח את שעריו בראש השנה...
ייעוץ פיננסי מוצלח עם שלושה כלים חשובים
ניהול פיננסי נכון הוא המפתח להצלחה כלכלית וליציבות אישית ועסקית...
נשיא המדינה העניק בפעם השנייה את ״אות נשיא המדינה לגבורה אזרחית״
אביב אליהו ז"ל, לירון ברדה ז"ל, דני וובק ז"ל, מתן...
החלפת מצברים עד הבית
התקלה במצבר יכולה להתרחש בכל רגע, ואין דבר מתסכל יותר...
חוויה מעשירה של צבע ואמנות
ציור על קרמיקה ירושלים הוא תהליך אמנותי מרתק שמאפשר לבטא...
מהן זכויותיו של עובד שנפגע בתאונת עבודה?
כל תאונה המתרחשת במהלך יום עבודה תיחשב כתאונת עבודה גם...
ממחזרים ונהנים: מעל לטון פסולת אלקטרונית נאספה בהפנינג המיחזור של ירושלים
מעל ל- 500 תושבים במגזר הממלכתי, הדתי והערבי, לקחו השבוע...
חוגגים את ראש השנה, סוכות וחגי תשרי בירושלים: מלון התיאטרון החדש והיוקרתי מציע חבילות מיוחדות לראש השנה וחגי תשרי ברוח המשלבת קולינריה, מסורת ואותנטיות ירושלמית יוקרתית
לכבוד חג סוכות תוקם סוכה רחבת ידיים, מהודרת ומעוטרת,  שתשמש...
שפרו את הכושר שלכם עם המדריכים המובילים בפתח תקווה
אם אתם מחפשים דרך לשפר את הכושר הפיזי שלכם באופן...
דילוג לתוכן