נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים היום, יום שלישי, י״ח באב, 12 באוגוסט, אירוע לרגל זכייתו של הסרט ״עוד נשוב לרקוד״ בפרס האמי הבינלאומי.
הסרט התיעודי ״עוד נשוב לרקוד״, בבימויו של יריב מוזר ובהפקת HOT, מתעד את הטבח שהתרחש ב־7 באוקטובר 2023 בפסטיבל הנובה. הסרט משלב עדויות אישיות של ניצולים ובני משפחות הנרצחים והנעדרים, לצד קטעי וידאו מתוך המסיבה. הסרט זכה להכרה בינלאומית ואף זכה בפרס האמי הבינלאומי בקטגוריית הסרט התיעודי בנושא אקטואלי לשנת 2025.

באירוע השתתפו יוצרי הסרט, בהם יריב מוזר וטל גרנות, נציגי השותפים להפקה, שורדי שבי וניצולי נובה, ביניהם אלי–ה כהן, שנחטף ממסיבת הנובה ובת זוגו זיו עבוד שניצלה מהמסיבה.
במהלך האירוע התקיים פאנל בהשתתפותה של שירה שפירא אימו של ענר שפירא ז״ל, ובהשתתפותם של שורדי הנובה תמיר לשץ, יובל סימן טוב ונועם בן דוד אשר.
נשיא המדינה, יצחק הרצוג: ״מאז השבעה באוקטובר הקולנוע התיעודי והדוקו האקטואלי מתגלים ביתר שאת, כאמצעים להנחלת הסיפור, לשיקוף הצדק והאמת, לזעקה, לנחישות ולעוצמה. אני מודה לכל העוסקים במלאכה על המסירוצ והמקצועיוצ, ועל הייצוג המרגש בבימת טקס האמי, בו הקדשתם את הפרס לשובם של החטופים.

אבקש להזכיר את הדו״ח של משרד הבריאות. דו"ח מטלטל שפורסם לפני כשעה, שיוגש היום לצלב האדום, כמו גם התמונות והסרטים המחרידים של החטופים, שמבהירים לנו ולעולם כולו שהמעשים המפלצתיים שארעו בשבעה באוקטובר לא תמו, הם מוסיפים להתרחש יום–יום, שעה–שעה. גם ברגעים אלו ממש, במנהרות החמאס. אלה פשעים נגד האנושות שמתבצעים ברמה יומיומית, מתוכננת וסדורה, ומוכיחים מעל לכל ספק: כל אחד מהחטופים הוא מקרה הומניטרי דחוף. מרצחי החמאס מענים אותם באכזריות נוראה, ועלינו – על מדינת ישראל, על מדינות העולם כולו ובוודאי על מדינות העולם החופשי – להפעיל כל כלי שעומד לרשותם ולרשותנו כדי להשיב את החטופים הביתה הכי מהר שאפשר, עד האחרון שבהם.
אנחנו פשוט חייבים להעמיד לנגד עינינו את כל החטופים, וכמובן את משפחותיהם החרדות, וליזום ביצירתיות, באחריות ובמחויבות – כל מהלך אפשרי כדי להחזיר אותם הביתה״.

אלי–ה כהן אמר במהלך האירוע: ״אסור לנו לשכוח שיש לנו אחים שהיו בתופת הזאת וחיים את מה שאני חייתי 505 יום. אנחנו כמעט חצי שנה אחרי החזרה שלי, בנוכחותך כבוד הנשיא – אני רוצה לבקש ממך, תעשה את הכל. תחזיר אותם הביתה. יש לי עוד אח שהיה איתנו במיגונית שגם לו מגיע להגיע לפה, להכיר את שירה ומשה ההורים של ענר. יש גם את אלקנה שהוא המפיק של המסיבה, וכמובן עוד 48 חטופים שכולם חייבים לחזור״.
מדברי מנכ״לית HOT טל גרנות: ״לפני שהסרט "עוד נחזור לרקוד" הוא כלי חשוב בהסברה לעולם ומסמך היסטורי, זהו מיצג של פני החברה הישראלית. לפני שהוא סרט שהצליח להגיע לעשרות מיליונים בעולם ולהציג להם את האמת, הוא קודם כל סרט שנוגע בכל בית בישראל. מבחינתי, הוא מבטא בצורה הברורה ביותר את המטרה ששמנו לעצמנו להיות– הבית של היצירה הישראלית".
