נשיא המדינה ורעייתו השתתפו באירוע לציון 125 שנים לקונגרס הציוני הראשון בבאזל

נשיא המדינה ורעייתו השתתפו באירוע לציון 125 שנים לקונגרס הציוני הראשון בבאזל
קרדיט צילום: חיים צח/ לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל השתתפו אתמול באירוע חגיגי לציון 125 שנים לקונגרס הציוני הראשון בבאזל של ההסתדרות הציונית העולמית, שנערך באולם הקונצרטים ״סטאדקזינו״ באזל, המבנה בו נערך הקונגרס הציוני הראשון.

הבניין משמש כיום כבניין קונצרטים, כאשר האולם כמעט לא השתנה מאז שנת 1897, השנה בה התרחש הקונגרס הציוני הראשון.

על הקיר באולם, תלוי שלט המספר על האירוע ההיסטורי החשוב שהתרחש באולם. במסגרת האירוע, הוצגו מיצגים שונים המספרים את סיפור הקונגרס הציוני הראשון: החל מהמאורעות שהובילו להקמתו ועד ההישגים שבאו בעקבותיו.

מדברי הנשיא:

"אחיותיי ואחיי לתנועה הציונית, בפתח דבריי, אני מבקש להודות לכל מי שפעלו לילות כימים, במלאכה החשובה שעמדה בבסיס הכנס והאירוע הזה. מההסתדרות הציונית העולמית והנהגתה, ועד כמובן אליכם – ידידיי מנהיגי שוויץ שנמצאים כאן איתנו. העם היהודי ומדינת ישראל מודים לכם על תרומתכם החשובה לערב החשוב הזה.

אני שמח ומתרגש מאד להיות כאן היום, אתכם – אחיותיי ואחיי למשפחה הציונית, ולציין מלאת 125 שנים לאותו רגע היסטורי מכונן שעיצב את כל מהותנו והפך אותנו למי שאנו – אותו קונגרס ציוני ראשון. על שלושה יסודות ציוניים אני רוצה לדבר כאן היום, על הדילמה – מהי הציונות; על הזכות – להיות ציונים ולעסוק בציונות; ועל החובה – לתבוע לעצמנו מחדש את הציונות ולטעון אותה בגאווה ובעיקר באחריות: גאווה בהישגינו הכבירים שהביאו אותנו עד הלום, ואחריות לזהותנו היהודית כיחידים וכעם המחובר למולדתו; לריבונותה ולשגשוגה של מדינת ישראל; ולתיקון עולם. ולבסוף, אבקש להדגיש בפניכם היום את הדרך, היחידה בעיניי, שבה ניתן לעסוק בשלושת היסודות הללו – יחד. אך ורק יחד.

קרדיט צילום: חיים צח/ לע״מ

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לחללים שמקום קבורתם לא נודע
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום, יום שלישי, ז'...
יפן בירושלים: כנס האנימה והמנגה הגדול בישראל, במעמד שגריר יפן בישראל, הארוקון 2026, פורים בבנייני האומה ירושלים
אנימה, מנגה ותרבות יפן הפכו בשנים האחרונות לחלק מהתרבות עליה...
נשיא המדינה נפגש עם משפחות הנרצחים בחברה הערבית
"זהו כתם על פניה של מדינת ישראל, זהו אתגר לאומי...
מובילים חדשנות במיזרח ירושלים: שני מיזמי AI של צעירים ממזרח ירושלים זכו בתחרות סטארטאפים שהתקיימה לראשונה במזרח העיר
מיזמים טכנולוגיים שפותחו על ידי צעירים ממזרח העיר זכו בתחרות...
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, נשיא פינלנד ושר החוץ של שוויץ
בהמשך לפגישותיו בדאבוס: נשיא המדינה נפגש עם מזכ״ל נאט״ו, מארק...
מסעדת קיטשן בראסרי בממילא ירושלים מארחת את יקב צובה לערב טעימות יין
מפגש חד פעמי המשלב יינות ישראלים משובחים עם תפריט קולנרי...
נשיא המדינה יצחק הרצוג בהתייחסות לבקשת החנינה של ראה״ם
״אני אשקול אך ורק את טובת המדינה והחברה הישראלית רק...
מנכ"ל הרל"י הנכנס ביקר במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
שיתוף הפעולה יורחב – קידום תכניות סטאז' בתעשיה והכשרת מהנדסים...
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לדוד בן גוריון ז״ל
מצורפים עיקרי דבריו של נשיא המדינה: ״ברשותכם, במקום המקודש הזה –...
דילוג לתוכן