נשיא המדינה העניק אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות הביטחון הכללי לשנת 2024

נשיא המדינה העניק אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות הביטחון הכללי לשנת 2024
אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות ביטחון כללי קרדיט צילום מעיין טואף לעמ -לשנת 2024

בטקס חגיגי שנערך בבית הנשיא הוענקו תעודות הצטיינות ל-14 עובדות ועובדי שירות הביטחון הכללי, על ידי נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה בנימין נתניהו. הטקס נערך הבוקר, יום שני, ה׳ בחשוון תשפ״ו, 27 באוקטובר 2025, במעמד ראש שירות הביטחון הכללי, דוד זיני. המצטיינים הינם עובדים ותיקים וצעירים בתפקידים שונים ומגוונים אשר מבצעים את תפקידם בשב"כ בצורה יוצאת דופן, תוך מימוש ייעוד וערכי הארגון.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג: ״המעמד הזה טומן בחובו איזה דיסוננס, איזו סתירה: בין חיים נאצלים של אנשי צללים, שעבודתם נעשית הרחק מאור הזרקורים, שההצלחות שלהם לרוב נותרות סמויות מן העין, שהאנשים והנשים הרבים מספור שחבים להם את חייהם – ככל הנראה לא ידעו זאת לעולם. המעמד הזה הוא גם הזמן לומר בכנות ההסכם שנחתם לאחרונה, בהובלת הנשיא טראמפ, הוא מבורך ונחוץ, ובה בעת הוא מביא איתו גם אתגרים ששירות הביטחון הכללי ייאלץ להתמודד איתם. ומדגיש: ההסכם שהביא הנשיא טראמפ וישראל שותפה מרכזית בו, טומן בחובו הזדמנויות מדיניות חסרות תקדים.

אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות ביטחון כללי קרדיט צילום מעיין טואף לעמ -לשנת 2024

עם כל האתגרים, ואני לא מתעלם מהם אסור לנו להחמיץ את הרגע ההיסטורי הזה! אני אמר לך אדוני ראש הממשלה – למרות העכבות, למרות האתגרים, למרות הביקורות מפה או משם, עם מהלכים היסטוריים שכאלה אף אחד לא יוכל להתווכח. עלינו למנף את ההשגים וחשוב להביא אותם ליום שאחרי. זה המקום לזכור ולהזכיר שיחד עם השמירה על ביטחון ישראל, מופקדת בידי שב"כ משימה מקודשת, רגישה וחשובה מאין כמותה – השמירה על ״סדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו", כלשון החוק. גם במשימה הזו, הנוגעת, בנשמת אפינו, אנחנו סומכים עליכם שתנהגו בממלכתיות, במחויבות. עלינו – על כולנו לעשות הכול כדי שתצליחו במשימה הזו וכמובן על כולנו להתייחס בכבוד המתחייב למעמד הממלכתי של שב״כ.״

ראש הממשלה, בנימין נתניהו: ״התרומה של השירות בסיכול למעלה מ-1,200 סיכולים היא בלתי נתפסת וגם לא מוכרת. משום שאם היו 1,200 פיגועים הייתם מבינים את זה, כל הציבור היה מבין את זה. אבל אנחנו הגענו למצב שיש את רמת ההתרעות הגדולה ביותר שהכרנו, ורמת הפיגועים שיוצאים אל הפועל ברמה הנמוכה ביותר שידענו.

היום ישראל נחשבת, ולא בהגזמה, כמעצמה החזקה ביותר במזרח התיכון. שינינו את כל מאזן ההרתעה ומאזן הכוחות. עשינו זאת בזכות העמידה האיתנה קודם כל של העם שלנו, של הלוחמים שלנו, של המפקדים שלנו, בכל זרועות הביטחון וגם בהחלטות מושכלות שקיבלנו.

אני סיפרתי במעמד שהיה לנו לפני כמה דקות, שכשאני מאשר את המבצעים הללו, אנחנו עומדים בחדר – אני יכול לתאר לכם את זה – זה חדר בערך בגודל הזה. אולם כזה. כל המערכות של השב״כ, כל המחשבים, כל בעלי התפקידים יושבים ליד העמדות שלהם.

אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות ביטחון כללי קרדיט צילום מעיין טואף לעמ -לשנת 2024

וניגש בחוץ צעיר, לא אגיד את שמו, ואני מסתכל לו בעיניים ואני שואל אותו: ׳אתה תבצע את זה? אתה בטוח בביצוע?׳ ואני אומר לכם בתור זה שצריך לקבל את ההחלטה, אני מסתכל לו בעיניים – ואם הוא ממצמץ אפילו קצת, שוקלים פעמיים. ואם הוא בא ואומר בביטחון: 'ראש הממשלה, אני מסוגל. אנחנו נצליח בזה'. ככה אנחנו יוצאים לדרך, פעם אחר פעם. בגלל הביטחון הזה, בגלל הנחישות הזאת, בגלל המקצועיות הזאת, בגלל הגיבוי הזה, יצאנו ואתם הצלחתם להפתיע ולהדהים את העולם כולו״.

ראש השב"כ, דוד זיני: ״התכנסנו כאן לציין אתכם המצויינים, מצויינים מלשון מסומנים כמו ׳נקודת ציון׳, מקום מסומן מובחן ובולט. אתם אנשי מופת המהווים בעשייתכם דוגמא לכל הסובבים אתכם, מצויינים באופן טבעי. ואנו כאן כדי לאמר לכולם, אלו הם המגדלורים לאורם אנו הולכים.

אתם שעושים בשקט ובצניעות מעל ומעבר, אתם החותרים למגע תחת אש, אתם המשפרים יכולות וטכניקות ללא לאות, אתם העושים זאת תוך שימת לב לזולת. אתם הזוכרים יום יום שעה שעה כי טובת העם והמדינה קודמת לטובתכם האישית. אתם אלו שאנו רוצים ללכת לאורם. תודה על היותכם מאחורי הצללים בעז ובענווה. תודה על היותכם מודל  חי לסיסמת השירות ״מגן ולא יראה״.

בין המצטיינים היו:

א׳, ראש ענף אבטחת שטח במרחב דרום, נשוי ואב לשלושה. מאז ה-7 באוקטובר 2023, הוביל את אנשיו במשימות שטח מורכבות ומאתגרות. במסגרת תפקידו הגה א׳ רעיון מבצעי פורץ דרך, שבזכותו מומשו מבצעי חילוץ של גופות חללים חטופים שהובאו לקבר ישראל.

ג׳, מכהנת בתפקיד מודיעיני בתחום כריית המידע בזירת ישראל, נשואה ואם לשלושה. במסגרת תפקידה, הובילה את פרשיית סיכול תשתית כספי טרור ואמל״ח, שמקורם בחמאס תורכיה ויועדו לשטחי יהודה ושומרון לטובת פעילות טרור, וכן הייתה שותפה לפענוח פיגוע חמור בו נרצח אזרח ישראלי.

ד׳, ראש צוות חוקרים במרחב איו״ש, נשוי ואב לארבעה. מאז כניסתו לעולם החקירות, ד׳ היה שותף בצוותי חקירה משמעותיים ורגישים. בחודשים האחרונים הוביל פרשייה מרכזית במסגרתה סוכלה תשתית חמאס באזור חברון, שתכננה פיגועי תופת בשטח ישראל ומנתה למעלה מ-60 פעילים. במסגרת חקירת הפרשייה הוסגרו עשרות כלי נשק ואמצעי לחימה.

מ׳, ראש שלוחת דסק במרחב דרום, נשוי ואב לשלושה. במסגרת תפקידו, ניהל את מאמצי הסיכול של בכיר ארגון הטרור חמאס, מוחמד סינואר. מ׳ הוביל לשילובם של כלים מתחום הסייבר בעבודת הדסק, אשר סייעו לאיתור וסיכול בכירי חמאס ברצועת עזה.

נ׳, מהנדס באגף טכנולוגיות המידע, נשוי ואב לשניים. במסגרת תפקידו, מימש פרויקטים פורצי דרך שהביאו לקפיצות מדרגה משמעותיות אשר הפכו את השירות לחלוץ טכנולוגי ומוביל בעולמות הבינה המלאכותית. נ׳ תרם באופן משמעותי למיצוי החומרים שנתפסו במהלך הלחימה, באמצעות כלים טכנולוגיים יחודיים.

צ׳, סגן ראש יחידת המבצעים הטכנולוגיים, נשוי ואב לארבעה. לאורך כל המלחמה, צ׳ הוביל את ההיבט הטכנולוגי במבצעים מורכבים, בהם מבצעים לחילוץ חטופים מרצועת עזה.

ר׳, ראש ענף מחקר באיו״ש, נשואה ואם לשניים. במסגרת תפקידה, מובילה את העיסוק בסוגיות מחקריות מורכבות, אשר נמצאות בליבת העיסוק הביטחוני של השירות. ר׳ יזמה והובילה מודלים מחקריים להערכת איומים ומשמשת כמקור ידע בתחומי עיסוקה, בשירות ומחוץ לו.

אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות ביטחון כללי קרדיט צילום מעיין טואף לעמ -לשנת 2024

מצטיינים נוספים שקיבלו את אות הנשיא:

ד׳, מפיק בכיר במרחב שומרון.

ח׳, רכז במרחב דרום.

ל׳, ראש מדור ביחידה לאבטחת אישים.

ל׳, ראש ענף תכנון שכר באגף משאבי אנוש.

ר׳, ראש ענף במחלקת תפעול במטה הארגון.

ב׳ וי׳, מאגף המבצעים המיוחדים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מלון התאטרון בירושלים יארח את הסופר אריק שניר, לרגל השקת ספרו החדש: 'עקיצת היתוש' – על סיכול התוכניות של סאדאם במלחמת המפרץ
הספר החדש עוסק בהשמדת תותחי העל של סאדאם, על הצוות...
נשיא המדינה העניק אות הצטיינות לעובדות ועובדי שירות הביטחון הכללי לשנת 2024
בטקס חגיגי שנערך בבית הנשיא הוענקו תעודות הצטיינות ל-14 עובדות...
כיצד לשפר את ביצועי הרכב החשמלי שלך
חשיבות מצברי ליתיום ברכבים חשמליים בכל הקשור לרכבים חשמליים, איכות המצברים...
ירושלים עומדת בצומת: למה ההתחדשות העירונית בעיר היא לא מותרות- אלא הכרח קיומי
ירושלים היא עיר של ניגודים. עיר עתיקה שבה ההיסטוריה חיה...
קאנטרי יערים קלאב במעלה החמישה - פנינת הבריאות והפנאי בלב הרי ירושלים
חוויה ספורטיבית מהשורה הראשונה - במקום שאין שני לו בלב הנוף...
צ׳אקרה הירושלמית זכתה בתואר “המסעדה הטובה בישראל לשנת 2025” בטקס היוקרתי World Culinary Awards
ישראל חוזרת לקדמת הבמה הבינלאומית: מסעדת צ׳אקרה הירושלמית זכתה לפני...
רגע היסטורי בעולם היהודי – לאחר שנים שלא פעל, חוזר בית שמואל, מוסדו הותיק של האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת בלב ירושלים ומביא בשורה לציבור הרחב
האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת (WUPJ - World Union for Progressive...
השקעות נדל"ן חכמות בפורטוגל ואוקראינה
דירה להשקעה בפורטוגל – ההזדמנות המשתלמת פורטוגל הפכה לאחרונה ליעד פופולרי...
נשיא המדינה נפגש עם סגן נשיא ארה״ב
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח ביום רביעי, ל׳ בתשרי, 22...
מה תחום העיסוק של עורך דין פונדקאות?
עורך דין שעוסק בתחום הפונדקאות מתמחה בניהול ההליך שכולל את...
דילוג לתוכן