ניר ברקת: "הזולה היא מופת למסירות ולאמונה בעתיד הנוער"

ניר ברקת: "הזולה היא מופת למסירות ולאמונה בעתיד הנוער"

בסוף השבוע (ה') התקיים ביקור מיוחד של יו"ר הכנסת, ח"כ רובי ריבלין, ראש העיר ירושלים ניר ברקת וסגן שר האוצר ח"כ יצחק כהן ב"זולה של חצרוני" בירושלים. הזולה של חצרוני' הינו פרויקט של המרכז הישראלי של ה-OU ומהווה מעין מועדון נוער, שפועל בכל ימות השבוע במגוון סדנאות וקורסים ומקיים פעילות ייחודית בימי חמישי בערב ומוצאי שבתות בסמוך לכיכר ציון בירושלים.

הפרויקט הוקם לפני כעשר שנים על ידי הראל חצרוני ורפאל אבן-דנאן, במטרה לתמוך בצעירים מהמגזר הדתי לאומי שנשרו מהמסגרות ובמקרים מסוימים הגיעו לרחוב ונמצאים על סף סכנה. הזולה משמשת כ"חדר מיון" הקולטת את הצעירים ומפנה להמשך הפעילות בעזרת צוות מקצועי של מדריכים ופסיכולוג.

יו"ר הכנסת ח"כ רובי ריבלין מאד התרשם מהמקום ומהטיפול הייחודי בצרכים של הנוער מהציבור הדתי לאומי:

"חשוב מאד לראות איך ניתן לסייע לפרויקט באופן שוטף". אמר ריבלין.

בנוסף יו"ר הכנסת שיבח את אנשי הצוות : "רואים כי הצוות המקצועי של הזולה חדורים באמונה בלסייע במסירות נפש לבני הנוער במצוקתם ולהוביל אותם לדרך המלך"

ראש עריית ירושלים ניר ברקת אשר כבר ביקר במקום בעבר אמר:

"למדתי להכיר כי המקום משמש כמגנט לנוער מהציבור הדתי לאומי בשל ייחודיות צוות האנשים שמשרים במקום. אני מכיר בעבודת הקודש של אנשים אלו ובשיתוף הפעולה הפורה עם עיריית ירושלים. צריך לראות איך מסייעים בידם לא לשלוש שנים אלא לשלושים שנה".

במהלך הביקור סיפרו בני נוער למבקרים עד כמה המקום סייע ותמך בהם מיציאה מהרחוב עד לחיים נורמטיביים

לזולה מגיעים מדי חודש כ-400 בני נוער ובשנה קרוב ל-3000 צעירים. המקום אשר מיועד לבני נוער מבתים דתיים , מחבר אותם לערכים ורוחניות על מנת שיחזרו למסלול החיים. במהלך השבוע מתקיימות במקום סדנאות בתחומי הצילום, הכתיבה, היצירה, קרב מגע ועוד.

הרב אבי ברמן- מנכל המרכז הישראלי של ה-OU: "הזולה משמש כבית חם עבור אלפי צעירים שנקלעו לתקופות של משברים ובלבול בחיים. אנו במרכז הישראלי של ה-OU גאים לשמש עבורם כתובת וכמצפן ערכי ואנו שמחים שבזכות הפעילות, הרוב גדול חוזר לדרך המלך וממשיך לחיים של תרומה ונתינה למשפחתם, לחברה ולמדינה".

רפי אבן דנאן מנהל הפרויקט מטעם המרכז הישראלי של ה-OU : "אני מברך את ח"כ ריבלין, ח"כ יצחק כהן וראש העיר ניר ברקת על כך שהגיעו לזולה ונחשפו לצרכים המיוחדים של בני הנוער מהמגזר הדתי לאומי ונכונותם להירתם ולסייע לפרויקט מבורך זה".

שבתאי עמדי, מנהל קידום הנוער בעריית ירושלים אשר גם הצטרף לביקור התייחס לשיתוף הפעולה בין הפרויקט לעירייה: "מזה 7 שנים שאנו פועלים בשיתוף פעולה עם הזולה ואנו רואים חשיבות רבה בפיתוח והשקעה בציבור הדתי לאומי וצרכיו הייחודיים. אנו נרתמנו למשימה ואף מעוניינים להגדיל את הסיוע דרך הקמת אגף מיוחד אשר ייתן מענה לציבור זה".

 

— בברכה, דינה כהן 054-2237888

"לרנר תקשורת"

www.lernercom.co.il

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
הדוח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: ירושלים מובילה עם מספר התלונות לנפש הגדול ביותר
ירושלים שיאנית התלונות לשנת 2024 מבין הרשויות המקומיות, עם 455...
סיפורם של זוג קשישים תושבי ירושלים ופרויקט התנדבותי מקסים ומרגש
אהבה, כלבה ושלוש מלאכיות צעירות: הסיפור של יהודה ויהודית מירושלים כשפרויקט...
נשיא המדינה נפגש עם ראש הממשלה לפני המראתו לוושינגטון
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נועד הבוקר, יום ראשון, י׳ בתמוז,...
רחפן אוטונומי לשיפור רמת הניקיון בסביבות פתוחות ומשחק גיימינג ליצירת סימולציות קרב
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
קיץ של הופעות וחוויות לכל המשפחה במלונות דן בירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים פתח את אירועי...
מהדורתו ה-42 של פסטיבל הקולנוע ירושלים (17-26 ביולי) תיפתח בהקרנת בכורה של הסרט זוכה פסטיבל קאן "ערך סנטימנטלי"
"ערך סנטימנטלי", יצירת מופת בבימויו של יואכים טרייר שזכתה בפרס...
מלון אמריקן קולוני ירושלים המקום הנכון והרגוע להיות בו בימים אלה
הבריכה, הגינות, הקולינריה והשקט, מלון אמריקן קולוני מציע את כל...
אירוע האמנות השנתי הגדול, הוותיק והמשפיע ביותר בירושלים עם אלפי מבקרים - יוצא לדרך!
פסטיבל מנופים 2025: "נקודת קיצון" 22-26 ביולי בירושלים *השקה של מתחם...
פגישת עבודה ברקע סיום מבצע ״עם כלביא״
מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם ומבקר המדינה, מתניהו...
דילוג לתוכן