מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות

מסעדת תמול שלשום מציינת 30 שנות פעילות עם שפית חדשה ומנות חדשות
צילום: איתמר פנחס

תמול שלשום, מוסד התרבות ובית הקפה הירושלמי המוכר והאהוב, בבעלות דן גולדברג מציין 30 שנה להיווסדו ומשיק מנות חדשות, פרי יצירתה של השפית החדשה נעמי גיאת שהצטרפה לאחרונה לצוות המקום.
השפית נעמי גיאת (לשעבר מסעדת צמח וקבוצת מחניודה) רקחה לרגל יום ההולדת ה30 של תמול שלשום מספר מנות חדשות שחברו לתפריט המסעדה כמו:
קרפצ׳ו סלקים אפויים במלח-ויניגרט נענע, פקאן מסוכר נענע טרייה בצל סגול שמן בזיליקום גבינת פטה וסומק 39 ₪
טורטליני גבינות עם רוטב חמאת מרווה, דבש, שום לימון ותרד – 67 ₪
כרוב צלוי בציר שום טימין ומרווה על מצע צזיקי עשבים שום וגרידת לימון עם שקדים קלויים ושמן ירוק. 35 ₪
סלט אנדיב, הדרים, שומרים , בצל וחסה לאליק בויניגרט צ׳ילי וג׳ינג׳ר 65 ₪
לינגוויני אליי אוליו ברוטב שמן זית יין לבן ולימון עם שום טרי, קונפי שום עגבניות וזיתים בזיליקום ופטרוזיליה. שטרוייזל פירורי לחם ושום. 56 ₪
בין המנות המוכרות בתפריט המסעדה:
ראשונות:
ועדת קישוא – קישוא צרוב על מחבת לוהטת, בתוספת שקדים קלויים על מצע לאבנה וגבינת פטה טרייה – 46 ₪
שווארמה טבעונית – נתחי שווארמה טבעונית מזרעי דלעת וחמנייה, מוקפצים על המחבת בשמן זית ותבלינים, מוגש על מצע טחינה לצד פוקאצ׳ה שמן זית ומלח גס – 58 ₪
סלט קפרזה – עגבניות שרי צלויות, עגבניות מיובשות, קרעי מוצרלה, בזיליקום, שום קונפי, זיתי קלמטה, בצל סגול, שמן זית ורוטב בלסמי – 49 ₪
סלטים:
בגן מוקסם – עלי גינה, סלק צלוי, בצל, פטה, שקדים, בזיליקום ונענע בתיבול שמן זית ולימון – 63 ₪
סלט קינואה בשלושה צבעים – עגבניות שרי, בצל סגול, חמוציות, סלרי, קוביות בטטה צלויות ועשבי תיבול, עם טחינה גולמית מעל – 59 ₪
פסטות:
קפלטי ריקוטה ותרד – כיסוני פסטה גדולים ממולאים, עם קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים ברוטב שמנת פסטו – 68 ₪
דני האדום – ניוקי סלק בעבודת יד ממולא במוצרלה, ריקוטה וגראנה פדאנה ברוטב שמנת, פרמזן ועלי תרד – 72 ₪
פפרדלה לימוני – פסטה פפרדלה מוקפצת עם זוקיני, בצל, ארטישוק וחמאה לימונית, מוגש עם קנל של שמנת חמוצה מעל – 63 ₪
רביולי ירקות טבעוני – ברוטב פיקנטי של עגבניות קלויות ועשבי תיבול בבישול ארוך – 67 ₪

עיקריות:
פאי רועים- Beefree (תחליף בשר מחלבון אפונה) טחון טבעוני עטוף בפירה תפוחי אדמה מתובל, מוגש לצד סלט שוק רענן ופוקאצ'ה טריה – 69 ₪
דג הזהב – פילה סלמון ברוטב שמנת, שמן זית, פטריות ובלסמי מצומצם, מוגש על מצע פירה עם חמאה ופרמז׳ן, לצד סלט שוק רענן – 125 ₪
חריימה – פילה דג לבן שוחה בתבשיל אדום עשיר, עם ירקות, גרגירי חומוס ועלי תרד. מוגש לצד סלט שוק רענן וחלה אישית כמו של שבת מעט פיקנטי – 89 ₪
המסעדה שעברה ממש לפני המלחמה שיפוץ במסגרתו נבנה לראשונה קירוי למרפסת, מכילה כ-80 מקומות ישיבה ומשתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים- שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום, תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

צילום: איוון טיכיניקו
צילום: איתמר פנחס
צילום: איתמר פנחס
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כיצד בוחרים מגש פירות?
מגש פירות מהווה כיום את המתנה האידיאלית עבור כל אדם....
דיקור סיני: שיטת טיפול שהוכיחה את עצמה אלפי שנים
עבורנו הרפואה הסינית נחשבת לדבר חדש יחסית. למרות שיש מטפלים...
איך נעצב את סביבת העבודה המנצחת לעובדים מהבית
הייתה זו מגיפת הקורונה אשר האיצה תהליכים שכבר התחילו מזמן....
רוצים לרכוש דירה בתל אביב? כך תעשו זאת נכון
לא במקרה רבים כל כך רוצים להתגורר בתל אביב. לעיר...
מאות עולים ירושלמים חדשים מסכמים את השנה העברית בשני אירועים מיוחדים למענם ביוזמת עיריית ירושלים וארגון 'נפש בנפש'
מעל 800 עולים חדשים מכל רחבי העולם, אשר בחרו לבנות...
נפגעתם חלילה בתאונת דרכים? אל תתמודדו לבד
תאונת דרכים מקבלת התייחסות שונה מסוגים אחרים של תאונות כמו...
למדת מיקרובליידינג? קבלי אספקה קבועה של ציוד
כל מי שלומדת מקצוע בתחום האסתטיקה יודעת שהכי חשוב למצוא...
מה עושים עם עשן במפעל
כמה עשן יש בבית שלכם?  אין בית שאין בו עשן,...
פתרונות אפשריים עבור תליית כביסה
כיום כאשר לכולנו אין הרבה זמן ואין שטח פנוי בדירה,...
קייטרינג מאכלי הבית – מקצועיות בטעם של בית
בין אם אתם מתכננים אירוע אינטימי או צריכים פתרונות הסעדה...
דילוג לתוכן