ממחזרים ונהנים: מעל לטון פסולת אלקטרונית נאספה בהפנינג המיחזור של ירושלים

ממחזרים ונהנים: מעל לטון פסולת אלקטרונית נאספה בהפנינג המיחזור של ירושלים
קרדיט צילום: תאגיד מא''י

מעל ל- 500 תושבים במגזר הממלכתי, הדתי והערבי, לקחו השבוע חלק בשלושת אירועי הפנינג המיחזור האלקטרוני בירושלים, בשכונת בקעה, שכונת קריית יובל ומרכז מזרח העיר. המשתתפים הביאו יחד מעל לטון פסולת אלקטרונית למיחזור, ונהנו מהפנינג מיחזור ססגוני. בנוסף התקיים השבוע בירושלים אירוע 'מא"י מג'יק' לכ- 6,000 עובדים, בו עברו הדרכה מעמיקה על חשיבות ואופן המיחזור של פסולת אלקטרונית. כמו כן, הוצבו ברחבי העיר 10 מתקנים חדשים לאיסוף פסולת אלקטרונית. משה ליאון: "אני קורא לכל הירושלמים להצטרף למהפכה הירוקה".

אגף תברואה – מחלקת מיחזור בירושלים בשיתוף תאגיד מא"י (האמון על יישום חוק פסולת אלקטרונית), יצאו במיזם חשוב להגברת המודעות לחשיבות מיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות בשכונות. במסגרתו המינהלים הקהילתיים לוקחים אחריות, מקימים ומשיקים את מרכזי המיחזור השכונתיים החדשים לפסולת אלקטרונית וסוללות, למען שמירה על ניקיון השכונה ואיכות הסביבה, בשילוב ערכים קהילתיים מוספים. כחלק מהמיזם, הוצבו ברחבי ירושלים 10 מתקנים חדשים לאיסוף פסולת אלקטרונית.

קרדיט צילום: תאגיד מא"י

כמו כן, 6,000 עובדי עירייה ומשפחותיהם נהנו השבוע מיום הסברה חוויתי "מא"י מג'יק" בפארק השעשועים מג'יק קאס. במסגרתו הביאו פסולת אלקטרונית למיחזור, ונהנו בין המתקנים מחידון וממופע 'קסם המיחזור', המעבירים בצורה חוויתית מהי פסולת אלקטרונית, חשיבות העברתה למיחזור וכיצד ניתן למחזרה בירושלים.

במקביל, הפנינג 'ממחזרים בשכונות' שהתקיים השבוע כלל מגוון סדנאות ופעילויות חינוכיות ומהנות לכל המשפחה – דוכני קיימות, משחקי עץ, מתקנים מתנפחים, ארטיקים, פעילויות ODT בשטח, וביקור במרכז המבקרים מהמתקדמים והחדשניים בעולם למיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות – 'מא"י פקטורי', כחלק מהפנינג מהנה וחינוכי לעידוד המיחזור.

קרדיט צילום: תאגיד מא"י

הילדים והתושבים הביאו עימם מהבית פסולת אלקטרונית וסוללות, העבירו אותם למיחזור במפעל הנייד, ולמדו על חשיבות מיחזור הפסולת האלקטרונית, תוך שהם עוברים תהליך חינוכי ערכי, וגם מבצעים אותו בפועל. באמצעות אור, קול, שמע ומישוש, חוו כיצד נראה באמת מיחזור פסולת אלקטרונית, לקחו חלק פעיל ומעשי באיסוף ומיחזור, ואף זכו לתמורה חברתית וערכית. בנוסף השתתפו הילדים והמשפחה בפעילות O.D.T. חווייתית ואתגרית, במהלכה עברו בין תחנות משחק ואתגר בטבע, ללימוד ולהמחשה מהי פסולת אלקטרונית, כיצד ניתן להעבירה למיחזור, ובעיקר על חשיבות השמירה על איכות הסביבה.

קרדיט צילום: תאגיד מא"י

בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק"ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית הינה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, העלולה להזיק לבריאות. כאשר כל תושב בארץ מייצר בכל שנה כ-17 ק"ג פסולת אלקטרונית, העשויה מחומרים מזהמים כגון עופרת וכספית. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למחזור אלא להטמנה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר.

הפעילות לה שותפים תאגיד המיחזור מא"י ועיריית ירושלים, משלבת את מערכת החינוך העירונית, לצורך התמרת ערכים סביבתיים, ולעידוד פעולה אקטיבית של התושבים לאיסוף פסולת אלקטרונית וסוללות למיחזור,

ראש עיריית ירושלים, משה ליאון: “ירושלים מובילה את תחום הקיימות בישראל. פרויקט ‘ממחזרים בשכונות’ הוא חלק מהחזון שלנו לעיר ירוקה, נקייה ובריאה יותר. אנו רואים בהפרדת פסולת אלקטרונית והשבתה למיחזור נדבך חשוב בחינוך הסביבתי של ילדינו ובשמירה על איכות חייהם של הדורות הבאים. אני מודה לתושבים הרבים שלקחו חלק וקורא לכלל הירושלמים להצטרף למהפכה הירוקה בעיר.”

קרדיט צילום: תאגיד מא"י

דותן קבק, מנכ"ל תאגיד מא"י למיחזור פסולת אלקטרונית: "אנו נרגשים להוביל את המיזם "ממחזרים בשכונות" עם עיריית ירושלים והמנהלים הקהילתיים. הקמת תשתית המיחזור בשכונות, יחד עם פעילויות הסברה חוויתיות  לתושבים, בשילוב מרכז המבקרים 'מא"י פקטורי', מאפשרים לתושבים ולילדים ללמוד ולהשתתף באופן פעיל בתהליך המיחזור, תוך שמירה על הסביבה ואיכות החיים. אנו קוראים לכל תושבי ירושלים לקחת חלק בפעילות ולהפוך את המיחזור לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ממחזרים ונהנים: מעל לטון פסולת אלקטרונית נאספה בהפנינג המיחזור של ירושלים
מעל ל- 500 תושבים במגזר הממלכתי, הדתי והערבי, לקחו השבוע...
חוגגים את ראש השנה, סוכות וחגי תשרי בירושלים: מלון התיאטרון החדש והיוקרתי מציע חבילות מיוחדות לראש השנה וחגי תשרי ברוח המשלבת קולינריה, מסורת ואותנטיות ירושלמית יוקרתית
לכבוד חג סוכות תוקם סוכה רחבת ידיים, מהודרת ומעוטרת,  שתשמש...
שפרו את הכושר שלכם עם המדריכים המובילים בפתח תקווה
אם אתם מחפשים דרך לשפר את הכושר הפיזי שלכם באופן...
רשת מלונות פתאל מרחיבה את פעילותה בירושלים ומשיקה את מלון בוטיק 'נוצ'ה' מקולקצייתFattal Colors למבוגרים בלבד בהשקעה של כ 150 מיליון ₪ לחוויית אירוח מיוחדת בלב עיר הבירה המשלבת היסטוריה, תרבות וחיי לילה
רשת מלונות פתאל גאה להכריז על פתיחתו של מלון נוצ'ה,...
רשת 'קיטשן בראסרי' מקבוצת גרג פותחת סניף בעיר מודיעין בהשקעה של 1.5 מליון ₪
מסעדת בראסרי כשרה למהדרין עם תפריט המשלב מנות חלביות ודגים,...
שדרוג הבית עם חלונות מתקדמים
אם אתם מתכננים לשדרג את הבית או המשרד שלכם, חשוב...
נשיא המדינה יצחק הרצוג ואלי-ה כהן בקריאה משותפת להחזרת החטופים: "הלב של כל עם ישראל ‏רוטט, כואב ודואב – יש לעשות את כל הצעדים הנדרשים האפשריים כדי להחזיר אותם הביתה הכי מהר שאפשר"
לצד שורד השבי אלי-ה כהן, קרא היום נשיא המדינה יצחק...
עושים דרך: ירושלים מלמדת בטיחות בדרכים
בעיריית ירושלים מבינים שבטיחות בדרכים לא לומדים רק בכיתה, אלא...
פרופ' דבי שלו מונתה לראש רשות מחקר יישומי במכללת עזריאלי להנדסה בירושלים
פרופ' דבי שלו מונתה לראש רשות מחקר יישומי במכללת עזריאלי...
מלונות דן באזור ירושלים מציעים הופעה חיה וסיורי סליחות
מלונות דן בירושלים מציעים חבילה עם הופעה חיה של שולי...
דילוג לתוכן