מהפיכת החינוך בירושלים תחל עוד השנה

מהפיכת החינוך בירושלים תחל עוד השנה
workshop-1746275_640

אתמול (יום ב', 15.1.18) הורה בג"צ לאוצר ולמדינה בהחלטה תקדימית, להציג תוך 30 יום מתווה וקריטריונים לצמצום הפערים של כ-4000 כיתות הלימוד בירושלים. עוד הוסיף כי במידה ולא יתבצע ההליך, ישקול להוציא למדינה צו על תנאי.

 בג"צ קיבל את ההחלטה בדיון שהתקיים אתמול (יום ב') בעתירת ארגון ההורים למערכת החינוך בירושלים, בנוגע למחסור 4000 כיתות לימוד בעיר. לדיון הצטרפה עיריית ירושלים.

השופטים בדיון טענו כי העיר ירושלים ייחודית, ועל כן המדינה חייבת לקחת אחריות ולהציג מתווה שיטפל בבעיה משורשה, שכן המצב הקיים אינו ראוי ואינו אנושי. עד דרש בג"צ מנציגי המדינה, להקים צוות משימה ייעודי שיציג תכנית הכוללת לוחות זמנים מדויקים לנושא מצוקת הכיתות, קריטריונים יעילים לצמצום הפערים, עד לגיבוש פתרון לבעיה עוד בשנת התקציב הנוכחית.

"לראשונה הודה האוצר בטענה המרכזית של העירייה כי בירושלים חסרות למעלה מ-3,000 כיתות.", כך נמסר מעיריית ירושלים, "אולם מתחילת השנה ועד היום תוקצבו לבינוי מספר מגוחך של כ-60 כיתות, כשקצב הגידול הטבעי בעיר עומד על כ-195 כיתות בשנה. האוצר מודה שאין לו שום תכנית כיצד לטפל בפער הזה בנימוק של מחסור בכסף. מדובר בלא פחות משערורייה".

 עוד הוסיפו כי, "האוצר העביר בשבוע האחרון מיליארדים ללא כל חשבון ואת ילדי ירושלים הוא שוכח זה עשרות שנים. להבדיל מהאוצר שברח מהאחריות לדאוג לכיתות לימוד לילדי ירושלים, נכנסה העירייה לנעלי המדינה ונטלה הלוואה בהיקף חסר תקדים של מיליארד ש"ח לבניית כיתות לימוד. כמו כן העירייה שכרה כיתות לימוד זמניות וערכה בהם שיפוצים בסך של כמיליארד ש"ח בעשור האחרון על חשבון משלם המיסים הירושלמי במקום שהמדינה תעשה זאת".

 בעירייה מקווים כעת כי משרד האוצר ייאמץ את תכניות העירייה להקמת אלף כיתות לימוד בשנה, ויהווה שותף פעיל יחד עם העירייה, במטרה לצמצם עד כדי הסרה מוחלטת לחרפה, כי בשנת 2018 מאה אלף ילדים בירושלים אינם לומדים בכיתות הולמות.

ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, מסר כי, "זהו ניצחון גדול לילדי ירושלים. בית המשפט אמר היום למדינה ולאוצר – נגמר לכם הזמן, תנו פתרון למצוקת הכיתות בבירת ישראל. ממשלת ישראל לא יכולה להמשיך לקפח את הבירה ולהתנער מאחריותה לתלמידי ירושלים".

 

 

 

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
נשיא המדינה החל את ביקורו הרשמי בקזחסטן והתקבל בטקס קבלת פנים בארמון הנשיאות באסטנה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נחת היום, יום שני, י' באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
BUZZ בתלפיות שבירושלים: מיני פנטהאוז נמכר ב-6.45 מליון ש"ח
שוק הנדל"ן בישראל מתאפיין בחודשים האחרונים בירידה בביקושים ובמכירת הדירות....
״הילולה במגדל״ - חגיגת ל״ג בעומר חדשה בירושלים אירוע חדש של ׳תחריר׳ 4.5.26 | מגדל דוד, מוזיאון ירושלים
מגדל דוד יהפוך השנה לזירת ההילולה של ל״ג בעומר בלב...
רוח האמונה והתקווה: שורד השבי אלון אהל ופצוע צה״ל דביר בובליל ערכו שיח מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא, לצד ביצוע משותף של ׳שיר ללא שם׳
אלון אוהל: ״הייתי שם חמישים מטר מתחת לאדמה, קשור רגליים,...
נשיא המדינה יצחק הרצוג, הזכיר בנאומו בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות האיבה את ״המלאכים הכחולים״, ואמר:
״כיום, אותו בית אדום, ניצב לתפארה בלב כביש מספר אחת,...
העיטור האזרחי הגבוה ביותר: נשיא המדינה העניק לנשיא ארגנטינה את ״עיטור הנשיא״ כהוקרה על פועלו למען מדינת ישראל
נשיא המדינה: ״הערב ניגש כולנו בחיל ורעדה להתייצב לצד המשפחות...
דילוג לתוכן