עוגות גבינה נחשבות לקינוח אהוב ונפוץ ביותר ברחבי העולם. הן לא רק קינוח טעים, אלא משמשות כביטוי של תרבויות שונות, טכניקות הכנה ייחודיות, מרקמים וטעמים שונים. בשל כך הן מציעות אפשרויות רבות לכל חובבי הגבינה והמתוק גם יחד. בין אם אתם אוהבים עוגות גבינה אפויות, קרות, מתוקות או חמצמצות – לכל אחד יש את עוגת הגבינה המושלמת עבורו. לפניכם כמה מעוגות הגבינה הכי טעימות בעולם, שבטוח שלפחות אחת מהן מושלמת עבורכם.
עוגת גבינה ניו יורקית
מאפיינים: אם יש עוגת גבינה אייקונית באמת הרי שזו העוגה הזו אשר פופולרית במיוחד בארצות הברית ארץ מולדתה. העוגה מוכרת בשל מרקמה העשיר והדחוס, היא עשויה מגבינת שמנת עתירת שומנים ביחד עם שמנת מתוקה, ביצים ולעיתים קורנפלור.
תחתית: מבוססת על עוגיות או קרקרים טחונים שמעורבבים עם חמאה מומסת.
למה כדאי לנסות? השילוב של קרם הגבינה הדחוס אך קטיפתי לצד טעמים עדינים המשלבים בין חמוץ למתוק הופכים אותה לפופולרית וממכרת כאחד.
עוגת גבינה אפויה
מאפיינים: עוגת גבינה קלסית בעלת מרקם חלק ואחיד. העוגה הזו עשויה מגבינת שמנת או גבינת ריקוטה, ולעיתים אף מוגשת עם ציפוי פירות או ציפוי של ריבה מעל.
תחתית: יכולה להיות ללא תחתית כלל או תחתית של בצק פריך או פירורי ביסקוויטים.
למה כדאי לנסות? זוהי עוגה פשוטה שמתאימה לכל מצב ומציעה טעם קלסי פשוט ומראה אלגנטי.
עוגת גבינה יפנית
מאפיינים: כיאה ליפנים גם העוגה שלהם מאופיינת בקלילות ואווריריות, מרקמה מזכיר שילוב של עוגת גבינה וספוג. היא מכילה כמות פחותה של שמן וסוכר מהנהוג במערב ונסמכת על קצף הביצים האווירירי שלה.
תחתית: ברוב המקרים היא ללא תחתית.
למה כדאי לנסות? מדובר בעוגה עדינה, קלילה ואוורירית שממש מתמוססת בפה.
עוגת גבינה ללא אפייה
מאפיינים: עוגה קלה ומהירה להכנה, ללא צורך באפייה. אופן הכנתה משלב גבינת שמנת, ג'לטין, קצפת וסוכר, והיא קלילה וטעימה במיוחד.
תחתית: לרוב עשויה מפירורי ביסקוויטים וחמאה מומסת.
למה כדאי לנסות? זוהי עוגה שמתאימה למי שמחפש להכין קינוח מהיר וקליל בעל מרקם קרמי וקריר.
עוגת גבינה פירורים
מאפיינים: זוהי עוגה שנהוג לאכול אותה קרה, היא עשויה משכבות של גבינת שמנת רכה ושמנת מתוקה, בשילוב של קרמבל מעליה וקלתית של בצק פריך מתחתיה. היא מוגשת מצוננת ולכן מעניקה תחושת קלילות.
תחתית וציפוי: בצק פריך או פירורי עוגיות לוטוס, פתי בר או עוגיות חמאה אחרות.
למה כדאי לנסות? זוהי עוגה קלילה, קרמית ובעלת מרקם שמזכיר קצפת.
עוגת גבינה יוונית
מאפיינים: העוגה הזו עשויה מיוגורט יווני או גבינת פטה, אשר מעניקה לה מרקם קרמי עשיר וטעם מעט חמצמץ. בגרסה המסורתית, נהוג להוסיף דבש ושברי אגוזים מעל להשלמת החוויה.
תחתית: לרוב ללא תחתית, ישנן גרסאות עם בסיס של בצק פריך או שברי עוגיות.
למה כדאי לנסות? השילוב בין החמיצות העדינה של הגבינה לבין הדבש הופך את העוגה הזו למעניינת במיוחד.
עוגת גבינה באסקית
מאפיינים: עוגת גבינה משגעת שנהוג להכין בחבל הבאסקי בספרד, העוגה נאפית בחום גבוה כדי שחלקה העליון החיצוני יישרף מעט וייווצר קרום כהה, שמרכזו נשאר קרמי ונימוח.
תחתית: ללא תחתית.
למה כדאי לנסות? המראה יוצא הדופן לצד הטעם הייחודי של עוגת הגבינה "השרופה" יוצרים חוויה של ניגודים במרקם ובטעם.
עוגת גבינה עם פירות יער
מאפיינים: עוגת גבינה קלסית העשויה מגבינה קרמית ומשולבת עם תוספת של פירות יער טריים או לחילופין רוטב של פירות יער על חלקה העליון, שיוצר טעמים חמצמצים המשתלבים בהרמוניה עם המתיקות של העוגה.
תחתית: בדרך כלל מביסקוויטים.
למה כדאי לנסות? המשחק בין הטעמים המתוקים-חמצמצים והגבינה יוצרים ביס מושלם ומאוזן של טעמים.