לרגל שבוע השפה העברית אירח נשיא המדינה אירוע מיוחד על השפה העברית בארץ ובעולם

לרגל שבוע השפה העברית אירח נשיא המדינה אירוע מיוחד על השפה העברית בארץ ובעולם
צילום חיים צח לע"מ

לרגל שבוע השפה העברית נשיא המדינה אירח היום, יום ראשון, ט"ו בטבת, 19 בדצמבר, בבית הנשיא את נציגי ההסתדרות הציונית העולמית, הסוכנות היהודית, תלמידי אולפנים ומורים לעברית לאירוע מיוחד על השפה העברית בארץ ובעולם. במסגרת האירוע הופיעה להקת הילדים "קול ראשון" עם שירם על אליעזר בן יהודה, והושמע שירה החדש של דנה אינטרנשיונל שהופק לרגל שבוע העברית, "עברית אהובתי."

צילום חיים צח לע"מ

בפתח דבריו, אמר הנשיא: "מילים יוצרות מציאות. הביטוי הזה – נאמר על ידי רבים ורבות מאתנו על בסיס יומיומי. לפעמים אנחנו משתמשים בביטוי הזה כדי לבקש מילדים ומבוגרים כאחד לחשוב לפני שהם יורים מילים, מהפה או מהמקלדת. לפעמים אנחנו משתמשים בביטוי הזה כדי לעודד ילדות וילדים מבוגרות ומבוגרים – לחלום, לדמיין את מה שירצו להיות או לעשות ולהתקדם לשם. מילים יוצרות מציאות. אנחנו משתמשים בביטוי הזה שוב ושוב כדי להזכיר לעצמנו את המשמעות של מילים ושפה, ואני בטוח שזה קורה בכל שפה לא רק בעברית. אבל אנחנו, דוברי העברית, כותבות העברית, קוראי העברית והאוהבות והאוהבים אותה, יודעים שמילים לא רק יוצרות מציאות באופן מטפורי, אלא הן גם אלה שבאמצעותן נברא העולם."

הנשיא הוסיף ואמר: "בתקופה שמקדשת מעשים, בתקופה שהציפייה המרכזית בה היא לתנועה תמידית ומהירה, יש משהו כמעט חתרני וחשוב מאין כמותו בלהיזכר שאנחנו לא רק "עם הספר", אלא אנחנו קודם כל, עם המילה. עם שגרעין הליבה של ההיסטוריה, התרבות והאמונה שלו הוא מילים בעברית. העם הזה הצליח באורח מעורר פליאה לחזור מגלויות רבות אל מולדתו ולהקים בה שוב מדינה ריבונית. אך באופן מעורר השתאות לא פחות, העם הזה הצליח להחיות מחדש את שפתו, דבר שאין לו אח ורע בעולם."

הנשיא ציין: "בואו נשמור על העברית ובואו נמשיך להחיות אותה. זו המחויבות שלנו. כדי שהיא תמשיך להיות השפה הזו שכמו עוף החול, קמה לתחיה מתוך אפרה והפכה לשפה חיה, מדוברת, מובנת מאליה למי שנולדים לתוכה. פלא תמידי למי שמכירים את ההיסטוריה – העברית, היהודית, הישראלית."

 

מרינה רוזנברג קוריטני, ראשת המחלקה לעידוד עליה בהסתדרות הציונית העולמית הוסיפה: "אנחנו בונים גשרים מישראל אל הקהילות היהודיות בתפוצות. גשרים של ידידות והבנה, גשרים של אמון וקירוב לבבות. ואנחנו מצליחים לקיים מידי שנה למעלה מרבע מיליון מפגשים עם יהודים בכל רחבי העולם. אחד הגשרים החשובים ביותר הוא גשר השפה. אני שמחה לבשר שמהשקת הפרויקט בשנת 2015, הצלחנו להפעיל למעלה מ 1500 כיתות עברית בצרפת, אנגליה, בלגיה, מרוקו, ברזיל, ארגנטינה, פנמה, צ'ילי אורוגוואי, מקסיקו, וקנדה, והיד עוד נטויה"

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כוחות מד"א ערוכים לאבטח רפואית את מרתון Winner ירושלים
מרתון Winner ירושלים, על מקציו השונים, יוזנק ביום ו' (17.4)...
מהמקום שבו הכול נעצר, לבמה של מדינה שלמה
כשנתיים וחצי לאחר הטבח ב-7 באוקטובר, עמרי סאסי, ממפיקי מסיבת...
"סדקים של אור" מחווה לרונית אלקבץ
בערב תוקרא יצירתה הקולנועית כטקסט ספרותי הפתוח לפרשנויות, ויוארו הרבדים...
תערוכה חדשה במוזיאון ישראל: "כשהמילים נאלמות, האמנות הופכת לשפה" התערוכה המציגה את תהליכי השיקום של לוחמי "חרבות ברזל" מחוות החוסן "ורטיגו"
מוזיאון ישראל, בשיתוף חוות החוסן "ורטיגו", מציג תערוכה ייחודית המעניקה...
מסקר שערכה עמותת 'הראש הכרוני שלי' עולה: מעל למחצית מחולי המיגרנה מדווחים על עלייה בתדירות ההתקפים מאז תחילת המלחמה וכ 90% נאלצו להיכנס למרחב מוגן בזמן התקף כ 9% מהמשיבים הם תושבי ירושלים והסביבה
פייגא מרקס, יו"ר עמותת 'הראש הכרוני שלי': "ממצאי הסקר מוכיחים...
מלחמת יש ברירה
אלו ימים לא פשוטים, אלו ימים בהם אנו מתמודדים עם...
איך לקבל פטור ממס הכנסה לנכים בצורה אפקטיבית
סוגי תו נכה סוגי תו נכה הם כלי חשוב לכל אדם...
מוזיאון ידידי ישראל בירושלים ממשיך לפעול גם בימים אלה ויפעל גם בפסח בהתאם להנחיות פיקוד העורף
מוזיאון ידידי ישראל, מהאתרים החווייתיים והמרגשים בירושלים, מודיע על פתיחתו...
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה בין שר החוץ של ישראל לבין שר החוץ של צרפת
מלון "המלך דוד" בירושלים, מרשת מלונות דן, אירח את הפגישה...
המוקדנים של מד"א שהגיעו להציל חיים בזירת נפילת הטיל בבית שמש
אלעד ומאיר, שניהם קצינים במוקד הארצי של מד"א ותושבי בית...
דילוג לתוכן