כנסת ירוקה – עיריית ירושלים אישרה את הרחבת משכן כנסת ישראל

כנסת ירוקה – עיריית ירושלים אישרה את הרחבת משכן כנסת ישראל
קרדיט למשרד פלג אדריכלים.

תכנית ההרחבה מתבססת על תכנון ירוק וסביבתי

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "אנו מברכים על תוכנית הבאה לחזק את המוסדות הלאומיים בעיר הבירה של מדינת ישראל. עיבוי והרחבת משכן כנסת ישראל, בית הנבחרים הלאומי שלנו

הוא בעל חשיבות עליונה, לצד הפיכתו למבנה 'ירוק', מיטיב עם הסביבה ומהווה ראש חץ לשאר משרתי העם. נמשיך ונירתם לכל הצרכים של גורמי הממשל בעיר לצורך עבודה נוחה, יעילה ותורמת עבור אזרחי ישראל".

הרחבת הכנסת
קרדיט למשרד פלג אדריכלים.

הוועדה המקומית לתכנון ובניה בראשות מ"מ ראש העיר, אליעזר ראוכברגר אישרה את הרחבת משכן כנסת ישראל.

בהחלטתה, ממליצה הוועדה המקומית לוועדה המחוזית להפקיד תוכנית המאפשרת הרחבות עתידיות למשכן כנסת ישראל המתבססות על תכנון מקיים, ירוק וסביבתי, שיבוא לידי ביטוי בין היתר באמצעים כמו: בניה שתעמוד באופן המחמיר ביותר ובהצטיינות בתקן הישראלי לבניה ירוקה, בניה משמרת מים להשבת מי הגשמים חזרה לקרקע, תכנון הבניין בדרך שישמור על חיסכון אנרגטי בכל מערכות האוויר והחשמל, שימוש במרכז אנרגיה – בגז טבעי. בנוסף, על גבי חלק מהגגות תישתל צמחיה ויהיו מקומות לישיבה, מנוחה ותצפית ועל חלקם יוצבו מתקנים לשימוש באנרגיה סולארית. כמו כן, בפעולות הגינון יקפידו על שימוש בצמחיה מקומית המאפיינת את הרי ירושלים.

הרחבת הכנסת
קרדיט למשרד פלג אדריכלים.

היקפי הבינוי המוצעים מאפשרים הכפלת היקפי הבינוי הקיימים במשכן הכנסת, תוך שמירה על המאפיינים הייחודיים של המקום. תוספות הבינוי ישמשו להקמת בניינים חדשים מדרום לבניין הכנסת הקיים לטובת: לשכות חדשות לחברי הכנסת, משרדי מנהלה, מטבחים וחדרי אוכל, חדרי וועדות, מלונית, משרדי וועדת הבחירות המרכזית וכו'.

התוכנית תכלול גם הוראות ייחודיות הנוגעות לשימור מבנה משכן הכנסת המקורי, בהיותו ייחודי אדריכלית ובהתחשב בחשיבותו הלאומית וההיסטורית. אלה יעסקו בעיקר בחשיבות הנצפות של המבנה המקורי, תוך ציון נקודות תצפית מחייבות ו/או גבהים מחייבים, כך שהבינוי החדש לא יסתיר את המבנה המקורי.

עקרונות התכנון לתוספות הבינוי מציגים "מרקם שטיח" המשתפל על הטופוגרפיה עם חצרות פנימיות בדומה להרחבות שנעשו למשכן הכנסת לפני מספר שנים ע"י אדר' נחום מלצר.

הרחבת הכנסת
קרדיט למשרד פלג אדריכלים.

התוכנית מציעה שמירה על הכניסה המקורית מצפון דרך רחבת משכן הכנסת הטקסית, וכן תוספת 2 כניסות חדשות להולכי רגל- אחת ממערב, בסמוך לתחנת רכבת קלה עתידית מול הספריה הלאומית שנמצאת בתהליך בניה, וכניסה נוספת מדרום, בסמוך למיקום הנוכחי של "שעון הפרחים". כמו כן, התוכנית מציעה כניסה תפעולית לרכבים בשיפולי הקרקע בדרום מזרח, בסמוך לגן סאקר.

מתכנני הרחבת הכנסת הינם פלג אדריכלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה לשגרירים היוצאים לשליחות דיפלומטית: "אין ספק שנושא החזרת החטופים הוא הראשון במעלה. זה צריך להיות המאמץ החזק והמשמעותי ביותר"
"אין דבר חשוב יותר מאשר להביא תוצאה שמשמעותה הצלת חיים...
הדוח השנתי של נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה: ירושלים מובילה עם מספר התלונות לנפש הגדול ביותר
ירושלים שיאנית התלונות לשנת 2024 מבין הרשויות המקומיות, עם 455...
סיפורם של זוג קשישים תושבי ירושלים ופרויקט התנדבותי מקסים ומרגש
אהבה, כלבה ושלוש מלאכיות צעירות: הסיפור של יהודה ויהודית מירושלים כשפרויקט...
נשיא המדינה נפגש עם ראש הממשלה לפני המראתו לוושינגטון
נשיא המדינה יצחק הרצוג, נועד הבוקר, יום ראשון, י׳ בתמוז,...
רחפן אוטונומי לשיפור רמת הניקיון בסביבות פתוחות ומשחק גיימינג ליצירת סימולציות קרב
אלו המיזמים הזוכים במסגרת ה"דמו דיי" של אקסלרטור AtoBe של...
קיץ של הופעות וחוויות לכל המשפחה במלונות דן בירושלים
גיא אדירן, מנכ"ל מלונות דן באזור ירושלים פתח את אירועי...
מתכוננים לאירוע בכל גיל- בקליניקה שיש בה הכל
אם גם אתם מתכננים אירוע בתקופה הקרובה וודאי אתם מבררים...
שמלות כלה בעיצובים ייחודיים ומדויקים
הבחירה בשמלת כלה היא אחת המשימות החשובות ביותר בהכנות לחתונה,...
פתרונות מתקדמים לתחזוקת מעליות: שמירה על הבטיחות והיעילות
מעליות נמצאות בשימוש תדיר ושוטף בחיים של כולנו, ובניינים רבים...
הפקות ותפאורה לאירוע מושלם
ארגון והפקת אירוע מוצלח הוא תהליך המשלב תכנון קפדני, יצירתיות...
דילוג לתוכן