זוגיות היא הדדיות. בזוגיות טובה באמת כל ההחלטות החשובות מתקבלות במשותף, מתוך מחשבה על טובת שני הצדדים וגם על בסיס ראייה לטווח ארוך. זו גם הסיבה להמלצה על צוואה הדדית לזוגות (כולל ידועים בציבור), וככל שיש יותר צוואות מהסוג הזה כך הופכת לנפוצה יותר השאלה האם אפשר לבטל צוואה הדדית. בכתבה זו תמצאו תשובה מפורטת.
כששני בני הזוג עדיין בחיים
כששני בני הזוג שחתומים על הצוואה ההדדית עדיין בחיים, הביטול שלה פשוט: מי שרוצה לבטל את הצוואה פשוט מודיע לצד השני שהצוואה לא תקפה יותר. ההודעה על ביטול צוואה הדדית חייבת להיות בכתב. אין צורך לנמק, לצד השני אין דרך להתנגד, ובכל מקרה חשוב מאוד להכין צוואה חדשה (המלצה שרלוונטית כמובן לשני בני הזוג).
שימו לב: גם אם בצוואה מופיע סעיף שאוסר על ביטולה, ניתן לעשות זאת. על-פי חוק הזכות לבטל אינה ניתנת לוויתור, כך שסעיף כזה אינו חוקי ולא ניתן להפעיל אותו. כשעורכים צוואה הדדית באמצעות עורך דין לענייני צוואה עם ניסיון, מן הסתם הוא לא יכלול מראש סעיף כזה.
כשרק אחד מבני הזוג בחיים
ביטול צוואה הדדית אחרי שבן הזוג הראשון הלך לעולמו הוא כבר פעולה מורכבת יותר, אם כי אפשרית. אם העיזבון לא חולק עדיין, האלמן או האלמנה נדרשים לוותר על החלק שלהם ורק לאחר הוויתור הצוואה ההדדית מתבטלת. אם כבר חולקו הנכסים שבעיזבון, האלמן או האלמנה יצטרכו להחזיר את מה שקיבלו ליורשים האחרים. רק לאחר מכן יכול בן הזוג שנשאר בחיים לבטל את הצוואה ההדדית, וליתר דיוק את החלק שרלוונטי לעתיד, כלומר חלוקת הנכסים שלו לאחר שגם הוא ילך לעולמו.
לנוכח המורכבות של ביטול צוואות הדדיות לאחר שאחד מבני הזוג כבר נפטר, חשוב במיוחד להיעזר בשירות של עורך דין שזו המומחיות שלו. צוואות וירושות הן תחום המומחיות העיקרי של משרד עורכי דין רפאל יצחק. כל השירותים המשפטיים ניתנים מתוך מודעות לגודל האחריות, בהתאמה אישית מלאה וגם בזמינות גבוהה.