טכנולוגיה חדשנית במרפאת כללית סמייל בקרית יובל בירושלים:

טכנולוגיה חדשנית במרפאת כללית סמייל בקרית יובל בירושלים:
קרדיט צילום ד"ר חגי סלוצקי: אילן בשור

הדמיה תלת מימדית של מבנה הפנים והשיניים המזרזת, מייעלת ומשפרת תהליך בניית כתרים לשיניים

מרפאת כללית סמייל בקרית יובל בירושלים משיקה שירות של סריקה אינטרה-אוראלית דיגיטלית, המשמשת לבניית כתרים לשיניים בדיוק מירבי ובזמן קצר. עד היום נדרשו מספר מפגשים, עד ארבעה (!) במרפאת השיניים לשם בניית כתר לשן במקרה של השלמה אסתטית, שיקום שתל או כל שן אחרת שנזקקת לכתר. זאת על מנת למדוד ולהתאים את הכתר. הטכנולוגיה החדשנית מקצרת את התהליך ומאפשרת דיוק מקסימלי בהתאמת כתרים.

קרדיט צילום ד"ר חגי סלוצקי: אילן בשור

המכשיר החדשני סורק את חלל הפה ומצלם 3,000 צילומים בדקה ומייצר מה שרופאי השיניים מכנים "תעודת זהות ביומטרית של הפה". בהתאם לממצאי הסריקה יוצרים דגם ממוחשב של חלל הפה והשיניים, המסייע לטכנאי השיניים לבנות כתר קבוע בזמן קצר ולסיים את התהליך בשני מפגשים בלבד. 

במכשיר החדיש יש שלוש מצלמות זעירות וסורק אינטרה אוראלי. 

שלב הסריקה: המצלמות סורקות את השן או את האזור שיש לשחזר ממספר זויות וצדדים וכך יוצרות צילום קליני מדויק של השן וחלל הפה. התהליך לא כרוך בכאב או תחושת אי נוחות כלשהי והנתונים מועברים למחשב.

ייצור מודל: בשלב השני מייצר המחשב מודל של כתר לשן בהתאם לנתונים שקיבל. בנוסף לדיוק ולנוחות, המחשב יכול תוך כדי התהליך לאבחן ולהתריע על בעיה כלשהי במבנה השיניים או הפה שיש לקחת בחשבון בעת התאמת הכתר. המודל מיוצר על ידי חריטה ממוחשבת בחומרים קרמיים שאין בהם מתכת. בשלב השלישי מרכיבים את הכתר בפיו של המטופל. 

הכנת הבסיס: הנתונים מועברים כאמור למחשב שמייצר מהם מודל של הכתר. המודל והנתונים נשלחים בצורה דיגיטלית ומאובטחת למעבדה ושם יוצרים חריטה ממוחשבת של היצירה השיקומית בחומרים קרמיים שאינם מכילים מתכת. היתרון של המחשב, בנוסף לדיוק והנוחות הוא העובדה שהוא יכול לבחון, לזהות ולהתריע כבר בשלב הזה טרם בניית הכתר בשיניים אם שקיימת בעיה כלשהי במידות הפה – למשל אם לא קיים רווח מספיק בין השיניים.

הרכבת השן: בסופו של התהליך הקצר במעבדה, מרכיבים את היצירה השיקומית בפה של המטופל. התהליך החדש מאפשר להגיע לתוצאה מושלמת, אסתטית ומדויקת והמטופלים נהנים משיניים חדשות ברמת התאמה גבוהה בזמן קצר ועם נוחות מקסימלית. היתרון המשמעותי ביותר הוא שבטיפול בטכנולוגיה הזאת לא נדרש לחזור ולבצע התאמות ומדידות נוספות של הפה מלבד המדידה והצילום הראשוני.

הטכנולוגיה החדישה מתאימה לטיפולי שחזור אסתטיים גם במקרים של שחזור שן מחומר קרמי בצבעי שן שנדרש במקרים של השלמת שן אחת, כתרים לצורך שיקום שיניים בכל הפה או בניית כתר שמתפקד כגשר במקרה של חוסר בשן, בניית כתרים קרמיים עבור שיקום שתליים דנטליים או ייצור גשר זמני מדויק. ההדמיה התלת מימדית יכולה לשמש גם במקרה שמעוניינים לפני או אחרי טיפול ליישור שיניים לקבל תמונה מלאה של השיניים וחלל הפה.

ד"ר חגי סלוצקי, הרופא הראשי של רשת כללית סמייל סיפר על השינוי שהביאה השיטה החדשה: "הטכנולוגיה החדשה יוצרת מהפיכה של ממש בתחום רפואת השיניים. סריקה אינטרה-אוראלית דיגיטלית שהוכחה כיעילה, מהירה ומדויקת יותר מהשיטה הוותיקה מקצרת ומדייקת את עבודת רופאי השיניים ומבטיחה למטופלים תוצאות מדוייקות ואיכותיות בזמן קצר".

לפרטים נוספים: https://www.clalitsmile.co.il/treatments/aesthetics/intraoral-digital-scan/?ref=buypost_jerusalem&BID=15196&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=buypost_jerusalem

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
הצעד הראשון לעולם המטבעות הדיגיטליים
עולם הקריפטו, שמייצג את מהפכת הכלכלה הדיגיטלית, מציע אינספור הזדמנויות...
החשיבות של מכירת רכבים יד 2
בעת בחירת רכב חדש, האופציה של מכירת רכבים יד 2...
הטעמים המדהימים של פולי קפה
פולי קפה - הדרך המושלמת לקפה איכותי כדי ליהנות מקפה איכותי...
איך להתמודד עם כאבים ודלקות: פתרונות טבעיים ויעילים
מהו כאב בעצם הזנב וכיצד להתמודד איתו? כאב בעצם הזנב הוא...
הכינו את היוקרה למשרד הפרטי שלכם
עד היום המשרד שלכם לא היה מספיק מיוחד ויוקרתי? הוא...
גלו את הקסם של עיצוב פנטהאוז עם סטודיו מקצועי
עיצוב פנטהאוז: אפרטי ייחודיות שמשנה חיים עיצוב פנטהאוזים אינו משמש רק...
פתרונות גיוס והשמה בראשון לציון
חיפוש עובדים מקצועיים ואמינים הוא אתגר משמעותי בשוק העבודה המודרני....
גלו את קסם העץ: סדנאות וקורסים לכל אחד
סדנת עץ: הזדמנות ליצירתיות בלתי מוגבלת אין דבר שמשווה לתחושת השקט...
הכרית שלא תוכלו להרים ממנה את הראש
אתם ישנים לא טוב בלילה והאמת היא, שכל בוקר אתם...
פינוי דירות מוזנחות בירושלים: אתגר עירוני שלא מדברים עליו מספיק
בעיות אגרנות, דירות נטושות ותנאי מגורים ירודים: כך מתמודדים אנשי...
דילוג לתוכן