הצעה לסדר שעלתה במועצת העיר ירושלים על ידי התעוררות

הצעה לסדר שעלתה במועצת העיר ירושלים  על ידי התעוררות
קרדיט: Pixabay

לכבוד: מר משה ליאון, ראש העירייה

הצעה לסדר מאת: 

יובב צור, חבר מועצת העיר, התעוררות בירושלים

עופר ברקוביץ, חבר מועצת העיר, יו"ר התעוררות בירושלים

עינב בר-כהן, חברת מועצת העיר, התעוררות בירושלים

אלעד מלכא, חבר מועצת העיר, התעוררות בירושלים

אדיר שוורץ, חבר מועצת העיר, התעוררות בירושלים

ימית יואלי-אלה, חברת מועצת העיר, התעוררות בירושלים

 

בנושא: התנגדות לתוכנית רכס לבן

רקע כללי:

תכנית מס' 101-0387449 – שכונת "רכס לבן", הינה תוכנית להקמת שכונית מגורים חדשה בדרום מערב ירושלים על השטח הפתוח של מורדות רכס לבן. התוכנית בהיקף של כ-4,700 יחידות-דיור, 290 יחידות דיור מוגן, מלונאות, שטחים ציבוריים, תעסוקה ומסחר, ועוד. התוכנית עתידה להתבצע על כ-841 דונם, שהם כ-20% משטח המחשופים הלא-בנויים ברכס – שטחים בעלי ערכי טבע ומורשת שלא יסולאו בפז. שטח התוכנית מהווה מרחב חיוני להמשך הימצאות המסדרון האקולוגי של נחל רפאים, שהכרחי לקיום ולתנועת בעלי החיים בסביבה – אזור שממילא הצטמצם בעשורים האחרונים. גם תשעת המעיינות הקיימים באזור, וביניהם גם עין לבן, שמהווה עבור רבים את חוף הים של ירושלים, נמצאים בסכנת ייבוש והיעלמות. מימוש תוכנית הבנייה של שכונת רכס לבן עתידה לפגוע בטבע, בנוף ובמורשת תרבותית-היסטורית הקיימת באזור – מה שיוביל לפגיעה אנושה בפוטנציאל האזור כמרחב איכות לטיול, בילוי ונופש בחיק הטבע.

הפגיעה בשטחים הירוקים אינה מהווה פגיעה רק פגיעה אקולוגית, חברתית ותרבותית, אלא עשויה גם להוות סכנה בריאותית לתושבי העיר. בנייר עמדה שהגיש איגוד רופאי בריאות הציבור לוועדת הפנים והסביבה שדנה בעתידו של רכס לבן, הודגש הקשר בין חשיפה לשטחים ירוקים בעיר לבין שיעורים נמוכים יותר של תמותה ומחלות קשות בקרב תושביה.

צפויה אף נסיגה בפיתוח השכונות הקיימות בעיר, ובעיקר באלה הסובבות את השטח המיועד לפיתוח. התוכנית תסיט משאבים ציבוריים אדירים החיוניים להתחדשות הליבה הפנימית של העיר. שכן, עלויות הפיתוח הגבוהות של התוכנית יוצאו מהכיס הציבורי ויהיו על חשבון השכונות שכבר קיימות בעיר, אשר זקוקות נואשות לתקציבים נוספים מהעירייה בכדי לחזק את התשתיות הקיימות. 

יש לזכור כי מימוש תוכנית זו עלול להוות יריית הפתיחה לקידום תוכניות בנייה נוספות סביב רכס לבן ומערבה לו. מדובר באפקט הדומינו; אישור התוכנית אינו מסתכם רק בהרס של אותם 841 דונם, אלא מסכן גם שטחים ירוקים נוספים הסובבים את העיר – סובב עין כרם, יער אורן, הר חרת ומצפה נפתוח. 

רכס לבן מהווה סמל ירושלמי מובהק, מופת לעיר שאינה רק מאופיינת בהתקדמות טכנולוגית והתחדשות עירונית, אלא גם כזו הדואגת לשמירה על שטחים פתוחים ונופים ירוקים לרווחתם של כלל המגזרים המרכיבים אותה. כל ילד וילדה שגדלו בעיר מכירים את האזור, טיילו בשביליו וטבלו במעייניו. 

בימים אלו נידונה התוכנית בוועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, העומדת בפני החלטה גורלית על עתידו של רכס לבן. הלחץ של הציבור הרחב הצליח לחדור גם לדיונים של ועדת הערר, וקריאה של מועצת העיר ירושלים ושל העומד בראשה למניעת ההרס של השטחים הירוקים והמעיינות החיים עשויה להשפיע על החלטת הוועדה ולמנוע את ההרס המיותר. למען הדורות הבאים, מחובתה של עיריית ירושלים למנוע את תחילת הבנייה ברכס לבן ולפעול למען פיתוח האזור והנגשתו לתושבי ומבקרי העיר. 

הצעת ההחלטה:

מועצת העיר ירושלים תקרא לגניזת תוכנית הבנייה של שכונת המגורים ברכס לבן.

 

                                                                                                                בברכה,

                                                                                                                 יובב צור

                                                                                                                 סיעת התעוררות בירושלים

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
כך מבקשים להחזיר את מרכז ירושלים ללב החיים העירוניים: פרויקט "חצרות שלם" מציג מודל חדש של קהילתיות ואלפי מ"ר של מרחבים ציבוריים
בערב עיון מקצועי שנערך השבוע הוצגו בהרחבה אתגרי מרכז העיר...
בישראל בונים לגובה, הירושלמים מעדיפים את זה אחרת
לאורך השנים מתנהל בירושלים דיון מתמשך סביב אופן הבנייה בעיר...
ירושלים עומדת בצומת: למה ההתחדשות העירונית בעיר היא לא מותרות- אלא הכרח קיומי
ירושלים היא עיר של ניגודים. עיר עתיקה שבה ההיסטוריה חיה...
רגע היסטורי בעולם היהודי – לאחר שנים שלא פעל, חוזר בית שמואל, מוסדו הותיק של האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת בלב ירושלים ומביא בשורה לציבור הרחב
האיגוד העולמי ליהדות מתקדמת (WUPJ - World Union for Progressive...
השקעות נדל"ן חכמות בפורטוגל ואוקראינה
דירה להשקעה בפורטוגל – ההזדמנות המשתלמת פורטוגל הפכה לאחרונה ליעד פופולרי...
פרויקט הקו הכחול - תחילת העבודות במקטע המלך ג'ורג': עיריית ירושלים, צוות תחבורה לירושלים, מוריה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, אגף החשב הכללי ומשרד האוצר מודיעים על תחילת העבודות ברחוב המלך ג'ורג' ורחוב שטראוס בירושלים.
במסגרת פיתוח הקו הכחול, החל מיום ב', ה-15.9.2025 יחלו העבודות...
השקעות נדל"ן בעולם – הזדמנויות ואפשרויות
השקעות בפורטוגל: פוטנציאל צמיחה אדיר     פורטוגל הפכה ליעד מבוקש למשקיעים בתחום...
עיצוב פנטהאוז לעיצוב מושלם
עיצוב פנטהאוז מרהיב: לחיות את החלום עיצוב פנטהאוז איננו רק...
עיצוב פנים לבית: איך להפוך את הבית שלכם ליצירת אמנות?
כאשר אנחנו מדברים על עיצוב פנים לבית, אנו מדברים על...
פינוי דירות בצורה מקצועית ואנושית
חשיבותו של פינוי דירות אגרנים פינוי דירות אגרנים הוא תהליך שמצריך...
דילוג לתוכן