במטבחים גדולים, איכות האוויר יכולה להשפיעה על הפעילות במטבח והבטיחות. מרכיב מרכזי בשמירה על אוויר נקי וסביבה בטוחה במטבח הוא מנדף למטבח תעשייתי. תפקידו המרכזי באוורור אזורי הבישול על ידי שאיבת עשן, ריחות ושומן שיכולים גם לגרום לשריפה בשילוב של חומרים דיליקים אוויר חם וגז. עם זאת תפקיד מערכות אלו תלוי במידה רבה בתכנון, תחזוקה, התקנה נכונה ושמירה על המנוע המנדף. יש להבין ברמה הבסיסית על פעילותם של מנועים בתוך מנדפים, איך בעיות עשויות לקרות למנוע.
איך פועל המנוע?
מנוע למנדף, הוא לב המערכת, ופועל כדי להבטיח יניקה של העשן כלפי חוץ. המנוע שואב את עשן הגריל, עשן, אדים, חלקיקי שומן וריחות הנוצרים במהלך הבישול. האוויר עובר דרך המסננים שלוכדים את אותם חלקיקים. האוויר נפלט אל מחוץ למטבח, תוך יצירת לחץ המסייע לזרימה רציפה של אוויר לתוך המערכת. תהליך זה חיוני לשמירה על איכות האוויר ומניעת הצטברות של חומרים. יעילותו של המנוע תלוי בעוצמתו ותחזוקה. תקלות במנוע יכולות להתרחש במגוון סיבות. בעיה אחת שכיחה היא התחממות יתר, הנובעת לרוב מהצטברות שומן ולכלוך החוסמים את זרימת האוויר ומעמיסים על מנוע המפוח. רעשים מוזרים, כגון חריקות או רעידות, עשויים להעיד על בעיות מכניות, כמו מיסבים שחוקים ויכולים להוביל לכשל מנוע אם לא יטופלו במהירות. בנוסף, בעיות חשמליות עלולות לגרום למנוע לתפקד בצורה לקויה או לא לתפקד כלל. תקלות אלו מהוות סיכוני אש משמעותיים והוצאות תיקון יקרות יכולות להימנע ע"י תחזוקה שוטפת, הכוללת ניקיון ובדיקות היכולות לאתר את הבעיות בשלב מוקדם.
תהליך התקנת מנדפים
התקנת מנדפים הינה משימה הדורשת דיוק ומומחיות. תהליך זה מתחיל בהערכה ומדידה של מתווה המטבח כדי לקבוע את המיקום האופטימלי עבור המנדף. יש להתקין את המנדף בגובה הנכון כדי להקל על לכידת עשן יעילה. לאחר מכן, מתקינים את המנוע ותעלות האוורור הדורשים ניסיון על מנת להבטיח שאיבה של העשן ואדים הנוצרים מתנורי המטבח. בנוסף, יש לבצע חיבורים חשמליים, תוך הקפדה על תקני בטיחות, להתאים את מנדף ומנוע המפוח בגודל וביכולת הדרושים לצרכי המטבח. כמו גם התקנת מערכות כיבוי אש ותעלות אוורור, יידרשו בדיקות תקופתיות כדי לוודא כי ההתקנה עומדת בכל תקני הבטיחות. מתקינים מקצועיים מכירים תקנות אלו, מה שהופך את המומחיות שלהם לחיונית. תהליך התקנת מנדפים למטבח תעשייתי הינו מורכב ודורש תכנון קפדני, ידע טכני והקפדה על תקני בטיחות. על ידי הפקדת משימה זו בידי "בלקו מערכות" למסעדות ומטבחים תעשייתיים יכולים להיות רגועים שמערכות האוורור שלהם יהיו בטוחות, עומדות בתקנות ותורמות לסביבת עבודה נעימה מכל הבחינות.