היה היה פעם בירושלים: המחזמר האהוב "אל תוך היער", מביא את קסם האגדה לבירה

היה היה פעם בירושלים: המחזמר האהוב "אל תוך היער", מביא את קסם האגדה לבירה
צילום: תבל גלעד

המחזמר האהוב של סטיבן סונדהיים, "אל תוך היער", יעלה בירושלים, הפקה משותפת של תיאטרון האינקובטור ותיאטרון סטארקצ'ר.

המחזר משכתב כמה מסיפורי האגדות המוכרים ביותר של האחים גרין, סינדרלה, ג'ק ואפון הפלא, כיפה אדומה ורפונזל, על מנת להזהיר מפני ההשפעות של הסיפורים אותם אנו מורישים לדורות הבאים.
המוסיקה הסוחפת והטקסטים השנונים שנכתבו על ידי סטיבן סונדהיים, והמחזה האייקוני מאת ג'יימס לפיין, הופכים את "אל תוך היער" לעיבוד מחודש ומבריק לסיפורי האגדות הקלאסיים הכולל שירים אהובים, כמו "ענקים בשחקים", "על מדרגות הארמון", "חצות אחרון" ו"ילדים יקשיבו".

"'אל תוך היער' מתרחש על רקע סיפורי האגדות המוכרים בתרבותנו של האחים גרים, אך המחזמר מתרחב הרבה מעבר לעיבודים בסגנון דיסני ומביע ביקורת חברתית חזקה על סוג הסיפורים שאנו מספרים לילדינו," אומרת יעלי גרינבלט, הבמאית של ההפקה, "אגדות לא נועדו רק לשעשע, אלא חשוב מכך, להנחיל ערכים, נורמות חברתיות וקודים מקובלים של התנהלות.
אל תוך היער, 2-16 במרץ, ז'ראר בכר, ירושלים

המחזמר האהוב של סטיבן סונדהיים, "אל תוך היער", יעלה על במות ירושלים, ב 2-16 במרץ, הפקה משותפת של תיאטרון האינקובטור ותיאטרון סטארקצ'ר.
הקלאסיקה משנת 1987 משכתבת כמה מסיפורי האגדות המוכרים ביותר של האחים גרין, סינדרלה, ג'ק ואפון הפלא, כיפה אדומה ורפונזל, על מנת להזהיר מפני ההשפעות של הסיפורים שאנו מורישים לדורות הבאים. עם המוסיקה הסוחפת והטקסטים השנונים,שנכתבו על ידי סטיבן סונדהיים, והמחזה האייקוני מאת ג'יימס לפיין, הופכים את "אל תוך היער" לעיבוד מחודש ומבריק לסיפורי האגדות הקלאסיים הכולל שירים אהובים,
כמו "ענקים בשחקים", "על מדרגות הארמון", "חצות אחרון" ו"ילדים יקשיבו".

בממלכה רחוקה דמיונית, אופה צנוע ואשתו מבקשים להסיר את הקללה שהוטלה על ביתם על ידי מכשפה זקנה. במסעם להסרת הקללה המכבידה, על השניים להשיג מספר פריטים מיוחדים, מה שמצליב את דרכם של השניים עם זו של דמויות אגדיות כמו כיפה אדומה, לכלוכית, ג'ק ורפונזל. אך, בדיוק כאשר נדמה שמשאלותיהם של כולם התגשמו, אנו מגלים שהחיים באושר ועושר להם ייחלו הם רק המערכה הראשונה בסיפור סבוך בהרבה.

"'אל תוך היער' מתרחש על רקע סיפורי האגדות המוכרים בתרבותנו של האחים גרים, אך המחזמר מתרחב הרבה מעבר לעיבודים בסגנון דיסני ומביע ביקורת חברתית חזקה על סוג הסיפורים שאנו מספרים לילדינו," אומרת יעלי גרינבלט, הבמאית של ההפקה, "אגדות לא נועדו רק לשעשע, אלא חשוב מכך, להנחיל ערכים, נורמות חברתיות וקודים מקובלים של התנהלות.

המחזמר חוקר את השאלה: האם אנחנו אכן מעבירים לילדינו את הסיפורים הנכונים שמלמדים ערכים שבעינינו באמת מותאמים לדור הבא. 'היזהרו בדברים שאתם אומרים, ילדים יקשיבו,' אומר המחזמר, וקורא לנו להיות מודעים יותר לירושה התרבותית שאנו מעניקים להם. המחזמר חוזר לכמה מהפרטים המקוריים והידועים פחות בסיפורי האגדה הקלאסיים, וצולל עמוק לתוך הפסיכולוגיה של הדמויות המוכרות כדי לעסוק בנושאים כמו הורות, נישואין והתבגרות מנקודת מבט מודרנית, וכל זאת במסגרת עיבוד מתוק, קסום ומשעשע מאוד של הסיפורים עליהם גדלנו."

צילום: תבל גלעד

"עדיין, עבורי, המרכיב הסודי של המחזמר הוא השנינות של המוסיקה ושל הסיפור שלו," ממשיכה גרינבלט. "זו אחת ההצגות הטובות ביותר מבחינת הלחנה וכתיבה של המילים לשירים והמחזה. לאנשים רבים כל כך יש קשר אישי ורגשי אליו. אני חושבת שהמוסיקה מדברת אמת רגשית שרק סטיבן סונדהיים ידע לבטא בסגנון המוסיקלי הייחודי שלו. אחרי עשור של העלאת הצגות עבור הקהל הירושלמי, אנחנו בסטארקצ'ר חוגגים את שנת העשור שלנו באמצעות ההצגה הגדולה הזו, שבה יהיו תזמורת חיה, תפאורה משוכללת, אביזרים ותלבושות, והיא תוצג בתאטרון הגדול ביותר שהצגנו בו עד היום כדי ליצור חווית ברודוויי-ירושלים".

צוות ההפקה – בימאית: יעלי גרינבלט | מנהל מוסיקלי: אודי אהוד קנבל | עוזרת בימאית: נוריה לוי | כוראוגרפית: הלל חנוך | מנהלת הפקה: עומר יבין | תאפורה ועיצוב: דני פרידמן ועלי קפלן-וילדמן | מנהלת במה: אליאנה רוזנשיין | מפיק: ריצ'י מן | עוזרת מעצב תפאורה: קנדיס נימוף | מנהלת אביזרים: אידה ברגר

אל תוך היער, 2-16 במרץ, ז'ראר בכר, ירושלים

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך לבחור חברת הפקות אולטימטיבית לאירועים?
הפקת אירועים היא יישום טכנולוגי ויצירתי של אירוע המפעיל מגוון...
דניאלה וכסלר –תערוכת יחיד רטרוספקטיבה או תערוכה חדשה?
פתיחה חגיגית :יום שישי , ה- 6.6.2025 בשעה : 11:00 אוצרת...
נשיא המדינה יצחק הרצוג באירוע פרס ירושלים לאחדות
נשיא המדינה אירח את טקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח היום, יום רביעי, א׳ בסיון,...
בציר 40 - קרדיט צילום רונן רוזנבלט
"בציר 40 "- סדנת המחול ורטיגו מופעי קיץ 2025
במופע מרפרטואר הלהקה : "ורטיגו 20", "לידת הפניקס" , "מאנא",...
נשיא המדינה נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לזכר יהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים והניח זר היום, יום...
רשת H&O פותחת סניף דגל בקניון עזריאלי ירושלים בהשקעה הנאמדת בכ-4 מיליון ₪
הסניף ניפתח בקונספט חדשני המאגד תחת קורת גג אחת את...
מדברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בחוג התנ״ך שנערך לרגל יום ירושלים
״במשנה במסכת אבות, נאמר כי ׳על שלושה דברים העולם קיים...
מלון המלך דוד ירושלים צילום יורם אשהיים
רשת מלונות דן תציע לאורחיה כרטיסי טעימות זוגיים ייחודיים ובלעדיים בשווקים המובילים בישראל – שוק מחנה יהודה בירושלים, שוק הכרמל בת"א ושוק וואדי ניסנס בחיפה
כרטיסי הטעימות הזוגיים שמלונות דן יציעו לאורחים, בשווי 250 ₪...
איך למצוא את המדריכה הרוחנית המדויקת לנו
הנשמה תמיד מחפשת לגדול ולהתפתח ובאופן טבעי, כאשר אנחנו מחפשים...
קפה DIA חוגג את יום ירושלים עם מנה חדשה: מגש בוקר ירושלמי וחידת סלנג מקורית
אז איך אומרים בירושלמית לאפה, ליקריץ וסוכריה על מקל? לרגל...
דילוג לתוכן