היה היה פעם בירושלים: המחזמר האהוב "אל תוך היער", מביא את קסם האגדה לבירה

היה היה פעם בירושלים: המחזמר האהוב "אל תוך היער", מביא את קסם האגדה לבירה
צילום: תבל גלעד

המחזמר האהוב של סטיבן סונדהיים, "אל תוך היער", יעלה בירושלים, הפקה משותפת של תיאטרון האינקובטור ותיאטרון סטארקצ'ר.

המחזר משכתב כמה מסיפורי האגדות המוכרים ביותר של האחים גרין, סינדרלה, ג'ק ואפון הפלא, כיפה אדומה ורפונזל, על מנת להזהיר מפני ההשפעות של הסיפורים אותם אנו מורישים לדורות הבאים.
המוסיקה הסוחפת והטקסטים השנונים שנכתבו על ידי סטיבן סונדהיים, והמחזה האייקוני מאת ג'יימס לפיין, הופכים את "אל תוך היער" לעיבוד מחודש ומבריק לסיפורי האגדות הקלאסיים הכולל שירים אהובים, כמו "ענקים בשחקים", "על מדרגות הארמון", "חצות אחרון" ו"ילדים יקשיבו".

"'אל תוך היער' מתרחש על רקע סיפורי האגדות המוכרים בתרבותנו של האחים גרים, אך המחזמר מתרחב הרבה מעבר לעיבודים בסגנון דיסני ומביע ביקורת חברתית חזקה על סוג הסיפורים שאנו מספרים לילדינו," אומרת יעלי גרינבלט, הבמאית של ההפקה, "אגדות לא נועדו רק לשעשע, אלא חשוב מכך, להנחיל ערכים, נורמות חברתיות וקודים מקובלים של התנהלות.
אל תוך היער, 2-16 במרץ, ז'ראר בכר, ירושלים

המחזמר האהוב של סטיבן סונדהיים, "אל תוך היער", יעלה על במות ירושלים, ב 2-16 במרץ, הפקה משותפת של תיאטרון האינקובטור ותיאטרון סטארקצ'ר.
הקלאסיקה משנת 1987 משכתבת כמה מסיפורי האגדות המוכרים ביותר של האחים גרין, סינדרלה, ג'ק ואפון הפלא, כיפה אדומה ורפונזל, על מנת להזהיר מפני ההשפעות של הסיפורים שאנו מורישים לדורות הבאים. עם המוסיקה הסוחפת והטקסטים השנונים,שנכתבו על ידי סטיבן סונדהיים, והמחזה האייקוני מאת ג'יימס לפיין, הופכים את "אל תוך היער" לעיבוד מחודש ומבריק לסיפורי האגדות הקלאסיים הכולל שירים אהובים,
כמו "ענקים בשחקים", "על מדרגות הארמון", "חצות אחרון" ו"ילדים יקשיבו".

בממלכה רחוקה דמיונית, אופה צנוע ואשתו מבקשים להסיר את הקללה שהוטלה על ביתם על ידי מכשפה זקנה. במסעם להסרת הקללה המכבידה, על השניים להשיג מספר פריטים מיוחדים, מה שמצליב את דרכם של השניים עם זו של דמויות אגדיות כמו כיפה אדומה, לכלוכית, ג'ק ורפונזל. אך, בדיוק כאשר נדמה שמשאלותיהם של כולם התגשמו, אנו מגלים שהחיים באושר ועושר להם ייחלו הם רק המערכה הראשונה בסיפור סבוך בהרבה.

"'אל תוך היער' מתרחש על רקע סיפורי האגדות המוכרים בתרבותנו של האחים גרים, אך המחזמר מתרחב הרבה מעבר לעיבודים בסגנון דיסני ומביע ביקורת חברתית חזקה על סוג הסיפורים שאנו מספרים לילדינו," אומרת יעלי גרינבלט, הבמאית של ההפקה, "אגדות לא נועדו רק לשעשע, אלא חשוב מכך, להנחיל ערכים, נורמות חברתיות וקודים מקובלים של התנהלות.

המחזמר חוקר את השאלה: האם אנחנו אכן מעבירים לילדינו את הסיפורים הנכונים שמלמדים ערכים שבעינינו באמת מותאמים לדור הבא. 'היזהרו בדברים שאתם אומרים, ילדים יקשיבו,' אומר המחזמר, וקורא לנו להיות מודעים יותר לירושה התרבותית שאנו מעניקים להם. המחזמר חוזר לכמה מהפרטים המקוריים והידועים פחות בסיפורי האגדה הקלאסיים, וצולל עמוק לתוך הפסיכולוגיה של הדמויות המוכרות כדי לעסוק בנושאים כמו הורות, נישואין והתבגרות מנקודת מבט מודרנית, וכל זאת במסגרת עיבוד מתוק, קסום ומשעשע מאוד של הסיפורים עליהם גדלנו."

צילום: תבל גלעד

"עדיין, עבורי, המרכיב הסודי של המחזמר הוא השנינות של המוסיקה ושל הסיפור שלו," ממשיכה גרינבלט. "זו אחת ההצגות הטובות ביותר מבחינת הלחנה וכתיבה של המילים לשירים והמחזה. לאנשים רבים כל כך יש קשר אישי ורגשי אליו. אני חושבת שהמוסיקה מדברת אמת רגשית שרק סטיבן סונדהיים ידע לבטא בסגנון המוסיקלי הייחודי שלו. אחרי עשור של העלאת הצגות עבור הקהל הירושלמי, אנחנו בסטארקצ'ר חוגגים את שנת העשור שלנו באמצעות ההצגה הגדולה הזו, שבה יהיו תזמורת חיה, תפאורה משוכללת, אביזרים ותלבושות, והיא תוצג בתאטרון הגדול ביותר שהצגנו בו עד היום כדי ליצור חווית ברודוויי-ירושלים".

צוות ההפקה – בימאית: יעלי גרינבלט | מנהל מוסיקלי: אודי אהוד קנבל | עוזרת בימאית: נוריה לוי | כוראוגרפית: הלל חנוך | מנהלת הפקה: עומר יבין | תאפורה ועיצוב: דני פרידמן ועלי קפלן-וילדמן | מנהלת במה: אליאנה רוזנשיין | מפיק: ריצ'י מן | עוזרת מעצב תפאורה: קנדיס נימוף | מנהלת אביזרים: אידה ברגר

אל תוך היער, 2-16 במרץ, ז'ראר בכר, ירושלים

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"תיבת נח" תערוכת יחיד לאמנית איריס בן יוסף בשדרות אלרוב ממילא ירושלים המתחם המקורה אוצרת : מיכל סדן בין התאריכים : 16.9-15.11.2025
זוגות זוגות הם פוסעים בסך , פסלי קרמיקה וחימר של...
סוכות עם 'ורטיגו' פסטיבל "מחול בכפר" שלושה ימים של אירוע מתמשך חגיגת תרבות בטבע – עם פעילות מיוחדת לילדים, אירועי מחול, מוזיקה וטעמים מקומיים 8–10 באוקטובר 2025 | חוה"מ סוכות בורטיגו – כפר אמנות אקולוגי, עמק האלה
פסטיבל "מחול בכפר" של 'ורטיגו' חוזר לשלושה ימים של אירוע...
נשיא המדינה ביקר באבו גוש: ״הלוואי שכל העולם יראה כיצד יהודים, מוסלמים ונוצרים יכולים לחיות כאן יחד באהבה ובכבוד״
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, כ״ב באלול,...
חוגגים את סוכות בירושלים: מלון התיאטרון מציע סוכה רחבת ידיים, שתשמש מרכז אירוח עם חוויה תרבותית, ירושלמית, עם אירועים לכל המשפחה.
הסוכה תהווה מוקד לאירועים אמנותיים ובמהלך חול המועד יערכו  בה...
תכנון טיולים לחוויות בלתי נשכחות בסרי לנקה
אחד מהצעדים החשובים ביותר לקראת חופשה מוצלחת הוא תכנון טיולים...
מתגייסים למען מילואימניקים לוחמים: מלון היוקרה בירושלים: מלון התיאטרון יארח לראש השנה חיילי מילואים ולוחמים כאות הוקרה למאמצם ופועלם
מלון היוקרה בירושלים, מלון התיאטרון, פותח את שעריו בראש השנה...
פרויקט הקו הכחול - תחילת העבודות במקטע המלך ג'ורג': עיריית ירושלים, צוות תחבורה לירושלים, מוריה, משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, אגף החשב הכללי ומשרד האוצר מודיעים על תחילת העבודות ברחוב המלך ג'ורג' ורחוב שטראוס בירושלים.
במסגרת פיתוח הקו הכחול, החל מיום ב', ה-15.9.2025 יחלו העבודות...
חוגגים את ראש השנה, סוכות וחגי תשרי בירושלים: מלון התיאטרון החדש והיוקרתי מציע חבילות מיוחדות לראש השנה וחגי תשרי ברוח המשלבת קולינריה, מסורת ואותנטיות ירושלמית יוקרתית
לכבוד חג סוכות תוקם סוכה רחבת ידיים, מהודרת ומעוטרת,  שתשמש...
רשת מלונות פתאל מרחיבה את פעילותה בירושלים ומשיקה את מלון בוטיק 'נוצ'ה' מקולקצייתFattal Colors למבוגרים בלבד בהשקעה של כ 150 מיליון ₪ לחוויית אירוח מיוחדת בלב עיר הבירה המשלבת היסטוריה, תרבות וחיי לילה
רשת מלונות פתאל גאה להכריז על פתיחתו של מלון נוצ'ה,...
רשת 'קיטשן בראסרי' מקבוצת גרג פותחת סניף בעיר מודיעין בהשקעה של 1.5 מליון ₪
מסעדת בראסרי כשרה למהדרין עם תפריט המשלב מנות חלביות ודגים,...
דילוג לתוכן