בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?

בדיקת שמיעה – מתי ניגש לבדיקה כזו?
אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

כשכואבות לנו השיניים, אנחנו מרגישים את זה וממהרים ללכת אל רופא שיניים, שאנחנו מרגישים שאנחנו לא רואים בצורה ברורה, חדה אנחנו יכולים לשים לב לכך ואז נלך לרופא עיניים בשביל שיבדוק את מצבנו בשביל לקבוע האם עלינו להרכיב משקפיים או לא. המצב איננו שונה מהותית במקרה של ירידה בשמיעה

הרעיון של בדיקת שמיעה מתחלק לשניים, במובן מסוים הוא דומה לרעיון שעומד מאחורי בדיקות עיניים. עד גיל מסוים, 6-7, נהוג שילדים עוברים בדיקות שמיעה תקופתיות בשביל לוודא שהם שומעים באופן סדיר, תקין. לאחר מכן כבר אין צורך שיעברו בדיקות שמיעה, עד שהם הופכים לאנשים מבוגרים, אלא אם במהלך השנים מתגלה אצלם מסיבה כזו או אחרת, ירידה בשמיעה.

הרבה פעמים בדיקת שמיעה נובעת מהעובדה שהמטופל מרגיש או שבסביבתו מרגישים שחלה ירידה בשמיעה, כלומר הבדיקה באה לאשש או להפריך את התחושה או המחשבה הזאת. זאת להבדיל מבדיקות בגיל צעיר שבאות לגלות האם באמת קיימת ירידה בשמיעה. מן הסתם, גם אצל אנשים מבוגרים אפשר לדעת שקיימת ירידה, רק אם הבדיקות קובעות זאת, אחרת זו השערה בלבד.

כעת עולה השאלה, מתי אנחנו נרגיש שיש צורך לבדוק את ההשערה הזאת, מתי עלינו להחליט האם באמת יש חשש לירידה בשמיעה? הרי סביר להניח שלא פעם אנחנו נשאל אנשים מה הם אמרו ונבקש מה לחזור על הדברים שנית, זה לא אומר בהכרח שחלה אצלנו ירידה בשמיעה, אך יש מקרים בהם זה מהדהד שהבעיה היא אצלנו.

מתי נזדקק לבדיקת שמיעה

אנחנו נזדקק לבדיקת שמיעה בשורה של מקרים. המקרה הקלאסי הוא שאנחנו נבחן שחלה ירידה דרסטית בשמיעה. כמה דרסטית? אנחנו לא נבחין בקולות מסוימים, נעלה את הדציבלים של הטלוויזיה או הרדיו לרמות שיטרידו אנשים אחרים אשר שומעים בצורה תקינה, אנחנו נרגיש שאנחנו לא יכולים להשתתף בשיחה בגלל שאנחנו לא שומעים שום דבר, כשאנחנו נוותר על תענוגות שונות בגלל שאנחנו כבר לא שומעים טוב.

אילוסטרציה. באדיבות: Pixabay

צריך לומר כל אחד מהמקרים צריך להיות עניין קבוע. כלומר, ייתכן מאוד שתהיה לנו דלקת זמנית באוזן ואז אנחנו נרגיש כאבים או דברים אחרים, ובמקביל גם נחוש ירידה בשמיעה מה שידרוש מאיתנו לשמוע טלוויזיה בקול רם מאוד. זה לא אומר שמדובר בירידה שמחייבת בדיקת שמיעה, אף על פי שיהיו רופאים שיבקשו מאיתנו ללכת, על מנת לוודא שאכן מדובר בעניין זמני ולא קבוע.

כאן המקום לציין, הרבה פעמים אם אנחנו נשתמש בתרופות או אלמנטים אחרים בעלי השפעה ארוכת טווח בנושא, אז אנחנו נידרש ללכת לרופא לצורך בדיקה בשביל לוודא שההשפעה לא חלה עלינו ומצב השמיעה שלנו לא התדרדר. בצורה כזו נוכל להיות בטוחים שהשמיעה שלנו עדיין תקינה למרות הכל, ואף על פי השימוש באותן תרופות.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
באילו מצבים לפנות לעורך המתמחה בדיני עבודה
דיני העבודה מהווים מערכת חוקים מקיפה המסדירה את יחסי העבודה...
עורך דין מס הכנסה: ליווי מקצועי להתמודדות מול רשויות המס
החובה לדווח על הכנסות ולשלם מיסים היא בסיסית בכל מערכת...
איך מגיעים לחו"ל ונשארים בארץ ? חוקר פרטי לשירותכם
האם אתם מתגוררים בארץ? לא מעטים מאיתנו מרגישים את עצמם...
צווי בטיחות – להתמודד נכון עם דרישות החוק
בענף הבנייה, צווי בטיחות הם כלי אכיפה חיוני שנועד להבטיח...
הילד מעוכב לתחנת המשטרה? פנו קודם כל לעורך דין המומחה בתחום
הליכים פליליים נגד אדם גורמים לשיבוש משמעותי בשגרת החיים ויכולים...
שיער בעייתי זה לא חייב ללוות אתכן - על פתרונות טיפוליים לשיער
האם אתן מתמודדות עם שיער שומני, יבש או פגום? אתן...
מה כולל ייעוץ לפני חקירה?
חקירה במשטרה היא חוויה לא פשוטה. היא לא פשוטה למי...
חברת IT – שותף טכנולוגי להצלחת העסק
בעולם שבו הטכנולוגיה ממלאת תפקיד מרכזי בפעילות היומיומית של כל...
למה צריך לבחור אם אפשר גם וגם
כאשר בחרנו להקים את The DUKE לנגד ענינו ראינו דבר...
ניהול בתים משותפים: איך זה משפיע על הדיירים והנכסים
בשנים האחרונות, ענף ניהול הבתים המשותפים בישראל עובר מהפכה שקטה...
דילוג לתוכן