בכל יום יש בממוצע 7 פצועים קשה בתאונות דרכים. עוד קרוב ל-50 ישראליות וישראלים נפגעים במידה פחות חמורה, אבל כידוע גם פציעה "קלה" עלולה לגרום לנזק חמור. על-מנת למנוע מצב שבו הפגיעה הפיזית מתורגמת לקריסה כלכלית, כדאי למצוא עורך דין מומחה לתביעות בעקבות תאונות דרכים (וכשמחפשים עורך דין תאונות דרכים מומלץ להעדיף אנשי מקצוע עם ניסיון). בכתבה זו מפורטים הגופים שמהם ניתן לתבוע פיצוי אחרי תאונה.
חברת ביטוח
עורך דין לתביעות נזיקין מסייע למי שנפגעו בתאונות דרכים לתבוע את חברת הביטוח הרלוונטית. כשהנפגע הוא מי שנהג ברכב, התביעה תוגש נגד חברת הביטוח שביטחה את אותו רכב בביטוח חובה, בלי קשר לשאלת האחריות לתאונה. זהו הכלל גם במקרה שבו אדם ישב ברכב שהיה מעורב בתאונה. כשהולך רגל נפגע בתאונה, עורך הדין יסייע לו לתבוע את חברת הביטוח של כלי הרכב שפגע בו.
הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים
כשלרכב אין ביטוח חובה, או כשמדובר על תאונת פגע וברח, תביעת הנזיקין תוגש כנגד קרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה בדיוק למען מטרה זו. פרט לכך אין הבדל מהותי, והתביעה היא אותה תביעה. ניתן לכלול בה דרישה לפיצויים עבור הפסדי שכר (כולל אלה הצפויים בעתיד), כאב וסבל, הוצאות שנגרמו לאדם (וגם כאלה שעוד צפויות), ועוד.
המוסד לביטוח לאומי
עורך דין תאונות דרכים מומלץ מסייע למי שפונה אליו לתבוע גם את המוסד לביטוח לאומי. אחרי תאונה התביעה הרלוונטית היא תביעת נכות כללית, והתהליך כולל הגשת מסמכים רפואיים שמוכיחים את היקף הפגיעה והתייצבות בפני ועדה רפואית של המוסד. החוק מקנה לכל אדם זכות להתייצב עם עורך דין, כשעורך הדין רשאי לענות על שאלות ובאופן כללי לייצג את הלקוח. לאחר שנקבע שיעור הנכות, האדם יקבל מענק חד פעמי (כשיש 9 עד 19% נכות) או קצבה חודשית (עבור 20% ומעלה).
עורך דין לתביעות נזיקין חייב להיות גם בקיא, גם עם ניסיון ספציפי בתביעות אחרי תאונות דרכים וגם זמין. עם עו"ד שיקמה דהן תוכלו לסמן V על כל הסעיפים הנ"ל, וגם על נחישות.