סכסוכים בין יורשים הם תופעה נפוצה יותר מכפי שנהוג לחשוב. במקרים רבים, חילוקי דעות סביב אופן חלוקת העיזבון מציפים משקעים שהצטברו לאורך השנים, והתוצאה עלולה להיות מאבק יצרי קשה וקרע בלתי הפיך במשפחה. עו"ד ירושות, כלומר עורך דין שתחום המומחיות שלו הוא דיני ירושה, יודע להוביל לפתרון סכסוכים שכאלה בדרכי שלום ועל בסיס הידברות, ובכתבה זו תמצאו מידע מפורט בנושא.
הליך גישור על-מנת לייצר מצב win-win
דרך אחת למנוע סכסוך חמור היא לבצע הליך גישור. באופן טבעי לשם כך נדרש עורך דין מומחה לירושות וצוואות שהוא גם מגשר מוסמך. המהות של ההליך היא למפות את האינטרסים של כל הצדדים, להבין מהם גבולות ההתגמשות האפשריים של כל צד ולנסות לייצר מצב שבו כולם שומרים על האינטרסים החיוביים באמת עבורם ומייצרים מצב win-win.
הליך בוררות מתוך הבנה שזהו הפתרון הפרקטי ביותר
דרך דומה היא הליך בוררות. ההבדל בין גישור לבין בוררות הוא שבדרך השנייה הצדדים מתחייבים מראש לקבל את הכרעת הבורר (בעוד שבגישור אין חובה לקבל את הפתרון המוצע). לבוררות, למרות החובה לקבל את ההכרעה, יש יתרון משמעותי על פני הליך משפטי: חיסכון ניכר בזמן. משפט סביב צוואה או ירושה עלול להימשך חודשים ארוכים ואפילו שנים, בעוד שבעזרת בורר ניתן לפתור את המחלוקות במהירות רבה יותר. יתרון לא מבוטל נוסף הוא הדיסקרטיות שבה מתנהלים הליכי בוררות, לעומת משפטים שמטבעם הינם פומביים.
ניהול הליך משפטי בעזרת עו"ד ירושות מנוסה
יש גם מקרים שבהם ההמלצה של עו"ד ירושות תהיה כן לנהל הליך משפטי. כשאין ברירה אחרת, והדרך היחידה למצות את הזכויות ולהימנע מנזק היא הגשת תביעה, זהו כמובן הפתרון הנכון, גם במחיר של קונפליקט מול הצד השני, בדיוק כפי שלמשל תביעה להסדרי ראיה כרוכה בקונפליקט אבל לפעמים זוהי האופציה הנכונה.
בכל מקרה יש חשיבות רבה לניסיון של עורך הדין שמנהל את ההליך המשפטי, הבוררות או הגישור. עו"ד יהודה חממי סיים את לימודי המשפטים בהצטיינות יתרה, ובנוסף הוא גם בורר ומגשר מוסמך. כמו כן הוא מתאפיין ביכולות קשב גבוהות וביכולת למצוא פתרונות יצירתיים גם במצבים שנראים כאילו אין מהם מוצא.