ועדת הכספים של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק שפוטרת עמותות מתשלום מס על יבוא מוצרים מחוץ לארץ. מציע החוק, חבר הכנסת אברהם מיכאלי, אמר כי המדינה גובה מס על סחורות המיובאות לארץ, אך בין הסחורות המיובאות החייבות במס, נמצאות גם סחורות שמגיעות כתרומה לעמותות שונות שמסייעות לאזרחים.
מיכאלי הוסיף כי בעמותות הונות מנסים לגייס תרומות בחוץ לארץ, אך רבים בחו"ל מעדיפים לשלוח ישירות מצרכים שונים לנזקקים, כמו נעליים וכדומה, אך המדינה גובה מס על המוצרים האלה. "הצעת החוק פוטרת את העמותות מתשלום מס על סחורות אלו המיובאות מחו"ל, אך עם זאת נצטרך לפעול על מנת שלא ישתמשו בהטבה זו לעמותות, לצרכי מסחר על ידי שיטות שונות." מיכאלי ציין כי עמותה שמסייעת לכבדי שמיעה, אשר קיבלה כתרומה מחו"ל מכשירים רפואיים מיוחדים, פנתה אליו: "שחרור המכשירים האלו מהמכס לטובת כבדי השמיעה תעלה לעמותה 40 אלף ₪. זה לא הגיוני", אמר מיכאלי.
ח"כ שי חרמש מ"קדימה" אמר כי החוק הוא חסר בקרה ואין דרך לפקח על הסחורות שנכנסות במכלים סגורים: "החוק הזה יהיה ברז פתוח בלי שליטה, החוק יגרום לפרצה חמורה ולסכנה בתחום המיסוי על היבוא." סמנכ"ל רשות המיסים בעז סופר אמר כי ישנם מספר קריטריונים שאם יכנסו לחוק, רשות המיסים תתמוך בו: "התנאי הראשון הוא שהמוצרים המיובאים יהיו רק על ידי העמותה עצמה ולא יגיע לארץ דרך יבואנים שונים. כמו כן יש לקבוע שהחוק יחול רק על ציוד רפואי, ציוד לנכים, הלבשה והנעלה, מאחר ואלו רוב התחומים הנוגעים לעמותות. כמו כן, הפטור ממס יהיה רק עד 4 משלוחים בשנה שהערך הכולל של התרומות יהיה עד 2 מיליון ₪. אנו חוששים מזליגה לפן המסחרי ולכן נקבעו הקריטריונים הללו, כאשר התנאי הנוסף והטבעי הוא שהעמותה מתנהלת לפחות 3 שנים כראוי ובניהול תקין."
יושב ראש הועדה, חבר הכנסת משה גפני, ביקש מרשות המיסים לשקול הקמת ועדה למקרים חריגים, בהם יהיה צורך ביבוא מוצרים כתרומות שהן מעל 2 מיליון ₪, אך ציין כי התנאים של רשות המיסים הגיוניים לחלוטין כדי למנוע שימוש בחוק לצרכי מסחר: "המדינה הסירה את אחריותה מהעמותות ועלינו לעשות הכל לסייע להם. אחד הכלים הוא באמצעות החוק החשוב הזה, ונפעל לקדם יוזמות נוספות לטובתם."