תלמידי ירושלים תכננו בית מלון בחלל וזכו במקום הראשון בארץ באולימפיאדה לזכרו של אילן רמון

תלמידי ירושלים תכננו בית מלון בחלל וזכו במקום הראשון בארץ באולימפיאדה לזכרו של אילן רמון

תלמידים מכיתת הפיזיקה של תיכון "ליד האוניברסיטה" בירושלים זכו במקום הראשון בארץ מתוך 141 נבחרות מ- 53 ישובים באולימפיאדה לזכרו של אל"מ אילן רמון ז"ל, האסטרונאוט הישראלי הראשון. 20 התלמידים, מחציתם בנות, פיתחו פלטפורמת חלל (Space Platform), שתשמש לתיקון ושיפוץ לווייניים עם בית מלון לתיירים שתמיד חלמו לבקר בחלל. התיירים ישוגרו עם מעבורות מיוחדות ויוכלו ליהנות משהות בחלל, המציעה בית קולנוע עם חגורות שמחזיקות אותך שתישאר בכורסה, חדר כושר, חדר בידור וטלסקופ שמאפשר לצפות בכוכבים המרהיבים. במסגרת הזכייה בתחרות יקיימו התלמידים אודיו קונפרנס בשידור ישיר מתחנת החלל הבינלאומית, עם האסטרונאוט,  Chris Hadfield, הקנדי הראשון שביצע הליכה בחלל בתיכון שליד האוניברסיטה באולם שפירא.

פלטפורמת החלל משתרעת לגובה של 420 ק"מ, שהוא גובה אופטימלי מבחינת מיעוט פסולת חלל, קרבה לכדור הארץ, וקרבה ללוויינים אותם הפלטפורמה תתקן. בפלטפורמה יתוקנו וישופצו לוויינים והיא כוללת אזורים רבים המוגנים כולם מפני קרינה ואסטרואידים.

בתהליך העבודה למדו התלמידים על תחנת חלל אחרות, של האמריקאים ושל הרוסים, חשבו על פתרונות, על בעיות ועל הטיפול בנזקים, תוך שהם נעזרים במומחים רבים בתחום.

במסגרת התחרות עברו התלמידים שלושה שלבים והכינו הרצאה, דגם, פוסטר, סרט, חוברת שסיכמה את תהליך העבודה, פליירים ופרסומת שתביא תיירים לנפוש בחלל.

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת מציין "אני גאה בתלמידי ירושלים שמוכיחים שוב שבתי הספר בירושלים הם מהמובילים בארץ בתחום המדע ובחדשנות חינוכית. אנחנו ממשיכים בעירייה להעמיד את תחומי המדע במקום גבוה בסדר העדיפויות העירוני ופועלים כל העת לקדם ולפתח את התלמידים שלנו שמבטיחים את עתידה של העיר."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
46% מתלמידי מחוז ירושלים קיבלו הארכת זמן בבגרויות ב-2025
שיעור התלמידים הזכאים במחוז ירושלים להארכת זמן בבחינות הבגרות נמוך...
לכבוד יום המיילדות הבין-לאומי שחל היום "תמיד חלמתי להיות מיילדת כדי להיות חלק ממי שתורמות לבניית העתיד של מדינת ישראל"
"כילדה חלמתי על שני דברים, לגור במדינת ישראל ולהיות מיילדת",...
"עידן הונטולין הסתיים" ההרגל המסוכן שחולי אסתמה חייבים להפסיק
לקראת יום האסתמה הבינלאומי: למה משאף ההצלה כבר לא מספיק...
מעבדת תוכנה ובינה מלאכותית מתקדמת הושקה במכללת עזריאלי
המעבדה כוללת תשתיות חישוב מתקדמות וצפויה לשמש מאות סטודנטים בפרויקטים...
שני שופטים צבאיים הצהירו אמונים בפני נשיא המדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אירח היום, יום חמישי, י״ג באייר,...
לא רק רעד: האתגר היומי והלילי של חולי פרקינסון
פרקינסון היא מחלה פרוגרסיבית עם תסמינים ישירים ועקיפים רבים. לרגל...
נאני וזאנה מגיעה לבית הקונפדרציה בפעם הראשונה עם המופע ״קפה אנדלוסיה״
״לנאני וזאנה יש קול שמוביל אותך מהשווקים העתיקים של מרוקו...
במסגרת ביקורו בקזחסטן: נשיא המדינה נפגש עם ראשי הקהילה היהודית והרב הראשי של קזחסטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שלישי, י״א באייר,...
לראשונה בבית הקונפדרציה, ישראל ברייט במופע: "שירים מאם הדרך" 7.5.26, יום חמישי, 20:30, בית הקונפדרציה בירושלים
ישראל ברייט, הפסנתרן, המלחין, התסריטאי והשחקן ("המנגליסטים", "סרוגים") , סולן...
מירושלים לסן דייגו: מצוינות אקדמית חוצה גבולות
מכללת עזריאלי להנדסה בירושלים ממשיכה לחזק את הקשר האקדמי עם...
דילוג לתוכן