תיאטראות בירושלים – המבחר

תיאטראות בירושלים – המבחר
תיאטראות ירושלים. תמונה באדיבות: יח"צ

ירושלים היא מוקד תרבות עם מגוון מרשים של תיאטראות. מה מאפיין את המקומות הגדולים ולאן שווה להגיע כדי לראות הצגה? קבלו את המידע שיעזור לכם להחליט

מי שמכיר מקרוב את ירושלים לא מופתע לגלות שיש בה פעילות תרבותית ענפה. מלבד העובדה שמדובר בעיר הבירה של ישראל, המגוון הדמוגרפי בירושלים מעודד פתיחת מוסדות תרבות שונים וגם העירייה משקיעה משאבים רבים בהקמתם. כתוצאה מכך, ירושלים היא בירת תרבות ארצית שבה אפשר למצוא כמעט בכל רגע נתון הצגות שוות ומיוחדות.

מי שמחפש הצגות בירושלים צריך קודם כל לדעת מה מאפיין את התיאטראות והאולמות בעיר. לאחר מכן ניתן לבצע חיפוש של הצגות לפי תחומי עניין אישיים, המלצות של חברים ובני משפחה והתרשמות אישית.

מה ההבדל בין תיאטרון ירושלים ותיאטרון החאן?

את הסקירה של תיאטראות בירושלים כדאי להתחיל עם המוסדות המפורסמים של "תיאטרון ירושלים" וכמובן "תיאטרון החאן". הראשון הוא התיאטרון העירוני של ירושלים והוא שוכן בשכונת טלביה ליד משכן בית הנשיא, בעוד השני הוא תיאטרון רפרטוארי שנחשב לאחד המובילים בישראל.

תיאטראות ירושלים. תמונה באדיבות: pixabay

תיאטרון ירושלים הוא המקום שבו תוכלו לראות הצגות קנוניות ומפורסמות. לעומתו, תיאטרון החאן שפועל במתחם החאן הירושלמי הוקם כבר בשנת 1968 על מנת להציע אלטרנטיבה. התיאטרון מעלה רק 6 הפקות חדשות מדי שנה, הרפרטואר שלו נבחר על ידי המנהל האמנותי ובתהליך היצירה של המנהל הנוכחי – מיכאל גורביץ' – החזרות מתחילות ללא מחזה ורק תוך כדי העבודה מגבשים הבמאי והשחקנים את הסיפור.

תיאטרון ירושלים מתאים למי שרוצה לראות הצגות גדולות עם כוכבים מפורסמים. הוא יכול גם להתאים עבור משפחות עם ילדים בהצגות ספציפיות לתחומי הגיל שלהם, ולרוב הוא מהווה נקודת משיכה לתיירים. מנגד, תיאטרון החאן מיועד לשוחרי אמנות ולמי שכבר יש לו כמה שנים של ניסיון בצפייה בהצגות.

התיאטראות הקטנים: לא עוזבים לפני שמבקרים

ירושלים היא בין הערים היחידות שבהן ההשפעה של התיאטראות הקטנים על התרבות המקומית לא פחות משמעותית מאשר של המוסדות הגדולים. זה ניכר בהצגות שעולות בבית אבי חי ועוסקות בתרבות יהודית, במסורת ישראלית ובקדושה, וגם בבית מזי"א לתיאטרון שממוקם בין המדרחוב לשוק מחנה יהודה ומייצג את האמנות המודרנית של המחזאים הצעירים בעיר.

כמו כן, בירושלים נשמרת מסגרת ייחודית ליצירה חדשנית בתיאטרון ובתחומי הבמה השונים במוסד שנקרא "הזירה הבין תחומית". זה תיאטרון שונה בכל הנוגע לחומרים שעמם בוחרים השחקנים להתעסק וגם הוא יכול להתאים עבור מי שמחפש חוויה מעט שונה.

לבסוף, כדאי להזכיר את התיאטרון הקהילתי "תיאטרון אוהל יוסף" שהוקם בשנת 1972 ועלה לכותרות בגלל נושא הקיפוח ומחאת הפנתרים השחורים, ואת תיאטרון "המעלות" באוניברסיטה העברית. גם אלו מוסדות שאסור לוותר עליהם אם רוצים להכיר את האופי האמיתי של ירושלים ואת ערכה התרבותי.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
רוצים להרחיב אופקים וגם אפיקים להשקעה? כך תעשו את זה
היום, כאשר המצב הכלכלי בארץ אינו מהנוחים שהיו, כשהמצב הבטחוני...
ייעוץ עסקי לעסקים - הדרך להצלחה כלכלית נבנית צעד אחר צעד
ההצלחה העסקית לא מגיעה במקרה. היא תוצאה של תכנון מדויק,...
BDI שלילי? יש לנו הלוואה גם בשבילכם
ניסיתם לקבל הלוואה אבל קיבלתם סירוב? משערים או שידוע לכם...
כיצד תהפכו למתווכי נדלן מצליחים
במידה ואתם מחפשים קריירה מעניינת ומתגמלת שתאפשר לכם לעבוד עם...
עורכי דין שמומחים לענייני עבירות מס
מיסים הם מסוג אותם הנושאים שלכולנו יש הרבה מה להגיד...
מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?
כאשר אדם פותח עסק עליו לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ...
האתגר הפיננסי של העסקים הקטנים
בעולם העסקי המודרני, הצלחתם של עסקים קטנים תלויה במידה רבה...
קבלת החזרי מס מהמדינה: כך תעשו את זה
לאורך השנים אנו משלמים מיסים שונים למדינה, בין אם זה...
באילו מקרים חשוב במיוחד לפנות ליועץ משכנתאות מנוסה?
משכנתא היא מוצר פיננסי מורכב במיוחד. ההלוואה שמשמשת לרכישת נכס...
שינויים במשכנתא במהלך החיים
החיים הם אינם צפויים וכך גם המצב הכלכלי שלנו -...
דילוג לתוכן