תוך 24 שעות: 1000 חלות ועוגות מבית שמש לאשקלון באהבה

תוך 24 שעות: 1000 חלות ועוגות מבית שמש לאשקלון באהבה
קרדיט צילום תמונה: ירון ג'הסי

ימים קשים עוברים על אזרחי הדרום. יוזמה של מורים ברשת אמית הביאה לפרויקט אימוץ בתי הספר של הרשת בדרום הארץ.

מוסדות של הרשת בשאר איזורי הארץ קיבלו את רשימת אנשי הצוות במוסד הדרומי, אותו הם נבחרו לאמץ, כאשר המטרה היתה להרים את המורל הלאומי. כל איש צוות בדרום קיבל טלפון המתעניין בשלומו ובדיקת היתכנות לסיוע במקרה הצורך.

במסגרת המיזם אימצה אולפנת אמית נגה בבית שמש את מקיף אמית ב' אשקלון. מורים מבית שמש קיימו שיחות תמיכה עם צוות אמית ב'. הידיעה של אנשי הדרום שהם לא לבד במערכה חיזקה את רוחם.

במקביל, עלה הרעיון ליוזמה נוספת והוחלט על מבצע אפיית עוגות וחלות לחג, לטובת האשקלונים.

מרים קורן ואיריס אליהו, מנהלות אולפנת אמית נגה מספרות על תהליך מדהים של התגייסות למען המבצע. "תוך פחות מעשרים וארבע שעות נאפו מאות עוגות וחלות בחמישה מוקדים: בבית שמש, בנחושה, בצור הדסה, בגוש עציון ובמושב תרום".

בערב החג, כמו במבצע צבאי, כל העוגות הגיעו מכל רחבי האזור לאולפנת אמית נגה ומשם הובלו לאשקלון ברכב עמוס וגדוש כל טוב.

למעלה מ1000 עוגות וחלות חולקו לתלמידי התיכון ולתושבי אשקלון בשני מוקדים; קניון לב – על ידי מנהל המקיף גדעון שינדלר והמורה גלית טובול. קניון גירון- על ידי הרכז החברתי ירון ג'הסי ורב בית הספר, הרב יאסי. בין לבין התמודדו המחלקים עם ריצה למרחבים הממוגנים כתוצאה מאזעקות שליוו את החלוקה.

גדעון שינדלר, מנהל בית החינוך אמית ב' אשקלון: "ההתגייסות המרשימה של תלמידות אולפנת אמית נגה ושכניי בגוש עציון מבטאת את הרוח היהודית של חג השבועות, כאיש אחד בלב אחד. חסד טהור למי שאיננן מכירים אישית. הן בקבלת תורה והן בעשיית חסד, העם מתנהל כגוף אחד. כל תושב העיר שבא לדוכן הופתע מהשפע והרצון לחבר בין אנשים באמצעות פנוקים מושקעים לחג עם מכתבי וציורי הערכה על חוסנם של תושבי אשקלון".

מרים קורן ואיריס אליהו, מנהלות אולפנת אמית נגה מסכמות: "כל כך שמחנו לשמח ולחזק את תלמידי ותושבי אשקלון בתקופה קשה זו, ובעיקר רצינו שירגישו שהם לא לבד ושאנחנו איתם מכל הלב!".

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ישראל חוזרת לבמת המלונאות העולמית: וולדורף אסטוריה ירושלים ברשימת מלונות היוקרה של Forbes Travel Guide
לאחר שנתיים שבהן ישראל נעדרה מדירוג היוקרה הבינלאומי, ענף המלונאות...
בית הקונפדרציה מארח את יוסי פיין עם "גם וגם" מופע הבכורה לשירי אלבומו החדש יום חמישי, 12.3.26, בשעה 20:30
בית הקונפדרציה בירושלים בניהולו של אפי בניה יארח את יוסי...
לאור מצב החירום בחברה הערבית, העלייה במקרי הרצח והאלימות- נשיא המדינה ביקר בסח'נין
נשיא המדינה: ״המאבק בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית חייב לעמוד בראש...
בנייני האומה פותחים את 2026 עם עונה חדשה של "במת האומה" חגיגה של מוזיקה וקולינריה עם מיטב האמנים שלמה ארצי במופע החורף: מירי מסיקה וקרן פלס על במה אחת ישי ריבו והפילהרמונית הכבש ה-16 ועוד..
מרכז הקונגרסים הבינ"ל בנייני האומה ירושלים פותחים את שנת 2026...
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים קיבלו השבוע את פרס ההוקרה של שר העלייה והקליטה
דניאל שיליאן ואנאל סיידא עולים חדשים, תושבי ירושלים וסטודנטים מצטיינים...
שלטים: הבחירה האולטימטיבית לקידום העסק שלך
שימוש בשלטי ניאון לעסקים מעניק יתרון משמעותי בכל מה שקשור...
נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים בטקס האזכרה הממלכתי לדוד בן גוריון ז״ל
מצורפים עיקרי דבריו של נשיא המדינה: ״ברשותכם, במקום המקודש הזה –...
המסע שלך בעולם האמנות: תולדות, תערוכות וקורסים 
תולדות אמנות: מסע מרתק בהיסטוריה תולדות אמנות הן נושא רחב ומגוון,...
נשיא המדינה נפגש עם ראש עיריית ניו יורק היוצא אריק אדמס
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום שני, כ״ו בחשון,...
מצורף הספדו המלא של נשיא המדינה יצחק הרצוג בהלוויתו של סמ״ר עוז דניאל ז״ל
מירב, אמיר והדר אהובים משפחת דניאל כולה, וכל אוהביו ואהוביו...
דילוג לתוכן