שר החינוך וראש העיר ירושלים ביקרו בגני ילדים: מספטמבר הקרוב תהיה סייעת נוספת

שר החינוך וראש העיר ירושלים ביקרו בגני ילדים: מספטמבר הקרוב תהיה סייעת נוספת

שר החינוך, נפתלי בנט וראש העיר ירושלים, ניר ברקת, הגיעו לביקור בגני ילדים בעיר ירושלים, יום לאחר שהכריז שר החינוך על רפורמת הסייעת השנייה.

לפי התכנית, החל מספטמבר הקרוב בכל גן ילדים עירוני לגילאי 3-4 תתווסף סייעת נוספת, כך שכל ילד יקבל יחס אישי יותר. בנוסף, יקבל כל גן בתכנית תוספת תקציבית שתאפשר שיפור של סביבת הגן, המשחקים והעמקת התכניות הפדגוגיות. תקציבה הכולל של הרפורמה הינו 400 מיליון ₪.

השניים ביקרו תחילה בגן הילדים הממלכתי "גן ימה", ולאחר מכן בגן ממלכתי- דתי "גן מיכל". במהלך הביקור הצטרפו שר החינוך וראש העיר לפעילות הבוקר של הגנים, יחד הם שרו שירים וקראו סיפורים. לאחר מכן הצטרפו השר וראש העיר לשולחנות הפעילות והיצירה לעבודה משותפת עם ילדי הגן ויצרו יחד איתם בצבעי מים, פלסטלינה, חול צבעוני ובפינת הבובות.

בתום הביקור התקיים שיח של השר בנט וראש העיר ברקת, יחד עם גננות וסייעות הגנים, בו סיפרו הגננות על החשיבות שבתוספת הסייעת הנוספת ועל הערך המוסף הרב שהדבר יאפשר לכל גן במתן יחס אישי ומענה לכל ילד.

שר החינוך בנט הודה לראש העיר ירושלים על הביקור החם ועל שיתוף הפעולה ביישום הרפורמה: "בכל יום שעובר אני מתאהב יותר ויותר במערכת החינוך ובילדי ישראל. אני שמח שכבר בספטמבר הקרוב תהיה סייעת נוספת בכל גן, והיחס האישי יהיה טוב יותר. הוספנו לכל גן תוספת תקציבית שתאפשר לגננת לאבזר ולשפר את הגן לפי שיקולה. זו בשורה אדירה – מספטמבר הקרוב הגנים יהיו טובים יותר. אני מאמין בגננות ומאמין שהחינוך הוא המפתח לעתיד מדינת ישראל" .

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, בירך את שר החינוך נפתלי בנט על התכנית להוספת סייעת שניה בגני הילדים בהם לפחות 30 ילדים. ברקת ציין כי ההחלטה להתמקד בגיל הצעיר היא החלטה נכונה, "ככל שמשפיעים על הילדים בגיל מוקדם יותר מוציאים מהם יותר פוטנציאל במעלה הדרך, ועיריית ירושלים תפעל לממש את ההסדר החדש" ברקת הוסיף כי "ההחלטה לתת לערים בחתך סוציו-אקונומי נמוך, יותר משאבים מלערים חזקות גם היא החלטה ערכית ונכונה וצעד נכון בדרך להעברת כל מערכת החינוך לתקצוב דיפרנציאלי של הרשויות המקומיות", ציין ברקת.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
המבקר אנגלמן בסיור במקום השריפה בלטרון: "בודקים את אירועי השריפה – היינו כפסע מאובדן חיים. לפני שנה התרעתי בפני השר לביטחון לאומי"
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, וצוותו סיירו אמש (4.5.2025) יחד עם...
רגע לפני המראתה לייצג את ישראל באירוויזיון: יובל רפאל קיבלה את ברכת נשיא המדינה
רגע לפני שיוצאת לייצג את ישראל באירוויזיון 2025 שיערך בשוויץ,...
נשיא המדינה נפגש עם נשיא אקוודור
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, יום ראשון, ו׳ באייר,...
בפאנל מרגש וייחודי שנערך בטקס מצטייני הנשיא: עומר שם טוב, בוריס שטונדה והדס הרשקוביץ שיתפו את סיפורם האישי
במסגרת טקס החיילים המצטיינים שנערך בבית הנשיא, התקיים פאנל ייחודי...
דברי הנשיא באירוע ליום העצמאות בבית הנשיא
חיילות וחיילים מצטיינים ומשפחותיהם היקרות; משפחות שכולות אהובות; משפחות חטופים...
דברי נשיא המדינה יצחק הרצוג בטקס האזכרה הממלכתי לחללי פעולות איבה בארץ ובחו״ל
בשבת שמחת תורה תשפ״ד, שבעה באוקטובר 2023, עמדה להתקיים באופקים...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
צפו בשיתוף פעולה מרגש בין היחידה להנצחת החייל במשרד הביטחון ללהקות הצבאיות
לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, משרד הביטחון, אגף משפחות,...
נשיא המדינה פגש את 120 החיילים המצטיינים במהלך החזרה הגנרלית לטקס מצטייני הנשיא
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש הבוקר, יום שני, ל׳ בניסן,...
קרדיט צילום: נגה מלסה, לע"מ
כ 3,400 עולים חדשים הגיעו לאזור ירושלים והסביבה מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
דילוג לתוכן