ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, סיירה במוסדות חינוך לילדי עולים בירושלים, בין היתר בסמינר החרדי "בית אולפנא" בהר נוף.
במקום לומדות ומתגוררות 140 תלמידות מאוקראינה, רוסיה, בלרוס, גרוזיה ואיראן, רובן המוחלט ללא הוריהם בארץ. במוסד מתקיימים לימודים וחיי פנימייה מלאים לכיתות ט'-י"ב ובנוסף תכנית לסטודנטיות, הלומדות הוראה לגולה. בעבר, למדו במקום 500 תלמידות רבות מסוריה ואיראן, ועתה בעיקר ממדינות חבר העמים. לרובן המוחלט זה הבית היחיד בארץ, והמקום פתוח להן כל השנה. לכל כיתה אם בית, ובמקום מורגש יחס אישי, מלווה גם לכל החיים, ואוירה משפחתית. גם בוגרות רבות שהופיעו בפני חברי הועדה, הדגישו את הקשר העמוק עם הצוות, גם לאחר שנים.
"לפני שהגעתי כמעט ולא ידעתי כלום ביהדות", סיפרה לחברי הועדה אחת התלמידות, "ופה למדתי מה עיקר ומה חשוב, ותנו לי כיוון בחיים, עזרו לנו לבחור דרך, והשיבו לי את האמון באנשים".
אחת הבוגרות אף סיפרה, כי הבוגרות המעוניינות יכולות להמשיך ולהתגורר בפנימייה מיוחדת, כאשר חלק מהבוגרות עובדות בשירות הציבורי, וכן לומדות במסלול אקדמאי כמינהל עסקים, מיכשור רפואי ועוד.
הרב יצחק קלמן, מנהל המוסד, הדגיש כי נדרשים משאבים רבים כדי לשפר את התנאים הסביבתיים והחומריים ועוד. הוא הסביר כי כמו כל המוסדות הדתיים הפנימיתים המוסד מקבל תקצוב חסר, ומופלה לרעה.
ח"כ נגוסה התרגש מהביקור ואמר כי "הפעילות בבית אולפנא היא מפעל חיים של הרב יצחק קלמן ורעייתו, לקליטת עליה וחיזוקה של החברה. מה שנעשה כאן הוא עבודת קודש של חינוך לחיים, הקמת משפחות ושמירת קשר אישי עם הבוגרות לאורך זמן. התלמידות כאן הן שליחות טובות של ארץ ישראל ושולחים מסר להוריהם כמה טובה הארץ. אני דוגמא לכך – שגם עולה חדש יכול להצליח, להשתלב בחברה הישראלית ולהגיע להישגים". יו"ר הועדה הבטיח כי הועדה תפעל להגדלת התקצוב הממשלתי עבור ילדים העולים לארץ ללא הוריהם.
חבר הועדה, ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי) אמר כי "בסמינר 'בית אולפנא' רואים את תחיית המתים של עם ישראל, ובמקום הזה רואים את התגשמות חזון הנביאים, כיצד פזורי ישראל מתקבצים מכל הארצות – ושבים למולדתם. הנביא מדגיש 'כי כולם כעדי תלבשי' שכל אחד מעם ישראל, הוא חרוז בשרשרת – ולכל אחד את הייחוד והצבע שלו, וביחד הם נותנים את היופי".
ישעיהו יחיאלי, מנהל תכנית נעל"ה הוסיף כי "כל אחת ואחת מכם, בעליה שלה לארץ, מתקנת את חטא המרגלים, והמוסד הזה הוא אחד המוסדות המובילים של נעל"ה. התעריף של התקציב לילדי עולים בפנימיות, הוא אכן לא מעודכן, וועדת העלייה והקליטה היא הפה של התלמידים-העולים כדי להשמיע את קולם". הוא הדגיש כי אין מדובר בפנימייה רגילה, כיוון שישראלים הלומדים בפנימייה יכולים – ברובם – חזור או לבקר בביתם, ואילו לרוב תלמידי נעל"ה, הפנימיה היא ביתם היחיד. יחיאלי קרא להשוות את תנאי כל תלמידי נעל"ה לרמה התקצוב הגבוהה ביותר – בתור תיקון מידי.
ורדה שרגאי, מנהלת אגף הקליטה במינהל לחינוך התיישבותי, הוסיפה ש"הציבור הרחב וקובעי המדיניות אינם מכירים מספיק את התרומה של הפנימיות, המעניקים הזדמנות שניה לילדים. יש נשירה סמויה של ילדי עולים ממוסדות-חינוך ומדובר בהצלה אמתית לילדים כאלו". היא ציינה כי נוהלי המינהל חינוך התיישבותי הם גמישים, כדי להתאים את עצמם לעליה מכל ארץ. בימים אלו, הם נערכים לקליטת עולי צרפת, ואף אינם ממתינים לפניית ההורים – אלא מציעים את עזרתם להורים הילדים כבר לפני עלייתם.