רשות המסים ערכה מבצע ביקורת בירושלים

רשות המסים ערכה מבצע ביקורת בירושלים
שטרות.צילום עמיעד טאוב

רשות המסים ערכה מבצע ביקורת בירושלים ובסביבה. במסגרת המבצע, שנוהל על ידי פקיד שומה ירושלים 1, נערכו 91 ביקורות בעסקים ממגוון תחומים, מהן עולה כי כ- 12% מהם לא רשמו הכנסות כדין.

בביקורת שנערכה אצל עורך דין נמצא צ'ק שהתקבל מלקוח בסך 2000 ₪ שלא נרשם בספרי העסק. עורך הדין בתגובה "הפקיד היה צריך לרשום". במספרה במבשרת ציון נערכה קנייה סמויה  כשבוע לפני המבצע. ביום הביקורת, כאשר המבקרים ביקשו לבדוק את ספרי העסק ואת רישום הקנייה הסמויה, לא נימצא רישום מתאים. תגובת בעל המספרה "כנראה פספסתי, בדרך כלל אני  רושם הכל".

מספר ימים לפני המבצע נערכה תצפית על עסק לשטיפת רכב ונרשמו מספרי כלי הרכב שנשטפו. כמו כן, נערכה במקום קנייה סמויה של אביזר רכב שלא ניתנה בגינה קבלה. ביום המבצע נערכה בעסק ביקורת ולא נמצא כל רישום לגבי הכנסות משטיפת הרכבים וגם לא ניתן היה לשחזר את הקנייה הסמויה. בעל העסק גם לא מנהל סרט  פנימי של קופה רושמת ובתגובה לכך אמר "לא ידעתי שצריך שיהיה העתק לסרט הקופה". במסגרת המבצע נערכו גם ביקורות למפעילי 15 דוכנים בקניונים ובאזור בילוי בי-ם, מהן עלה כי  כמחצית מהם לא רשמו את ההכנסות, חלקם אף לא מנהל ספרים כלל.

המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל הרשות, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את פעילות האכיפה ולשפר את כושר ההרתעה, בין היתר ע"י עריכת מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי וגביית מס אמת ולהגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.

שטרות.צילום עמיעד טאוב

 

 

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
נשיא המדינה קיבל את מדד הגאווה ברשויות המקומיות לשנת 2025
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל לידיו היום, יום חמישי, י״ב...
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון: כל מה שחשוב לדעת על תופעת העישון בישראל
לקראת היום הבין-לאומי ללא עישון, המצוין בישראל ובעולם ב-31 במאי,...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט בירושלים: שמואל נפגש עם צוות מד"א שהציל את חייו
זה היה עוד יום רגיל עבור שמואל, גבר בן 63...
כ-100 אנשי טיפול השתתפו ביום עיון של ביה"ח אלי״ן וארגון 'סאסא סטון'
היום התקיים בבית החולים אלי״ן, המתמחה באבחון ושיקום ילדים ונוער,...
רשת טיב טעם גייסה כ-142,000 ₪ למען קידום בני הנוער המתגייסים ליחידות הקרביות בצה"ל
הכספים יועברו לאליפות ישראל בכושר קרבי לזכרו של סרן עדן...
נשיא המדינה בטקס הענקת פרס ירושלים לאחדות ישראל
״אנחנו עדים לגל אלימות נוראי שמתבצע בידי אספסוף אנרכיסטי, מעשים...
שלומי לייזרוב "חולם על תקווה" תערוכת יחיד. אוצרת : יהודית גידלי הפקה : אי.סי.יו פתיחיה חגיגית : יום שלישי ה2.6.2026 בשעה 15:00
בתערוכת יחיד זו , אשר מוצבת כבר בימים אלו -...
מחקר אמריקאי קבע כי הידרותרפיה יעילה לטיפול במתמודדי פוסט טראומה שנפגעו בשירות הצבאי
מסתבר כי הידרותרפיה, הפכה בשנים האחרונות לאופציה אופטימית עבור אנשים...
לכבוד חג השבועות נשיא המדינה אירח חקלאים ורפתנים מכל רחבי המדינה
כמדי שנה נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, אירחו היום,...
לראשונה בישראל: נשיא המדינה קיבל את כתב ההאמנה של השגריר הראשון של סומלילנד בישראל
עוד הגישו הבוקר כתבי ההאמנה לנשיא המדינה - שגרירי קוריאה...
דילוג לתוכן