ראש העיר משלים את רפורמת העסקים עם הטבה נוספת לבעלי העסקים:

ראש העיר משלים את רפורמת העסקים עם הטבה נוספת לבעלי העסקים:
pixabay

עיריית ירושלים תחלק מענקים עד סך 280,000 ₪ לטובת שדרוג חזיתות המרכזים המסחריים

עד סך 280,000 ₪ לטובת שדרוג חזיתות המרכזים המסחריים
pixabay

עיריית ירושלים בבשורה חשובה לבעלי העסקים במרכזים המסחריים בשכונות. לאחר עבודת הכנה מקיפה והבנת צרכי בעלי העסקים במסגרת פרויקט שדרוג המרכזים מסחריים, האגף לקידום עסקים בשיתוף חברת "עדן" מפרסמים השבוע את נוהל המענקים הכספיים לשדרוג חזיתות בתי העסק.
תכנית המענקים הינה חלק ממהלך מקיף לשיפור ושדרוג בתי העסק והמרכזים בשכונות, אשר תורמים רבות למסחר המקומי ויחסי הגומלין בין בעלי עסקים לתושבים.

המענקים יעמדו על סכום כולל של עד 280,000 ₪, כאשר ההקצאה הינה עד 7,000 ₪ לעסק בעל חזית אחת (עבור שדרוג חלון ראווה ושדרוג שלט או סוכך), או עד 14,000 ₪ לעסק בעל חזית כפולה.
תכנית המענקים מיועדת למרכזים המסחריים בהם בוצע שדרוג פיזי, בשכונות: גילה, הר נוף, גבעה צרפתית, קרית יובל, נווה יעקב, פסגת זאב, רמות, רוממה, ארמון הנציב, בית הכרם וקרית מנחם. בשבועות הקרובים יגיע צוות הפרויקט למרכזים השונים למסירת חוברות שדרוג המרכזים ומתן מידע נוסף לבעלי העסקים.

ראש העיר ירושלים, מר משה ליאון : "כהמשך ישיר לרפורמת העסקים, ולאחר שיפוץ שעברו מרכזים מסחריים רבים בעיר, היום אנו מודיעים על עוד הקלה משמעותית לבעלי העסקים הקטנים והבינונים בעיר. העסקים הקטנים חשובים לעיר ירושלים ואנחנו כעירייה נשקיע, נפתח ונדאג לכולם. שדרוג החזיתות זהו פרויקט שגם ישפר את נראות המרחב הציבורי וגם ישדרג את העסקים עצמם."

יאיר גבאי, מנהל מחלקת מנהלות עסקים באגף לקידום עסקים של עיריית ירושלים: "המענקים החדשים יסייעו רבות הן לבעלי העסקים והן לנראות המרכזים המסחריים. כולי תקווה כי בעלי העסקים יממשו את המענקים המוצעים וכך חזות בתי העסק תעמוד בכפיפה אחת עם נראות המרכז המשודרג."

כאמור, תכנית המענקים היא חלק ממהלך מתמשך של עיריית ירושלים תחת הכותרת "מחזירים את העסקים לשכונה." רק לאחרונה אושרה רפורמת העסקים הקטנים שיזם ראש העיר הכוללת במרכזה את ביטול אגרת השילוט לשלט המרכזי לכל עסק, צמצום סעיפי גבייה והקלה בביורוקרטיה העירונית שהקשתה על בעלי העסקים.  בנוסף, מבצעת העירייה בחודשים האחרונים שיפוצים במרכזים המסחריים בשכונות, בהשקעה כוללת של קרוב ל- 16 מיליון ₪ מתוך תפיסת המרכזים המסחריים כעוגן כלכלי, תרבותי וקהילתי בשכונה. חידוש המרכזים המסחריים משלב שדרוג פיסי, יצירת מרחב ציבורי נעים, מזמין ובטיחותי, בשילוב שגרת אירועי תרבות ופנאי בתמיכת מינהל תרבות וחברה של העירייה, כאשר כל אלו נסמכים על מאפייני הקהילה המקומית, במטרה לעודד את הקהל המקומי לצרוך קרוב לבית.

מעבר לחידוש וטיפוח פיזי ותרבותי, בשיתוף פעולה של האגף לקידום עסקים בעירייה עם הנהלת מעו"ף, תערך תכנית הכשרות וקורסים מקצועיים לבעלי העסקים, כגון: שדרוג חלון הראווה, ניהול עסק, ניהול מלאי, מכירות אונליין ועוד. בשלב זה מתוכננים כ- 10 קורסים אשר יתקיימו במתקנים העירוניים בשכונות. בנוסף, פותחה חוברת מקצועית יסודית אשר תהווה מדריך בסיסי ומקיף עבור כל המעוניין להקים עסק במרכז מסחרי ותכלול את כל המידע החיוני עבור בעל עסק בתחומי: פיקוח, רישוי, אדריכלות ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
דיווח על הכנסות שלא דיווחתם עליהן בעבר: איך עושים את זה?
כאשר מדובר על אי דיווח  על הכנסות לצורך תשלום מס,...
ייעוץ לפני חקירה: עזרה שלא כדאי לוותר עליה
כשאדם מקבל זימון לחקירה במשטרה, או כשהוא נעצר בלי התרעה...
תמורות בעולם התחבורה העירונית: מקורקינטים ועד מכוני רישוי
העיר המודרנית חווה מהפכה של ממש בתחום התחבורה. קורקינטים חשמליים...
אור בקצה הסיב: המהפכה השקטה של התקשורת האופטית
בעולם שבו מהירות ואמינות המידע הם המטבע העובר לסוחר, תשתית...
נשיא המדינה אירח בבית הנשיא ארוחה לשבירת צום הרמדאן (איפטאר)
נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח בבית הנשיא היום, יום ראשון,...
לראשונה חברת הנדל"ן אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים כל המידע, כל השאלות, כל האפשרויות – במקום אחד בירושלים!
חברת אזורים משיקה מרכז ייעודי להתחדשות עירונית בירושלים, אשר יעניק...
מעבר למחיר - יצירת ערך וחוויה ייחודית
במסגרת מבצעי אלכוהול, יצרנו הזדמנויות להעשרת הידע של הלקוחות. ארגנו...
מתי ניתן להגיש תביעה בעת התעמרות בעבודה
מקום העבודה צריך לספק את צרכיו הבסיסיים של העובד, אך...
כך תתרמו לשביעות הרצון של העובדים שלכם
בתור מנהלים תוכלו להרוויח רבות משליחת העובדים שלכם לקורסים רלוונטיים,...
רשת השיווק מבטיחה מבצעים ולא מקיימת? אל תוותרו
מי מאיתנו לא מכיר את המצב בו שלט גדול המפרסם...
דילוג לתוכן